Deputatul PNL Raluca Surdu opinează că ceea ce este considerat senzațional este de fapt normal
Raluca Surdu, deputatul liberal în Colegiul 5 Călărași, transmite tuturor celor ce apreciază lucrurile bine făcute și de bun simț că normalitatea trebuie să aducă laolaltă cetățeni și politicieni pentru a crea împreună bunăstarea: ”Senzațional! Președintele ales al Românilor, Klaus Iohannis ia prânzul cu Regele Mihai I al României. Senzațional! Imediat după alegeri, Prima Doamnă, Carmen Iohannis, își continuă programul în slujba liceenilor cărora le este profesor, iar pentru aceasta merge pe jos la serviciu ca într-o zi obișnuită. Senzațional! Președintele ales, Klaus Iohannis, își prezintă cartea autobiografică ”Pas cu pas” drept un volum despre un om ”nesenzațional”. Mai mult, spune că dorește să ofere un semnal prin carte și prin cultură, deoarece ”cultura ne salvează”. Senzațional! Majoritatea românilor a ales un președinte care este creștin protestant, care este cetățean român de etnie germană. Senzațional! La un semn, legi controversate și decizii care erau tergiversate au fost abordate.
Dar de când în România lucrurile normale au devenit senzaționale? De ce abia acum ne dăm seama că goana după senzațional ne-a acaparat viața, iar esențialul se află de fapt în normalitate? Ce urmează să facem, fiecare dintre noi, pentru a lăsa din nou loc normalului în viețile noastre, în activitățile noastre? Când oare normalul va cuceri definitiv și politica, când normalitatea îi va aduce alături pe cetățeni și pe politicienii pentru ca împreună să creeze bunăstare?”
Și la Călărași se impune o gândire rotundă, cu elemente de continuitate între scrutinuri și cu fapte care vin să confirme promisiunile – Raluca Surdu, deputat Colegiul 5 Călărași
Este votat. Românii vor avea parte de primul Președinte membru al Partidului Național Liberal. Alegerea lui Klaus Iohannis a fost o surpriză pentru scena politică românească, pentru presa și cancelariile străine. O schimbare dorită de unii, nesperată de alții. Surpriză s-a înregistrat și pe scena politică călărășeană. De neconceput pentru unii, previzibilă pentru alții. Considerat până acum un județ galben fără probleme, în cîteva luni, Călărașiul a început să se coloreze bine în roșu.
”Cred că cei care au mers la vot au mai transmis un semnal celor pe care îi consideră a avea o atitudine insuficientă față de această parte de vest a județului. Ceea ce este de neacceptat de către cei din Oltenița și împrejurimi. În cel de-al doilea oraș ca mărime al județului există orgolii puternice și așteptări ce par iar și iar amăgite. Avem nevoie de o revizuire a atitudinii față de această zonă și de comportamente care să devină apoi un mod permanent de lucru, poate chiar de un suflu nou. Atât la europarlamentare, cât și acum, am făcut tot ce se putea face, cu spiritul combativ pe care oamenii noștri l-au putut avea, alimentat de sprijinul pe care l-au primit până acum de la județ pentru soluționarea problemelor locale. Este frustrant să fii mereu copilul vitreg al județului atunci când este vorba de susținere, alocări de fonduri, încurajarea inițiativelor, sprijin pentru proiecte de dezvoltare locală. Chiar dacă primarii se zbat să compenseze, acest sentiment se propagă și se simte la nivelul votanților, iar atunci când au ocazia, alegătorii taxează. Ce putem învăța din această experiență? Că este de evitat autosuficiența și gândirea în mod împiedicat, oval, din campanie electorală în campanie electorală. Oamenii observă când li se acordă atenție din An în Paști. Se impune, cred eu, o gândire rotundă, cu elemente de continuitate între scrutinuri și cu fapte care vin să lucreze în sensul confirmării unor promisiuni. O astfel de gândire presupune un efort constant de construcție și în afara campaniilor electorale, o atenție zilnică pentru soluționarea problemelor comunităților locale din toate colțurile județului. Un proiect pentru județ”, subliniază deputata Raluca Surdu.
Klaus Iohannis anunță într-un comunicat de presă că ieri, la Palatul Elisabeta, a avut loc o întâlnire emoționantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I și cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.
“Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Președinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relația cu Casa Regală să fie una instituțională și protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare“, anunță Klaus Iohannis.
Acesta precizează că “evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii își arată admirația și recunoștința pentru eforturile ei“.
“Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori“, se arată în comunicatul lui Klaus Iohannis, care face apoi următoarea precizare: ”Unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face.”
Deputatul Raluca Surdu afirmă că cine dorește să trăiască într-o Românie a lucrului bine făcut, să procedeze la a face bine lucrurile care depind de el, indiferent de domeniul de activitate: ”Cu ochii la marea scenă politică, riscăm să pierdem atenția de pe cei ale căror decizii au impact direct asupra bunăstării localităților călărășene. ”România lucrului bine făcut” a fost un slogan folosit până duminică, 16 noiembrie. Nu mai contează de cine. Contează ca de acum înainte, cine dorește să trăiască într-o Românie a lucrului bine făcut, să procedeze la a face bine lucrurile care depind de el, indiferent de domeniul de activitate. România lucrului bine făcut devine posibilă odată ce fiecare dintre noi înclină balanța dinspre senzațional către normal. Aceasta înseamnă contribuție, aceasta înseamnă efort, aceasta înseamnă normalitate. A sosit vremea. Să trecem de la vorbe la fapte. Sau mai degrabă, vorbele să vină după fapte. Cel care dorește binele celorlalți, deja și l-a asigurat pe al său – Confucius” deputat Colegiul 5 Călărași Raluca Surdu.
Lasă un răspuns