Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Au deschis pofta pentru artă teatrală la Oltenița: Compania de Teatru OKaua și lecțiile oferite

Laura Suzeanu

“Suntem făcuţi din materia viselor noastre, teatrul se numără printre ele din plin.” spunea Shakespeare. Lebăda de pe Avon, cum a fost numit marele prozator și poet englez, reprezintă sursa de inspirație a unor tineri actori bucureșteni. Influența lui Shakespeare a fost relevantă în reprezentațiile lor de la Oltenița.

Compania de Teatru OKaua a oferit un spectacol tinerilor oltenițeni, vineri, 25 octombrie.
Coordonați de Gabriela Bobeș și Ionuț Popescu, tinerii, cei mai mulți elevi-actori, au transmis povești și sentimente prin spectacolul lor intitulat FAKEBOOK.
Interpretări impresionante, dans, muzică, vibrații muzicale și de suflet-acestea au fost elementele spectacolului oferit vineri începând cu ora 14,00 în Sala Mare a Primăriei Oltenița.

Viu colorat și vesel, spectacolul a creat și un alt plan, o altă viziune – procesul prin care artiștii creează un rol, iar mai apoi reprezentația de pe scenă în ochii spectatorilor.

Zâmbetele lor sincere, ceea ce simt și sentimentele trăite îi transformă în cei mai frumoși artiști de scenă. Nu au vrut să șocheze și nici să fie nonconformiști.

Și totuși au reușit. Miruna Ușurelu este cea care i-a adus la Oltenița. Miruna este una dintre cele mai noi actrițe din trupă. Lucrează foarte mult suplimentar, este activă la repetiții și pe scenă. Miruna Ușurelu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Neagoe Basarab” din Oltenița. Nu toţi pot deveni actori, deşi dorinţa şi perseverenţa contează mult. Modelul Mirunei de sensibilitate și eleganță este Alexandra Ușurelu, sora sa mai mare, una dintre cele mai iubite artiste de muzică non-mainstream din România. Dorința de a pătrunde în lumea artei teatrale a venit ca o fascinație pentru Miruna, al cărei viitor se va îndrepta spre actorie și performanță în această meserie. Scena suntem noi, cei care ne uităm unii la alții.

Trupa OKaua a susținut spectacolul și pentru o campanie de caritate, care se va încheia în luna noiembrie, la București. Strângerea de fonduri pentru ajutorarea a doi adolescenți cu probleme de sănătate constituie pentru membrii trupei de teatru un prilej de a arăta că sunt alături de sufletul oamenilor și că demonstrând empatie, arată capacitatea lor de a înțelege și simți emoțiile celor din jur. OKaua este o trupă bine consolidată, cu experiență, ce va trimite nume strălucite pe scenele naționale și internaționale, după cum a și declarat coordonatorul echipei, Ionuț Popescu, oferind un exemplu de coregraf din grupul tinerilor artiști.

Teatrul înseamnă spirit dar şi suflet. Spectacolele teatrale  au existat încă din epoca antică (Eshil , Sofocle şi Euripide ş.a.), urmată de cea medievală (Shakespeare, Moliere ş.a). În secolul al XIX-lea a devenit tot mai popular teatrul de revistă cunoscut în America de Nord sub denumirea de vodevil. Aveau actori, cântăreți și comedianți, care evoluau în fața unui public entuziast și zgomotos.
Producțiile teatrale moderne implică munca unei echipe uriașe în fața și în spatele scenei. Iar aceşti tineri, ca şi alţii care păşesc de mici ori din adolescenţă spre această lume, vor exista fie pe scenă, fie în spatele decorului scenic. Sinteza și deseori bătălia vor fi permanente: cu propriile lor stări, personaje, sentimente interioare, provocări.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie