Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cercetare privind cancerul de sân în județul Calarasi

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală împreună cu Asociația Parteneri în Progres, Constanța lansează joi, 19 februarie a.c.la Călărași, între orele 11.00 – 13.00, raportul de cercetare cu privire la situația cancerului de sân în județul Calarasi (Profilul Comunității).

Campanie cancer san

Profilul Comunității a fost realizat în cadrul proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului“, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu suma de 242.400 CHF. Proiectul își propune întărirea capacităţii locale a instituțiilor din 11 județe (printre care și Călărași) de a organiza şi susţine implementarea unor politici publice în domeniul cancerului de sân şi de a clădi comportamente durabile sănătoase cu privire la cancerul de sân în rândul populaţiei. Proiectul este implementat în perioada august 2013 – iulie 2015, de către Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) și Asociația Parteneri în Progres, Constanța.

În cadrul proiectului, reprezentanții a patru instituții din județul Calarasi au fost instruiți în cadrul unui atelier de două zile în metodologia realizării profilului comunității cu privire la nevoile din domeniul cancerului de sân și la serviciile disponibile la nivel local, astfel încât să identifice zonele neacoperite și prioritare în ceea ce priveşte educaţia populației şi serviciile specifice. Ulterior, sub coordonarea locală a Asociației parteneri în Progres, participanții la atelier au avut ocazia să pună în practică cunoștințele și abilitățile dobândite în cadrul cursului, prin realizarea efectivă a profilului comunității. La realizarea cercetării au contribuit reprezentanții următoarelor instituții: Crucea Rosie Calarasi, DSP Calarasi, Statistica Calarasi.

Echipa locală de proiect a efectuat astfel o cercetare unică și comprehensivă a situației cancerului de sân în județul Calarasi, prin strângerea de date demografice și statistice și prin efectuarea unei analize calitative bazate pe focus grupuri și pe analiza barierelor ce stau în calea dobândirii de comportamente sănătoase cu privire la cancerul de sân.
Scopul Profilului Comunităţii este de a evalua nevoile şi resursele comunitare în domeniul sănătăţii sânului, de a stabili priorităţile şi obiectivele pentru activităţile viitoare şi de a furniza aceste informaţii organizaţiilor şi activiştilor din domeniu pentru a îi sprijini în lupta lor împotriva cancerului de sân. Profilul Comunităţii este un instrument care are menirea de a fi făcut disponibil pe scară largă la nivel comunitar, astfel încât să poată fi folosit permanent ca sursă de informaţie pentru planificările strategice în domeniul sănătăţii sânului şi să contribuie la consolidarea programelor şi serviciilor existente.
Cu această ocazie vor fi făcute publice principalele nevoi neacoperite identificate în județul nostru în domeniul cancerului de sân și ordinea priorității acestora în funcție de impactul pe care comunitatea noastră îl poate avea prin resursele existente mobilizate corespunzător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

51 − = 41

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie