Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Când e furtună nu-i de glumit. Iată ce trebuie să faci!

Țara se află sub cod galben de furtuni și ploi. Oltenița este mai puțin vizată, dar pentru că au existat niște precedente cu un mort și răniți grav într-un camping din Bulz (Bihor) după o furtună violentă, reprezentanții IGSU solicită tuturor atenție atunci când se pornesc furtuni, dar mai ales să nu ia în glumă atenționările care se fac prin mijlocele media.

Aceștia îi sfătuiesc pe cetățeni ca în momentul declanșării furtunii să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, maşinile trebuie parcate în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
De asemenea, dacă furtuna surprinde pe cineva într-un spaţiu deschis, trebuie să vă aşezaţi ghemuit la pământ, cu mâinile pe urechi şi cap, şi capul între genunchi. Este important să reduceţi contactul cu pământul, ca să deveniţi o ţintă cât mai mică.
Evitaţi obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri, sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete etc.
Dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi.

Dacă furtuna vă prinde pe un lac, încercaţi să ajungeţi la mal de urgenţă şi adăpostiţi-vă imediat.

O ploaie torențială și câteva rafale de vânt mai puternice au speriat câțiva oltenițeni astăzi, însă aceștia s-au împăcat cu gândul că suntem mai feriți decât românii din alte oraș și datorită poziției geografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

39 − = 31

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie