Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

De 1 Iunie dunăre.EDU a organizat dublă petrecere: La mulți ani cu succese!

Laura Suzeanu

Echipa voluntarilor dunăre.EDU a fost astăzi în plină distracție cu tort și filme, cu amintiri, veselie și voie bună, cu admirat de fotografii ale acțiunilor lor. Până la sosirea voluntarilor seniori de la facultățile unde studiază, tinerii și-au împărtășit clipe de bucurie și au dansat.

Coordonatorul Asociației, Ana Cătălui, ne declară că au aniversat atât ziua de 1 Iunie, cât și împlinirea a 9 ani de existență a unei dintre cele mai volubile și deschise organizații non-profit, formată din tineri determinați, cărora succesul le este familiar. Acțiunile derulate de-a lungul anilor, le-au promovat tinerilor aptitudinile, creațiile, imaginația, spontaneitatea. Ana Cătălui declară pentru oltenitainfo.ro că dacă la începutul formării grupului erau peste 50 de tineri voluntari, acum mai sunt doar 9. Coordonatorul Asociației a observat că odată cu trecerea timpului, tinerii nu se mai implică în acțiuni de voluntariat, deși acestea sunt extrem de importante pentru viitorul lor, în aplicarea la facultăți din țară, cât mai ales din străinătate.
În anul 2010, dunăre.EDU a devenit membru al Federaţiei VOLUM.

Scopul Asociaţiei dunăre.EDU este promovarea cooperarii internaționale în domeniul tineretului, susţinerea implicării tinerilor în activitățile comunității, stimularea activităţilor ce au ca scop cooperarea țărilor riverane la Dunare și Marea Neagră.
Printre lucrările organizației de tineret voluntar amintim: proiecte SEV (Serviciul European de Voluntariat) prin programul Erasmus+, Organizarea de Târguri – Bâlci.Fest (la nivel local), MOVE week, Celebrarea Zilei Dunării, dar și altele la nivel național. Una dintre întâlnirile de nivel internațional a avut loc în anul 2013 în județul Brașov, când au fost prezenți voluntari din peste 140 de țări, acolo unde tinerii din Oltenița s-au evidențiat prin inițiative în programul întrevederii, au dat dovadă de multă energie, de inspirație și prezență de spirit.

Urăm inimoasei echipe dunăre.EDU un La mulți ani la fel de cald ca tinerii ce o formează, ani frumoși cu perspective certe, împliniri profesionale, la cât mai multe acțiuni importante pe plan local, dar și succese internaționale!

Daria Cătălui este fondatorul Asociației dunăre.EDU. Aceasta este Ofițer în Securitatea Datelor și Protejarea Informațiilor Publice și Private în cadrul ENISA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor), corespondentul european al NSA, agenția care se ocupă cu securitatea datelor pe teritoriul statului american și nu numai. Este specialist în educație cibernetică.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie