Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ce valorează mai mult pentru Țone Petre:Omul, aurul, banii, sau voturile și încă un mandat la primărie?

Caz unic în România, Țone Petre găzduiește o casă de amanet în orașul unde a fost ales primar în 2012.
Casa de Amanet se află chiar lângă sediul PSD. Putem spune atunci că există și primari cărora sărăcia oamenilor și a orașului  în care trăiesc, le priește de minune?

Spatiul lui Tone Petre
Grija pentru oameni este la pesediști o problemă de interese electorale, este o constantă în funcție de cum iese la zar treaba în campanie și atât. Grija pentru oameni este la pesediști ca un ghimpe înfășurat în petale de trandafir, ca un spin îmbrăcat în staniol cu forma de cadou și fundă roșie.
Câți oltenițeni au trecut oare pragul Casei de Amanet, mânați de nevoi și disperare, contribuind indirect la bugetul personal al primarului Țone, cel care, pe lângă alții cu lozinci electorale spumoase, spune că iubește orașul? Ce bunuri au lăsat acești oltenițeni drept gaj pentru nevoi ce nu mai sufereau amânare (boli, traumatisme medicale, credite, situații extreme) și ce sume de bani s-au încasat pe ele?
Câte din bunurile amanetate vor mai fi recuperate?
Îl întrebăm pe primarul Țone Petre dacă are măcar un strop de conștiință când știe cum face banii din spațiile sale de la parterul blocurilor de lângă supermarketul din Bd. Tineretului?
Într-unul se aranjează voturile, în altul se joacă la păcănele, în celălalt spațiu, ce iese și în relief, se închid durerile oamenilor în bijuterii contra unor sume de bani, ce nu vor mai recupera vreodată niște valori din aur.
Ce valorează mai mult, domnule Țone în viața asta? Omul, aurul, banii, sau voturile și încă un mandat la primărie pe care-l doriți cu o mare sete, dând deja startul campaniei electorale mascate prin fel și fel de jonglerii? Oare cu acești bani, din jocuri de noroc și amanet, vă veți plăti cheltuielile din campania electorală sau din alți bani, și asta nu este treaba noastră?
Am amanetat aceste întrebări și noi, fără să dăm cu parul…

De Sugubete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + six =

63 − 61 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie