Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Copii de la 9 școli din județul Călărași se vor întâlni mâine la Oltenița pentru a face ”primii pași în atletism”

Sala de sport a Liceului Teoretic ”Neagoe Basarab” din Oltenița va găzdui miercuri, 26 noiembrie, a.c. etapa județeană a proiectului ”Primii pași în atletism”. Competiţia este organizată la nivel judeţean de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Călărași şi Federaţia Română Sportul pentru Toţi. Primii 3 clasaţi pe categorii de vârstă la masculin şi feminine vor participa la faza națională a aceluiași concurs anul viitor la Vălenii de Munte. Proiectul „Primii Pași în Atletism”, finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Programul Pierre de Coubertin 2014, se desfășoară simultan în 16 județe și are drept scop descoperirea de tinere talente în atletism. În proiect sunt înscrise 9 școli din județul Călărași. ”Programul Pierre de Coubertin este un proiect guvernamental și se aplica în 16 județe prin Federația Română Sportul pentru Toți. Vorbim despre Călărași, Alba, Argeș, Bistrița Năsăud, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Suceava și Vâlcea. Elevii participanți vin de la Școlile ”Spiru Haret” (Șc. 1), ”Prof. Lucian Pavel” (Șc. 2), „Alexandru D. Ghica” (Șc. 5), ”Alexandru Vlahuță” (Șc. 6) din Oltenița, dar și din Ulmeni, Crivăț, Budești, Valea Roșie, Șoldanu. Etapa națională de la Vălenii de Munte nu este doar un concurs ci va fi o tabără de o săptămână unde se vor organiza activități sportive și de loisir multiple. Este important să ne axăm și pe acest sport, deoarece el te învață cum să duci singur la capăt un drum. Vom vedea mâine câștigătorii dar le urez tuturor participanților succes.” ne spune profesoara de sport și președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți, Cristiana Drăgan.

Proiect CoubertinScopul acestui proiect guvernamental este dezvoltarea bazei de selecţie prin identificarea elevilor cu aptitudini fizice deosebite, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (nivel primar, clasele a III-a şi a IV-a) şi orientarea acestora spre activităţi sportive de performanţă, din cadrul cluburilor/asociaţiilor/sectiilor de atletism, ceea ce implică si ameliorarea calităţii vieţii prin adoptarea unui stil de viaţă activ şi sănătos.
Potrivit programului, beneficiarii direcţi sunt elevii cu aptitudini sportive, nivel primar (clasele a III-a şi a IV-a), cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (născuţi în anii 2006, 2005, 2004), nelegitimaţi la cluburi sau asociaţii sportive. Participanţii sunt elevi ai unităţilor de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din cel rural, astfel oferindu-se şanse egale tuturor concurenţilor.
Beneficiarii indirecţi sunt profesori de educaţie fizică, antrenori, părinţi, studenţi voluntari, comunitatea. Grilele de evaluare pentru probele de concurs (baremuri, punctaje) sunt realizate de către Federaţia Română Sportul pentru Toţi, iar calificarea în etapa superioară a participanţilor se realizează pe baza punctajelor obţinute prin aplicarea acestora. Probele de concurs (tetratlon) sunt:alergare de viteză – 30m, aruncarea mingii de oină de pe loc, săritura în lungime de pe loc, alergare de rezistenţă – 600m.
Fiecare participant trebuie să concureze la toate cele 4 probe sportive, iar rezultatele sportive se vor transforma în punctaje pe probe si apoi în punctaje totale individuale.

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie