Directorul tehnic al Ambulanței Călărași, Alexandru Chiriță, antecedente jenante
Spune că are 34 de ani și că a fost încadrat, din sursă externă, ca ofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, unde și-a desfășurat activitatea în 2008-2013.
Adevărul este cu totul altul : Alexandru Chiriță, un individ caracterizat ca fiind extrem de obraznic, membru al Partidului Social Democrat, în prezent consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Călărași, a figurat ca angajat al acestei instituții până în cursul lunii septembrie 2015.
Pe criterii politice
Doi ani a figurat ca fiind în concediu fără plată, pe fișele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, fapt fără absolut niciun fel de precedent, inclusiv la nivel național. S-a întâmplat în perioada 2013-2015, timp în care, deși figura ca salariat al ISU Călărași, fiind funcționar public, era angajat al Serviciului de Ambulanță Călărași, fiind numit, pe criterii politice, director tehnic. Col. Lucian Diaconu, inspector șef în cadrul ISU Barbu Știrbei, ne precizează: ”A cerut concediu fără plată, timp de doi ani, după care și-a dat demisia.” Legislația prevede că durata concediilor fără plată, pentru personalul bugetar, cum este și cazul lui Alexandru Chiriță, nu poate depăși 90 de zile anual. Din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași, Mihai Beștea, inspector șef adjunct pe relații de muncă, ne spune că e treaba conducătorului unității dacă a vrut să țină un post ocupat, fără ca instituția respectivă să funcționeze în parametrii normali. ”Asta este atribuția conducătorului unității.”
Întregul articol îl puteți citi aici: marinbadea.ro
Alexandru Chiriță, director tehnic al Ambulanței Călărași, este implicat în cazul făcut public cu șoferul care a stat o jumătate de zi urcat pe stâlpul din spatele Punctului de Lucru al Ambulanței Oltenița. Șoferul a amenințat cu sinuciderea dacă nu îi sunt luate în seamă cerințele. Tudor Neferu, sătul de problemele întâmpinate pe mașina de Ambulanță, a recurs la alte metode, doar doar cei din funcții, din păcate numiți politic (acesta fiind în multe cazuri un motiv ca lucrurile să nu funcționeze normal într-o instituție) ar înțelege că prioritățile sunt cu totul altele într-un sistem de urgență. Șoferul, care a mărturisit unui post național de televiziune cum a fost tratat de directorul adjunct și ce limbaj a folosit acesta în momentul în care Neferu i-a prezentat o situație critică de pe Ambulanță, este supus în această perioadă unor analize medicale generale.
De precizat că mașina din cadrul Ambulanței Oltenița pe care o conducea Tudor Neferu,a fost verificată la ITP Călărași. Potrivit surselor noastre, șoferul a avut dreptate privind reclamația mașinii defecte pe care era obligat, conform sarcinilor de serviciu, să o conducă. Mașina cu beteșug putea periclita oricând viața pacienților transportați la spital, Neferu acuzând în aceeași declarație publică faptul că el însuși a suferit un accident la volan din cauza lipsei de calitate a vehiculelor de urgență.
Lasă un răspuns