Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Copii de la 9 școli din județul Călărași se vor întâlni mâine la Oltenița pentru a face ”primii pași în atletism”

Sala de sport a Liceului Teoretic ”Neagoe Basarab” din Oltenița va găzdui miercuri, 26 noiembrie, a.c. etapa județeană a proiectului ”Primii pași în atletism”. Competiţia este organizată la nivel judeţean de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Călărași şi Federaţia Română Sportul pentru Toţi. Primii 3 clasaţi pe categorii de vârstă la masculin şi feminine vor participa la faza națională a aceluiași concurs anul viitor la Vălenii de Munte. Proiectul „Primii Pași în Atletism”, finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Programul Pierre de Coubertin 2014, se desfășoară simultan în 16 județe și are drept scop descoperirea de tinere talente în atletism. În proiect sunt înscrise 9 școli din județul Călărași. ”Programul Pierre de Coubertin este un proiect guvernamental și se aplica în 16 județe prin Federația Română Sportul pentru Toți. Vorbim despre Călărași, Alba, Argeș, Bistrița Năsăud, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Suceava și Vâlcea. Elevii participanți vin de la Școlile ”Spiru Haret” (Șc. 1), ”Prof. Lucian Pavel” (Șc. 2), „Alexandru D. Ghica” (Șc. 5), ”Alexandru Vlahuță” (Șc. 6) din Oltenița, dar și din Ulmeni, Crivăț, Budești, Valea Roșie, Șoldanu. Etapa națională de la Vălenii de Munte nu este doar un concurs ci va fi o tabără de o săptămână unde se vor organiza activități sportive și de loisir multiple. Este important să ne axăm și pe acest sport, deoarece el te învață cum să duci singur la capăt un drum. Vom vedea mâine câștigătorii dar le urez tuturor participanților succes.” ne spune profesoara de sport și președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți, Cristiana Drăgan.

Proiect CoubertinScopul acestui proiect guvernamental este dezvoltarea bazei de selecţie prin identificarea elevilor cu aptitudini fizice deosebite, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (nivel primar, clasele a III-a şi a IV-a) şi orientarea acestora spre activităţi sportive de performanţă, din cadrul cluburilor/asociaţiilor/sectiilor de atletism, ceea ce implică si ameliorarea calităţii vieţii prin adoptarea unui stil de viaţă activ şi sănătos.
Potrivit programului, beneficiarii direcţi sunt elevii cu aptitudini sportive, nivel primar (clasele a III-a şi a IV-a), cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (născuţi în anii 2006, 2005, 2004), nelegitimaţi la cluburi sau asociaţii sportive. Participanţii sunt elevi ai unităţilor de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din cel rural, astfel oferindu-se şanse egale tuturor concurenţilor.
Beneficiarii indirecţi sunt profesori de educaţie fizică, antrenori, părinţi, studenţi voluntari, comunitatea. Grilele de evaluare pentru probele de concurs (baremuri, punctaje) sunt realizate de către Federaţia Română Sportul pentru Toţi, iar calificarea în etapa superioară a participanţilor se realizează pe baza punctajelor obţinute prin aplicarea acestora. Probele de concurs (tetratlon) sunt:alergare de viteză – 30m, aruncarea mingii de oină de pe loc, săritura în lungime de pe loc, alergare de rezistenţă – 600m.
Fiecare participant trebuie să concureze la toate cele 4 probe sportive, iar rezultatele sportive se vor transforma în punctaje pe probe si apoi în punctaje totale individuale.

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 11 =

57 − = 52

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie