Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cauza principală pentru care oamenii îşi ratează visurile este că îi ascultă pe cei apropiaţi lor.

Cauza principală pentru care oamenii îşi ratează visurile este că îi ascultă pe cei apropiaţi lor.

Omul este cu adevărat bogat atunci când are mai mulţi prieteni decât duşmani, nu se teme de nimeni şi este atât de ocupat să construiască ce are de gând, încât nu apucă să distrugă speranţele şi planurile altcuiva.

Mintea nu cunoaşte alte frontiere decât cele pe care le stabilim noi înşine.

Nu aştepta; nu va fi niciodată timpul “potrivit”. Trebuie să începi de acolo unde eşti şi să lucrezi cu ceea ce ai; vei găsi unelte mai bune pe parcurs.

Ai nevoie de o jumătate din viaţă să descoperi că viaţa ta e un plan pe care trebuie să-l rezolvi singur.

Ceea ce contează nu este ceea ce vei face, ci ceea ce faci chiar acum.

Acţiunea este adevărata măsură a inteligenţei.

Mintea nu poate fi ocupată de emoţii pozitive şi negative în acelaşi timp. Trebuie să predomine fie unele, fie celelalte. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că emoţiile pozitive sunt cele care ne influenţează în mod dominant mintea.

Orice poţi gândi, poţi obţine. Orice este posibil.

Bogăţia vine cu o stare de spirit, oamenii ar trebui să fie interesaţi cum să dobândească aceea stare de spirit, decât să caute metode de îmbogăţire.

Banii nu sunt mai preţioşi decât mintea ta. Dimpotrivă.

Oamneni de succes iau decizii foarte repede şi le schimbă foarte greu, asta dacă le schimbă vreodată.

O relaţie adecvată este cea care aduce beneficii tuturor celor implicaţi sau influenţaţi de ea.

Trebuie să-ţi combini sentimentele cu credinţele şi ideile. Asta este probabil singura cale pentru a obţine o măsură a armoniei în viaţa ta.

Dintre toate slăbiciunile, cea mai mare este lipsa de încredere în sine.

Un bun jurist nu este acela care ştie toate legile, ci acela care se îşi pregăteşte foarte bine dosarul şi câştigă procesul.

Lipsa de loialitate este una dintre cauzele majore ale eşecului în toate domeniile vieţii.

Fricile nu sunt altceva decât stări de spirit.

Cel care apelează la prieteni doar când urmăreşte ceva anume se va trezi curând fără prieteni.

Rudele apropiate ale grijilor sunt: frica, boala, furia, indiferenţa, amânarea, gelozia, invidia, ura, egoismul, judecata greşită, sărăcia, îmbătrânirea prematură şi descurajarea. Ce adunătură de nenorociri! Îngrijorările nu sunt nici pe jumătate atât de grave pe cât ni le imaginăm.

Cel mai repede şi cel mai bine poţi reuşi ajutându-i pe alţii să reuşească.

Orice lucru pe care mintea îl poate gândi şi inima îl poate iubi, îl poţi împlini.

Gândeşte-te de două ori înainte de a vorbi, întrucât cuvintele tale şi influenţa ta vor planta fie sămânţa succesului, fie cea a eşecului, în mintea altuia.

Dacă vrei să vorbeşti de rău pe cineva, nu da glas acestor cuvinte, ci scrie-le pe nisipul unei plaje cât mai aproape de valurile care o spală.

Napoleon Hill

Opera sa cea mai celebră, De la Idee la Bani, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Cercetările întreprinse au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului. Conform cu ce a susținut el însuși, între 1933 și 1936 ar fi fost consilier al președintelui american Franklin D. Roosevelt, lucru care nu poate fi dovedit. „Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, poate realiza” este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill. Scrierile sale arată cum se dobândește bogăția și oferă o formulă prin care orice om poate dobândi averi nemăsurate, atât în plan material, cât și spiritual.
Oliver Napoleon Hill s-a născut la 26 octombrie 1883. A fost un autor american de cărți de literatură motivațională. Hill este în vremurile noastre un personaj istoric controversat. Acuzat de fraudă, istoricii moderni se îndoiesc de multe din susținerile lui, cum ar fi că l-ar fi întâlnit pe Andrew Carnegie sau că ar fi fost avocat. Gizmodo l-a denumit „cel mai celebru escroc despre care probabil nu știați”.
Hill a fost preocupat de rolul pe care îl îndeplinesc convingerile personale ale individului în atingerea succesului.
Conform cercetărilor întreprinse de Tom Butler-Bowdon, biograful său, Napoleon Hill s-a născut într-o casă mică din orașul Pound, din Virginia de Sud. Mama sa a murit când Napoleon avea 10 ani, iar tatăl său s-a recăsătorit doi ani mai târziu. La vârsta de 13 ani, Hill a început să lucreze ca reporter pentru un ziar de provincie din Wise County, Virginia. Și-a folosit, mai târziu, abilitățile de reporter pentru a intra la Școala de Drept, dar a fost nevoit să renunțe la studii din cauza situației financiare deficitare.
Hill considera că întâmplarea care i-a schimbat complet viața a avut loc în 1908, când a fost angajat să scrie o serie de articole despre oamenii faimoși și de succes. Astfel, după propriile spuse i-ar fi luat
un interviu lui Andrew Carnegie. La acea vreme, Carnegie era unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acesta i-ar fi împărtășit lui Hill convingerea sa că procesul succesului poate fi sintetizat într-o formulă simplă, pe care orice om ar fi capabil să o înțeleagă și să o aplice. Impresionat de personalitatea lui Napoleon Hill, Carnegie l-ar fi întrebat dacă este dispus să pună cap la cap toate informațiile, să intervieveze peste 500 de bărbați și femei de succes, mulți dintre ei având averi foarte mari, în scopul de a descoperi și publica formula succesului. Conform istoricului David Nasaw nu există dovezi că Hill l-ar fi întâlnit vreodată pe Carnegie.

Hill s-a mutat în Mobile, Alabama în 1907, acolo a fost co-fondator al Acree-Hill Lumber Company. În octombrie 1908, ziarul The Pensacola Journal a raportat despre compania sa că poate fi responsabilă pentru faliment și fraudă poștală. Ziarul a raportat că organizația de cherestea a lui Hill a cumpărat cherestea din afara localității Mobile, inclusiv alte ținuturi din Alabama și chiar din Florida, înainte de a vinde cheresteaua „la un preț mult mai mic decât cel practicat actualmente, fără a obține profituri”. În luna mai 1909, Hill s-a mutat în Washington D.C. și a inițiat „Automobile College of Washington”, unde instruia elevii să construiască, șofeze și să vândă automobile. Colegiul a asamblat automobile pentru Carter Motor Corporation, care a declarat faliment la începutul lui 1912. În luna aprilie 1912, magazinul auto Motor World a acuzat colegiul lui Hill de a fi o escrocherie care se baza pe materiale de marketing înșelătoare care ar fi considerate „o glumă de către oricine are o inteligență medie”. Colegiul de automobile al lui Hill a încetat afacerile în acel an.
În septembrie 1915, Hill a fondat și funcționat ca decan al unei noi școli din Chicago, „George Washington Institute of Advertising”, unde intenționa să predea principiile succesului și încrederii in sine. La data de 4 iunie 1918, Chicago Tribune a raportat știrea că statul Illinois a emis două mandate de arestare pe numele lui Hill, care a fost acuzat de încălcarea blue sky laws prin a vinde fraudulos acțiunile școlii sale la o capitalizare de 100 000 dolari, în pofida faptului că proprietățile școlii erau estimate la doar 1200 dolari. Școala s-a închis rapid după aceea. Ulterior Hill a susținut că a fost consilier al președintelui Woodrow Wilson în timpul Primului Război Mondial.

După sfârșitul George Washington Institute, Hill a pornit la alte isprăvi de afaceri. El a deschis magazine de dezvoltare personală cum ar fi Hill’s Golden Rule și Napoleon Hill’s Magazine. În 1922, Hill a fondat de asemenea Intra-Wall Correspondence School, o fundație caritabilă menită să ofere materiale educaționale deținuților din Ohio. Fundația a fost condusă, printre alții, de falsificatorul de cecuri și fostul deținut Butler Storke, care a fost trimis din nou la închisoare în 1923. Conform biografiei oficiale a lui Hill în această perioadă sute de documente care-l legau pe Hill de celebrități ar fi fost distruse într-un incendiu dintr-un depozit din Chicago.
În cursul cercetărilor întreprinse de Hill, acesta ar fi luat, conform propriilor spuse, interviuri multor oameni celebri și bogați ai vremii, printre care se numără Thomas Edison, Alexander Graham Bell, George Eastman, Henry Ford, Elmer Gates, John D. Rockefeller, Sr., Charles M. Schwab, F.W. Woolworth, William Wrigley Jr., John Wanamaker, William Jennings Bryan, Theodore Roosevelt, William H. Taft și Jennings Randolph. Hill a susținut că ar fi fost consilier pentru doi președinți americani, Woodrow Wilson și Franklin Delano Roosevelt. Totuși, conform cu cel puțin o sursă recentă, nu există dovezi că Hill i-ar fi întâlnit pe acești oameni, cu excepția lui Thomas Edison.
Ca rezultat al cercetărilor întreprinse, a formulat Filozofia Împlinirii ca soluție pentru dobândirea succesului și trecerea de la sărăcie la bogăție, fiind publicată inițial în 1928 sub forma unui curs intitulat The Law of Success (Legea Succesului). Formula Împlinirii a fost explicată în detaliu și publicată în cursuri de studiu la domiciliu, inclusiv în seria de 17 volume numită “Mental Dynamite”, până în 1941.
Hill considera că libertatea, democrația, capitalismul și armonia sunt elemente importante ale Filozofiei Împlinirii. În scrierile sale, a afirmat că acestea sunt elemente de bază care susțin împlinirea succesului personal. Emoțiile negative nu își găsesc loc în această filozofie, Hill considerându-le surse ale eșecului și insuccesului.

Cărțile lui Napoleon Hill s-au vândut în zeci de milioane de exemplare, dovedind că secretul împlinirii continuă să fascineze și să schimbe vieți. În prezent, scrierile lui Napoleon Hill continuă să constituie unul dintre nucleele dezvoltării personale și educației pentru dobândirea succesului.


Surse:
ro.wikipedia.org
curteaveche.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie