Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

De 1 Iunie dunăre.EDU a organizat dublă petrecere: La mulți ani cu succese!

Laura Suzeanu

Echipa voluntarilor dunăre.EDU a fost astăzi în plină distracție cu tort și filme, cu amintiri, veselie și voie bună, cu admirat de fotografii ale acțiunilor lor. Până la sosirea voluntarilor seniori de la facultățile unde studiază, tinerii și-au împărtășit clipe de bucurie și au dansat.

Coordonatorul Asociației, Ana Cătălui, ne declară că au aniversat atât ziua de 1 Iunie, cât și împlinirea a 9 ani de existență a unei dintre cele mai volubile și deschise organizații non-profit, formată din tineri determinați, cărora succesul le este familiar. Acțiunile derulate de-a lungul anilor, le-au promovat tinerilor aptitudinile, creațiile, imaginația, spontaneitatea. Ana Cătălui declară pentru oltenitainfo.ro că dacă la începutul formării grupului erau peste 50 de tineri voluntari, acum mai sunt doar 9. Coordonatorul Asociației a observat că odată cu trecerea timpului, tinerii nu se mai implică în acțiuni de voluntariat, deși acestea sunt extrem de importante pentru viitorul lor, în aplicarea la facultăți din țară, cât mai ales din străinătate.
În anul 2010, dunăre.EDU a devenit membru al Federaţiei VOLUM.

Scopul Asociaţiei dunăre.EDU este promovarea cooperarii internaționale în domeniul tineretului, susţinerea implicării tinerilor în activitățile comunității, stimularea activităţilor ce au ca scop cooperarea țărilor riverane la Dunare și Marea Neagră.
Printre lucrările organizației de tineret voluntar amintim: proiecte SEV (Serviciul European de Voluntariat) prin programul Erasmus+, Organizarea de Târguri – Bâlci.Fest (la nivel local), MOVE week, Celebrarea Zilei Dunării, dar și altele la nivel național. Una dintre întâlnirile de nivel internațional a avut loc în anul 2013 în județul Brașov, când au fost prezenți voluntari din peste 140 de țări, acolo unde tinerii din Oltenița s-au evidențiat prin inițiative în programul întrevederii, au dat dovadă de multă energie, de inspirație și prezență de spirit.

Urăm inimoasei echipe dunăre.EDU un La mulți ani la fel de cald ca tinerii ce o formează, ani frumoși cu perspective certe, împliniri profesionale, la cât mai multe acțiuni importante pe plan local, dar și succese internaționale!

Daria Cătălui este fondatorul Asociației dunăre.EDU. Aceasta este Ofițer în Securitatea Datelor și Protejarea Informațiilor Publice și Private în cadrul ENISA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor), corespondentul european al NSA, agenția care se ocupă cu securitatea datelor pe teritoriul statului american și nu numai. Este specialist în educație cibernetică.

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie