Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dacă pentru a trăi trebuie să te târăşti, ridică-te şi mori

Dacă pentru a trăi trebuie să te târăşti, ridică-te şi mori.

N-am cerut eu să mă nasc, așa că lăsați-mă să trăiesc cum am chef.

Expune-te celei mai profunde frici; după aceea frica nu mai are nici o putere asupra ta şi frica de libertate se va micşora şi va dispărea. Atunci eşti liber.

Prietenul este acela care îţi dă libertatea totală de a fi tu însuţi.

Sunt lucruri pe care le ştim şi lucruri pe care nu le ştim şi între ele există uşi.

Ura este o emoţie subestimată.

Dragostea nu te poate salva de la destinul care ţi-a fost sortit.

Priveşte acum cu atenţie lucrurile care ţi se par mici, pentru că într-o zi te vei uita înapoi, şi atunci vei înţelege cât de mari erau.

Nu spuneţi niciodată că visele sunt inutile, inutil e sufletul care nu ştie a visa.

Sexul este plin de minciuni. Trupul încearcă să spună adevărul, dar este, de obicei, prea asuprit pentru a fi auzit, şi prea încătuşat pentru a-şi face mărturisirea. Prin minciuni, ne schilodim pe noi înşine.

Uneori învingătorul e doar un visător care nu a renunţat în ruptul capului.

Jim Morrison

Jim Morrison, sau “The Lizard King” (Regele Şopărlă), cântăreţ, compozitor şi textier american, solistul vocal şi liderul formaţiei de rock psihedelic The Doors, a fost una dintre cele mai influente şi reprezentative figuri din istoria rock`n`roll-ului.
James Douglas Morrison s-a născut la 8 decembrie 1943 la Florida. Pasionat de literatură şi filosofie, Morrison a scris versuri sub influența lui Arthur Rimbaud şi William Blake. jim_morrisonPe când era student la UCLA el a început să ia diferite tipuri de narcotice,cum ar fi LSD. În anul 1965 l-a întâlnit pe Ray Manzarek și împreună ei au format grupul rock The Doors. Din trupă au mai făcut parte John Densmore și Robby Krieger. Denumirea grupului provine de la un vers celebru al lui William Blake, „If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite” (română Dacă ușile percepției ar fi deshise/curățate totul i-ar apărea omului ca ceea ce este, infinit”). Debutul discografic are loc 2 ani mai târziu cu albumul omonim, The Doors, apărut în 1967 sub egida editurii Elektra Records.
Morrison era văzut de fanii săi ca un fel de zeu sau lider spiritual; ca urmare și-a luat numele de “Lizard King” (regele șopârlă).

În ultimul timp devenise foarte dependent de droguri, acestea fiind şi cauza morţii sale. A fost găsit mort la 3 iulie 1971 într-un hotel din Paris. Moartea sa a fost stabilită ca fiind cauzată de un atac de cord și nu i s-a făcut autopsie. Morrison a fost înmormântat în cimitirul Père Lachaise din Paris, după o ceremonie privată.

the_doors-jim_morrison-10Mormântul său a devenit un loc de pelerinaj și este încă vizitat zilnic de sute de fani care lasă acolo multe amintiri, cum ar fi: bilete, graffiti, țigări, prezervative. În același cimitir mai sunt îmormântați Oscar Wilde, Gertrude Stein, Edith Piaf, Frédéric Chopin, George Enescu, precum și numeroase alte celebrități.

Surse: on line

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 6

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie