Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

De 1 Iunie dunăre.EDU a organizat dublă petrecere: La mulți ani cu succese!

Laura Suzeanu

Echipa voluntarilor dunăre.EDU a fost astăzi în plină distracție cu tort și filme, cu amintiri, veselie și voie bună, cu admirat de fotografii ale acțiunilor lor. Până la sosirea voluntarilor seniori de la facultățile unde studiază, tinerii și-au împărtășit clipe de bucurie și au dansat.

Coordonatorul Asociației, Ana Cătălui, ne declară că au aniversat atât ziua de 1 Iunie, cât și împlinirea a 9 ani de existență a unei dintre cele mai volubile și deschise organizații non-profit, formată din tineri determinați, cărora succesul le este familiar. Acțiunile derulate de-a lungul anilor, le-au promovat tinerilor aptitudinile, creațiile, imaginația, spontaneitatea. Ana Cătălui declară pentru oltenitainfo.ro că dacă la începutul formării grupului erau peste 50 de tineri voluntari, acum mai sunt doar 9. Coordonatorul Asociației a observat că odată cu trecerea timpului, tinerii nu se mai implică în acțiuni de voluntariat, deși acestea sunt extrem de importante pentru viitorul lor, în aplicarea la facultăți din țară, cât mai ales din străinătate.
În anul 2010, dunăre.EDU a devenit membru al Federaţiei VOLUM.

Scopul Asociaţiei dunăre.EDU este promovarea cooperarii internaționale în domeniul tineretului, susţinerea implicării tinerilor în activitățile comunității, stimularea activităţilor ce au ca scop cooperarea țărilor riverane la Dunare și Marea Neagră.
Printre lucrările organizației de tineret voluntar amintim: proiecte SEV (Serviciul European de Voluntariat) prin programul Erasmus+, Organizarea de Târguri – Bâlci.Fest (la nivel local), MOVE week, Celebrarea Zilei Dunării, dar și altele la nivel național. Una dintre întâlnirile de nivel internațional a avut loc în anul 2013 în județul Brașov, când au fost prezenți voluntari din peste 140 de țări, acolo unde tinerii din Oltenița s-au evidențiat prin inițiative în programul întrevederii, au dat dovadă de multă energie, de inspirație și prezență de spirit.

Urăm inimoasei echipe dunăre.EDU un La mulți ani la fel de cald ca tinerii ce o formează, ani frumoși cu perspective certe, împliniri profesionale, la cât mai multe acțiuni importante pe plan local, dar și succese internaționale!

Daria Cătălui este fondatorul Asociației dunăre.EDU. Aceasta este Ofițer în Securitatea Datelor și Protejarea Informațiilor Publice și Private în cadrul ENISA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor), corespondentul european al NSA, agenția care se ocupă cu securitatea datelor pe teritoriul statului american și nu numai. Este specialist în educație cibernetică.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie