Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dacă pentru a trăi trebuie să te târăşti, ridică-te şi mori

Dacă pentru a trăi trebuie să te târăşti, ridică-te şi mori.

N-am cerut eu să mă nasc, așa că lăsați-mă să trăiesc cum am chef.

Expune-te celei mai profunde frici; după aceea frica nu mai are nici o putere asupra ta şi frica de libertate se va micşora şi va dispărea. Atunci eşti liber.

Prietenul este acela care îţi dă libertatea totală de a fi tu însuţi.

Sunt lucruri pe care le ştim şi lucruri pe care nu le ştim şi între ele există uşi.

Ura este o emoţie subestimată.

Dragostea nu te poate salva de la destinul care ţi-a fost sortit.

Priveşte acum cu atenţie lucrurile care ţi se par mici, pentru că într-o zi te vei uita înapoi, şi atunci vei înţelege cât de mari erau.

Nu spuneţi niciodată că visele sunt inutile, inutil e sufletul care nu ştie a visa.

Sexul este plin de minciuni. Trupul încearcă să spună adevărul, dar este, de obicei, prea asuprit pentru a fi auzit, şi prea încătuşat pentru a-şi face mărturisirea. Prin minciuni, ne schilodim pe noi înşine.

Uneori învingătorul e doar un visător care nu a renunţat în ruptul capului.

Jim Morrison

Jim Morrison, sau “The Lizard King” (Regele Şopărlă), cântăreţ, compozitor şi textier american, solistul vocal şi liderul formaţiei de rock psihedelic The Doors, a fost una dintre cele mai influente şi reprezentative figuri din istoria rock`n`roll-ului.
James Douglas Morrison s-a născut la 8 decembrie 1943 la Florida. Pasionat de literatură şi filosofie, Morrison a scris versuri sub influența lui Arthur Rimbaud şi William Blake. jim_morrisonPe când era student la UCLA el a început să ia diferite tipuri de narcotice,cum ar fi LSD. În anul 1965 l-a întâlnit pe Ray Manzarek și împreună ei au format grupul rock The Doors. Din trupă au mai făcut parte John Densmore și Robby Krieger. Denumirea grupului provine de la un vers celebru al lui William Blake, „If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite” (română Dacă ușile percepției ar fi deshise/curățate totul i-ar apărea omului ca ceea ce este, infinit”). Debutul discografic are loc 2 ani mai târziu cu albumul omonim, The Doors, apărut în 1967 sub egida editurii Elektra Records.
Morrison era văzut de fanii săi ca un fel de zeu sau lider spiritual; ca urmare și-a luat numele de “Lizard King” (regele șopârlă).

În ultimul timp devenise foarte dependent de droguri, acestea fiind şi cauza morţii sale. A fost găsit mort la 3 iulie 1971 într-un hotel din Paris. Moartea sa a fost stabilită ca fiind cauzată de un atac de cord și nu i s-a făcut autopsie. Morrison a fost înmormântat în cimitirul Père Lachaise din Paris, după o ceremonie privată.

the_doors-jim_morrison-10Mormântul său a devenit un loc de pelerinaj și este încă vizitat zilnic de sute de fani care lasă acolo multe amintiri, cum ar fi: bilete, graffiti, țigări, prezervative. În același cimitir mai sunt îmormântați Oscar Wilde, Gertrude Stein, Edith Piaf, Frédéric Chopin, George Enescu, precum și numeroase alte celebrități.

Surse: on line

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 11 =

86 − 78 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie