Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Alexandru Oblu revenit pe meleagurile oltenițene / Tinerii liceeni au asistat la prezentarea cărții sale ”Proiectul Eurtracia sau Patria Matriceală”

de Laura Suzeanu

Scriitorul Alexandru Oblu a respirat din nou aer de Oltenița cu ocazia sosirii sale în municipiul de la malul Dunării. Acesta a venit încărcat cu idei noi, cu un spirit continuu viu, dar și cu un maldăr de cărți ce a ajuns mai departe pe mesele de lectură ale celor care au asistat la lansarea cărții sale, ”Proiectul Eurtracia sau Partria Matriceală”.

Alexandru Oblu
În prezența mai multor tineri adolescenți, a unor profesori, în prezența prietenilor și invitaților săi, Alexandru Oblu a vorbit nu doar despre concepția daco-deoumanistă sau despre inspirația zamolxiană,dar și despre globalism, inducții malefice. ”Globaliștii atacă vizibil națiunile, mai direct sau mai voalat, speriindu-le cu scoaterea lor din istorie, cu suprimarea spiritualităților specifice.” este constatarea făcută de scriitorul călărășean, născut și crescut pe aceste meleaguri.

O scurtă prezentare a scriitorului și incursiunea în lumea cărților acestuia a fost făcută de prof. de istorie Nicolae Mavrodin. Acesta invită tinerii la lecturat, declarând că Geo Stroe i-a acordat lui Alexandru Oblu titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Daco-Române.

IMG_3388Profesorul Mavrodin prezintă prima carte ”Deo-umanismul și partidul meritocraților euromâni”, apoi ”Deoumanismul, al patrulea val”. Au urmat celelalte cărți cu care Alexandru Oblu a venit la Oltenița: ”Daco-deoumanismul”, ”Ortodoxismul zamolxian și patria lui, Dacolumnia”, ”Protoortodoxia lui Zamolxe”, pentru ca imediat să înfățișeze cartea-vedetă a întâlnirii, pregătită pentru lansare ”Proiectul Eurtracia sau Patria matriceală”. Mavrodin concluzionează că stilul condeiului lui Oblu îmbină problemele de filosofie cu cele de istorie și politologie, făcându-se referire și la un membru al Clubului de la Roma.

Cărțile lui Alexandru Oblu incită cititorii la reflecții pe teme politice sau filosofice, la meditații pe teme religioase.
”Este o bucurie nespusă pentru mine de a mă adresa prezentei părți de aici a cetățenilor orașului Oltenița, teritoriu matriceal și al neamului meu Oblu, din rădăcinile căruia unul s-a întors întreg din războiul de la 1877 cu turcul, iar pentru asta a fost răsplătit de Carol I cu 10 ha de pământ și un loc de casă pe moșia-vatră nou formată atunci a satului Curcani, fat care l-a determinat pe străbunicul meu săși facă acolo sălaș și ramură de pornire a altui trunchi familial. Și mai este orașul Oltenița, orașul adolescenței mele liceene, cea mai frumoasă vârstă a conștientizării primelor dimensiuni ale vieii și ale bucuriilor ei.” își începe discursul Alexandru Oblu.

IMG_3400Mai departe acesta vorbește despre pericolele ce s-au strecurat în societate prin globalizare de către cei care doresc să instaureze noua ordine mondială. ”Vă solicităm să vă treziți, mai ales voi tinerii și să vă treziți la conștiință, la acea conștiință îndumnezeită.” este apelul lui Oblu:

Alexandru Oblu amintește despre Deo-umanism, ideea de religie are conotație mistică, spune acesta, Deo-umanismul fiind considerat credința la purtător. Este începutul sfârșitului post-democrației surogat de tip corporatist și iudeo-creștin.

Mai departe autorul explică de ce a scris cartea ”Proiectul Eurtracia sau Patria Matriceală”. Oblu ține să precizeze că Occidentul este asaltat de Islam. Ideea zamolxiană este expusă în fața tinerilor ca o sursă de la care a plecat viața, rușii fiind cei care consideră că peste ei au venit arienii din Carpați:

Alexandru Oblu mai spune că religia zamolxiană a fost confiscată creându-se astfel creștinismul. Scriitorul mulțumește celor care i-au fost alături la această acțiune.

Gândurile bune sub semnătura sa au însoțit cărțile oferite iubitorilor de lectură :

Alexandru Oblu s-a născut la 25 iulie 1947. De Oltenița îl leagă foarte mult anii de liceu petrecuți la actualul Liceu Teoretic ”Neagoe Basarab”, fostul liceu „Alexandru Sahia”. A absolvit liceul în anul 1966, iar următorul an a trecut de examenul de admitere la Facultatea de Filologie din Baia Mare. După anul II acesta a abandonat facultatea, pentru că, spune acesta, nu a reuşit să treacă o restanță la examenul ce-l avea de susținut la „Socialism ştiinţific”. Întreruperea studiilor nu l-a împiedicat pe Oblu să fie un neobosit căutător de idei și participant dinamic în domeniile legate de Cultură, Învăţământ, Presa scrisă şi audio. A fost funcţionar şi tehnician A.D.T. la câteva instituţii şi întreprinderi din Călăraşi şi Ialomiţa. Munca a început-o ca bibliotecar şi profesor suplinitor, a continuat ca instructor metodist la Casa de Cultură din Călăraşi, apoi s-a specializat ca tehnician în transporturi, funcţie pe care a practicat-o inclusiv în străinătate, pe şantierul ARCOM din Turkmenia (Şatlâk, Serax) şi Armenia (Leninakan). Începând cu 1967 până astăzi acesta a publicat mai multe cărți, a debutat în publicistică cu poezie, a scris reportaje, materiale de analiză şi investigaţie, proză literară scurtă, foiletoane, etc. A colaborat cu Ziarul Judeţean Baia Mare, Revista studenţească „NORD”, Îndrumătorul cultural, Tribuna Ialomiţei, Vremuri Noi, Dialog, Oglinda de Călăraşi, Jurnalul de Călăraşi, Evenimentul de Călăraşi, Exclusiv, Arena, reviste ale unor cenacluri judeţene etc;
A fost editorialist la Evenimentul, senior-editor la Jurnalul şi Arena, iar o vreme director la „Oglinda de Călăraşi”.
Mai târziu a absolvit Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti iar în prezent, Alexandru Oblu este pensionar şi este stabilit în municipiul Călăraşi.
Alexandru Oblu a publicat în decembrie 2006 „Deoumanismul şi partidul meritocraţilor euromâni”, apariţie pe care, a postat-o şi pe internet în domeniul propriu www.deoumanism.ro
În aprilie 2011 a oferit cititorilor cartea la care a lucrat mai mult de 10 ani, „Deoumanismul, al patrulea val”.

Autorul încearcă să definească un Dumnezeu care să se facă înțeles de oameni în menirea sa, un Dumnezeu care să fie perceput ca cel ce rezolvă probleme majore, într-un timp când se dorește o globalizare, o lume condusă la scară totală de o mare putere, cu idei și principia distrugătoare, opuse acelui Dumnezeu descris de Oblu, un nou Dumnezeu care e menit să apere omenirea moral și religios.
La 6 octombrie 2011, Academia Dacoromână Bucureşti i-a conferit lui Alexandru Oblu titlul ştiinţific de Doctor în Filosofia Politică Dacoromânească.

Lansarea cărții ”Proiectul Eurtracia sau Patria Matriceală” a avut loc joi, 8 octombrie, a.c. la Biblioteca Liceului Teoretic ”Neagoe Basarab” din Oltenița.

Elevii si Alexandru Oblu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 − 69 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie