Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Crucile Zodiacului: Zodii cardinale, fixe, mobile

Zodiacul este reprezentat de un cerc împărţit în 12 părţi egale, echivalentul celor 12 semne zodiacale, unde o cruce pe zodiac reprezintă patru zodii plasate din 90 în 90 de grade. Atunci când unim prin linii zodiile opuse pe cerc, obţinem o cruce, rezultând trei cruci pe zodiac, adică trei grupe de câte patru zodii. Fiecare grupă este caracterizată de o Calitate, care poate fi Cardinală, Fixă sau Mobilă (Mutabilă).

Zodii cardinale, fixe, mobile: succesiunea calităţilor pe zodiac

O Calitate îi corespunde fiecărei zodii, iar succesiunea Calităţilor pe zodiac este constantă, după cum precizează eastrolog.ro. În cadrul zodiacului vom observa că zodiile sunt aşezate succesiv, adică zodiacul începe cu un semn cardinal, urmează unul fix, apoi unul mobil sau mutabil, şi tot aşa până la final. Berbec – semn Cardinal Taur – semn Fix Gemeni – semn Mobil Rac – semn Cardinal Leu – semn Fix Fecioară – semn Mobil Balanţă – semn Cardinal Scorpion – semn Fix Săgetător – semn Mobil Capricorn – semn Cardinal Vărsător – semn Fix Peşti – semn Mobil Caracteristicile fiecărei grupe de zodii pot fi astfel indentificate în funcţie de crucea aferentă

Crucea Cardinală

Proprie Capricornului (Pământ), Balanţei (Aer), Berbecului (Foc), şi Racului (Apă), este formată din semnele care, pe Zodiac, încep la cele patru puncte cardinale. Mai exact, în reprezentarea Zodiacului, Estul este situat la începutul Berbecului, Vestul la începutul Balanţei, Nordul la începutul Racului, iar Sudul la începutul Capricornului. În acest caz, semnele Cardinale sunt caracterizate de iniţiativă, influenţă, autoritate, entuziasm, spirit de lide şi de inovaţie, chiar pionierat. Lucrurile pe care acestea le au în comun sunt: forța de a acționa, capacitatea de a lua decizii rapide și corecte, vigoare suficientă pentru a pune în funcțiune acest mecanism și un spirit întreprinzător care servește cauzei. Au capacități de lideri și sunt cei mai fericiți atunci când pot conduce jocul. De multe ori, semnele Cardinale au foarte puțină răbdare, atunci când trebuie să înceapă un proiect. Ele sunt tentate să se arunce cu capul înainte aproape în fiecare situație întâlnită iar acesta este un aspect specific al relației dinamice pe care o au cu lumea înconjuratoare.
Potrivit avantaje.ro, în ceea ce privește asocierea semnelor Cardinale cu cele patru anotimpuri, Berbecul este, bineînțeles, zodia de primăvarăRacul este zodia de varăBalanța este zodia de toamnă iar Capricornul este asociat cu iarna. Ca zodii Cardinale, acestea au menirea de a da startul unui anotimp nou, de a lansa în desfășurare un anumit proiect sau, altfel spus, de a trasa limita de la care lucrurile încep să se miște.
Când ne referim la diferențele găsite între cele patru zodii Cardinale, putem specifica la fiecare în parte anumite aspecte care le fac să funcționeze individual.
Astfel, Berbecul (semn de Foc) poate fi un adevărat catalizator pentru ceilalți, reușind să-i inspire pe cei care îl înconjoară prin determinare în urmărirea unei idei. Racul (semn de Apă) acționează de cele mai multe ori bazându-se pe emoții, însă nu o face mereu direct, folosindu-se aproape de fiecare dată de un parcurs șerpuit care să-l conducă spre scopul final. Balanța (semn de Aer) funcționează ca un mediator între oameni, prin idei strălucite care îi motivează pe ceilalți și le asigură echilibru iar Capricornul (semn de Pământ) este stăpânul absolut al planului fizic, asigurând o autoritate supremă prin forța naturală pe care o deține.
Pentru că Soarele parcurge un semn Cardinal la începutul fiecăruia din cele patru anotimpuri, un semn Cardinal este asociat cu începutul unei etape noi dintr-un ciclu natural, firesc.

Crucea Fixă

Crucea Fixă Aferentă Taurului (Pământ), Vărsătorului (Aer), Leului (Foc) și Scorpionului (Apă), este alcătuită din patru semne care se regăsesc şi în Biblie, în viziunile lui Enoh, despre taur, leu, vultur şi om, cu menţiunea că Scorpionul era asociat în vechime cu Vulturul, în timp ce Vărsătorul este simbolizat de un om care varsă în lume apa cunoaşterii). Semnele Fixe sunt definite de continuitate, perseverenţă, răbdare, tenacitate, dar şi de conservatorism, calităţi de bun executant, prudenţă şi un simţ practice deosebit. Soarele parcurge un semn Fix la mijlocul fiecărui anotimp, aceasta fiind perioada când caracteristicile anotimpului respectiv sunt cel mai bine fixate şi evidenţiate. Prin urmare, un semn Fix este asociat cu un moment de stabilitate şi derulare constantă a lucrurilor, conform eastrolog.ro. Nativii din zodiile Fixe sunt capabili să execute anumite munci pentru perioade mari de timp fără să se plictisească. Fiind zodii de mijloc în cadrul celor patru anotimpuri, după semnele Cardinale și înaintea celor Mobile (Mutabile), semnele Fixe au rolul de a prelua o muncă începută și de a o continua spre final. Pot fi de asemenea inițiatori ai unor proiecte însă cel mai bine se descurcă atunci când trebuie să adâncească un anumit studiu deja început. De multe ori, într-o anumită problemă, preferă să lase planificarea pe mâna altora iar ei se mulțumesc cu execuția lucrării. Sunt obișnuiți cu o activitate susținută și nu prea obosesc niciodată iar atunci când plictiseala le dă târcoale găsesc imediat ceva de făcut pentru a o alunga.
Potrivit avantaje.ro, diferențele care apar între cele patru zodii Fixe sunt determinate de Elementele care le influențează. În acest fel, Taurul (semn de Pământ) se afundă adânc în sol, reușind să prindă rădăcini puternice care vor asigura o bază solida pentru orice construcție începută. Leul (semn de Foc) este privit cu respect de către cei din jur datorită entuziasmului cu care pornește în luptă. Scorpionul(semn de Apa) are acces la lumea mistică a visurilor și deține un spirit imaginativ cu care va ajunge mai aproape de înțelegerea vieții iar Vărsătorul (semn de Aer) reușește să-și canalizeze resursele intelectuale spre viitor prin invenții deosebite sau principii reformatoare.
Semnele Fixe sunt recunoscute prin aceasta pricepere de a continua lucruri și de a le duce mai departe spre viitor însă partea mai puțin bună prezentă în această determinare a lor este că, de multe ori, zodiile acestea renunță cu greu la parcursul pe care și l-au configurat. Nativii acestor zodii nu sunt flexibili și pot fi considerați pe bună dreptate ca încăpățânați, rigizi și irascibili.

Crucea Mobilă

Regăsită la Fecioară (Pământ), Gemeni (Aer), Săgetător (Foc)şi Peşti (Apă), este formată din semne duble, schimbătoare. De exemplu, Gemenii sunt reprezentaţi sub forma a doi copii gemeni, Fecioara este simbolizată de o fată cu un spic de grâu, simbol al relaţiei strânse dintre om şi natură, Săgetatorul este reprezentat ca un centaur, jumătate om, jumătate cal, iar Peştii sunt doi peşti care înoata în sensuri contrare. Acestea se aseamana printr-un caracter schimbator si adaptabil, printr-o conceptie flexibila legata de natura lucrurilor cu care intra in contact, prin diverse variabile pe care le aplica in calculele lor si prin versatilitatea cu care sunt inzestrati si care ii slujeste in relatia cu lumea inconjuratoare. De aceea, semnele Mobile denotă mobilitate, dualitate, flexibilitate, agilitate, dar şi inconsecvenţă, instabilitate sau un caracter schimbator. Soarele parcurge un semn Mobil atunci când se apropie de sfârşitul unui anotimp, aşa că un semn Mobil stă sub semnul schimbării, a înlocuirii unei condiţii cu alta, dar şi de pregătire pentru a trece la o altă etapă. Calităţile zodiilor se referă mai ales la aspectele dinamice, tranzitorii, asta în timp ce Elementele se referă la aspecte statice, la trăsături intrinseci ale acestora. Capacitatea zodiilor Mobile de a trece dintr-o formă în alta îi ajută foarte mult atunci când doresc să vadă o anumită problemă din mai multe unghiuri. Potrivit avantajer.ro, fiind adaptabili, ei schimbă o serie de măști de-a lungul vieții, în funcție de situația în care se găsesc. Acest fapt nu trebuie înțeles ca pe o mistificare a propriului eu, pentru că nativii acestor zodii nu se ascund de ceilalți, ci doar încearcă să găsească o cale de comunicare cu fiecare individ în parte, oricât de diferit ar fi acesta. Dacă problemele apărute îi asaltează brusc, aceștia se adaptează rapid găsind soluții corecte pentru acestea. Haosul nu îi sperie chiar deloc pe cei din zodiile Mutabile, ei fiind ajutați de o anumită intuiție în încercarea de ordonare a acestuia. Astfel, semnul zodiacal este o asociere unică a unei Calităţi cu un Element. Singurul semn care asociază, în sine, Elementul Foc şi Calitatea Cardinală, este Berbecul.
Semnele Mutabile sunt în perpetuuă schimbare. Fecioara (semn de Pământ) evoluează printr-o anume purificare a propriului eu, atât fizic, cât și afectiv. Săgetătorul (semn de Foc) învață permanent lucruri noi, fiind într-o continuă căutare de informații, și se foloseste de intuiția sa nemaipomenită pentru a sorta aceste informații. Gemenii (semn de Aer) se învârt în lumea ideilor, aleg ce le convine și pun deoparte pentru o utilizare ulterioară. Peștii (semn de Apă) se descurcă cel mai bine într-o situație de criză, fiind capabili să-și adune toate forțele pentru a găsi o rezolvare fericită a acesteia.
Câteodată, nativii din zodiile Mobile pot ascunde personalități multiple, fiind sortiți să-și piardă pentru anumite perioade individualitatea, însă reușesc aproape de fiecare dată să-și revină datorită naturii lor schimbătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

92 − 86 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie