După taxe și impozite mărite, s-a trecut la taxarea cuvintelor de pe afișe
Elisabeta Genoa
Primăria Oltenița a trecut la alt nivel de a forța oamenii să scoată niște bani din buzunar.
După laudele care au inundat spațiile media finanțate și partenere, s-a tras semnalul de alarmă. Ca atunci când urci într-un tren unde pe peron ți se promite clasa I de călătorie, iar în timpul mersului se trage semnalul de alarmă pe motiv că trebuie să cobori în câmp sau să treci la vagonul de marfă, că te-ai ”distrat” suficient la prima clasă.
Astfel, după ce s-a votat Hotărârea de Consiliu Local prin care taxele și impozitele s-au mărit, o angajată a Primăriei însoțită de un polițist local sau în alte zile de doi polițiști locali (foștii gardieni) pătrund în fiecare sediu comercial unde zăresc afișe cu identificarea firmei pentru a cere impozit pe panoul vizibil. Prețul universal pentru Oltenița este 38 de lei/mp/an. Nu contează dacă bannerul este lipit de peretele casei devenită birou sau atelier de lucru, ori că atârnă de ceva improvizat. Legea aruncată în față este Codul Fiscal. Adică acel Cod apărut pe timpul fostului prim ministru Victor Ponta, în care mai era puțin și se impozita și aerul de respirat.
Firmele private, fie că vorbim de SRL-uri, de PFA-uri sau de IIndividuale, au avut cel mai mult de suferit de pe urma fiscalității și jupuielilor din ultimii 4, 5 ani. După taxe peste taxe impuse, acum aceste instituții mâncătoare de bani la buget, vor să ia și ultimul suflu al unităților economice private. Asta în condițiile în care s-au făcut enorm de multe angajări la buget în scop electoral.
Dacă în anul 2011, primăriile erau obligate să coreleze numărul locuitorilor unei localități cu cel al angajaților, acum totul a scăpat de sub orice fel de control. Primăria Oltenița a angajat în ultimii 6 ani de 3 ori mai mult personal decât era în anul 2012 pe aceleași activități desfășurate ca până atunci (sunt aproximativ 240 de bugetari). Salariile angajaților din primărie au crescut după voia celor de la conducere. S-au mărit de aproape 3 ori și salariile primarului și viceprimarului Olteniței. Primăria Berlin are 207 angajați, iar cea din Bruxelles 218 angajați.