Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ce valorează mai mult pentru Țone Petre:Omul, aurul, banii, sau voturile și încă un mandat la primărie?

Caz unic în România, Țone Petre găzduiește o casă de amanet în orașul unde a fost ales primar în 2012.
Casa de Amanet se află chiar lângă sediul PSD. Putem spune atunci că există și primari cărora sărăcia oamenilor și a orașului  în care trăiesc, le priește de minune?

Spatiul lui Tone Petre
Grija pentru oameni este la pesediști o problemă de interese electorale, este o constantă în funcție de cum iese la zar treaba în campanie și atât. Grija pentru oameni este la pesediști ca un ghimpe înfășurat în petale de trandafir, ca un spin îmbrăcat în staniol cu forma de cadou și fundă roșie.
Câți oltenițeni au trecut oare pragul Casei de Amanet, mânați de nevoi și disperare, contribuind indirect la bugetul personal al primarului Țone, cel care, pe lângă alții cu lozinci electorale spumoase, spune că iubește orașul? Ce bunuri au lăsat acești oltenițeni drept gaj pentru nevoi ce nu mai sufereau amânare (boli, traumatisme medicale, credite, situații extreme) și ce sume de bani s-au încasat pe ele?
Câte din bunurile amanetate vor mai fi recuperate?
Îl întrebăm pe primarul Țone Petre dacă are măcar un strop de conștiință când știe cum face banii din spațiile sale de la parterul blocurilor de lângă supermarketul din Bd. Tineretului?
Într-unul se aranjează voturile, în altul se joacă la păcănele, în celălalt spațiu, ce iese și în relief, se închid durerile oamenilor în bijuterii contra unor sume de bani, ce nu vor mai recupera vreodată niște valori din aur.
Ce valorează mai mult, domnule Țone în viața asta? Omul, aurul, banii, sau voturile și încă un mandat la primărie pe care-l doriți cu o mare sete, dând deja startul campaniei electorale mascate prin fel și fel de jonglerii? Oare cu acești bani, din jocuri de noroc și amanet, vă veți plăti cheltuielile din campania electorală sau din alți bani, și asta nu este treaba noastră?
Am amanetat aceste întrebări și noi, fără să dăm cu parul…

De Sugubete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă structura “false aparenţe”? False aparenţe? Aparenţe autentice, adevărate? Internetul, …
Corespondenta la redactie