Conferință și lansare de carte la Oltenița. Invitați: Dumitru Borțun, Horia Gârbea și Pavel Șușară
Sala de Festivități a Primăriei Oltenița găzduiește luni, 14 iunie a.c., începând cu ora 12,00, conferința ”Literatură și Comunicare”. Este o primă ediție la care invitații îi vor putea întâlni și asculta pe profesorii Dumitru Borțun, Horia Gârbea și Pavel Șușară.
Moderatorul și inițiatorul evenimentului este avocat Liviu Capșa. În cadrul aceluiași eveniment acesta va lansa în calitate de scriitor cartea sa tipărită la Junimea, ”Macondo de România”.
Dumitru Borţun este Doctor în Filosofie şi Conferenţiar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA.
În 2009, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC l-a premiat cu titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”. Prof. Borțun a publicat peste 100 de studii, eseuri, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură. Este autor de cursuri universitare și de cărți. Este membru fondator al Asociaţiei Române de Relaţii Publice – ARRP (din 1995). Adunarea Generală din 2 martie 2005 l-a ales Preşedintele ARRP, funcţie pe care a deţinut-o până în mai 2008. În prezent este Preşedintele Juriului de Onoare al ARRP. De asemenea, este membru fondator al Asociaţiei Formatorilor în Comunicare – AFCOM (din 2007).
Horia Gârbea este autor de cărți științifice, inginer constructor, poet, scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Este doctor în inginerie din 1999, cu o teză din domeniul fiabilității construcțiilor, cadru didactic la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din București din 1987. A publicat 8 volume cu caracter științific și didactic. În domeniul literar, a debutat în 1982 cu poezie. A fost membru al cenaclului Universitas, condus de criticul Mircea Martin. Din 2000 a fost secretar al secției de dramaturgie a Asociației Scriitorilor București, din noiembrie 2003, secretar al Asociației Scriitorilor București, ales președinte al ASB în 2005. Este membru al Comitetului director al Uniunii Scriitorilor din 2005. Președinte al Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din 2015, ales în 2018 pentru încă un mandat de 5 ani. A fost vicepreședintele Institutului Cultural Român (2012-2013). Director al Teatrului Dramaturgilor Români din București, din 2017.
Pavel Șușară este autor, critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român.
Specializat în istoria artei contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România în 1996. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio Europa Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii și membru al Uniunii Artiștilor Plastici. A avut numeroase colaborări cu studii și articole despre arta plastică, poezie, proză, eseu, articole polemice și de angajament civic. A organizat expoziții în țară și în străinătate (Ungaria, Polonia, Italia), are participări la simpozioane, congrese și întîlniri de specialitate în țară și în cîteva țări europene ( Italia, Republica Moldova, Polonia, Ungaria, Finlanda). Este Președinte al Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.
Partenerii și coorganizatorii evenimentului sunt Muzeul Civilizației Gumelnița din cadrul Direcției de Cultură Oltenița și Primăria Oltenița.
Accesul în sala de conferințe se va face respectând măsurile de protecție anti SARS-CoV-2 și cu respectarea prevederilor legale în vigoare.