Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

E important să înveţi în continuu şi să ai standarde înalte de calitate în ceea ce faci.

E important să înveţi în continuu şi să ai standarde înalte de calitate în ceea ce faci.

Dragostea e precum vinul. E plăcut să iei câte-o înghiţitură, dar să goleşti sticla îţi dă dureri de cap.

Am cântat la Cluj, pentru prima dată, în 2008. Pur şi simplu m-am îndrăgostit de oraş. Timpul petrecut la Cluj a fost suficient ca să văd că oraşul are un farmec aparte, clădiri frumoase şi, cel mai important, oameni minunaţi.

Când eşti alături de femeia pe care o iubeşti, viaţa ta capătă un sens special.

Nici Picasso nu a fost un pictor bun la 20 de ani. Un artist devine mare odată cu maturizarea, după ce acumulează experiențe și învață mult. Eu am învățat mult, m-am perfecționat în continuu.

Femeile sunt mult mai generoase decât bărbaţii. Iubesc mult mai profund, iubesc absolut.

De multe ori, un zâmbet, dimineaţa, când te trezeşti, valorează mai mult decât o mie de gesturi.

Tatălui meu i-am declarat o dragoste imensă. Ne unea o mare complicitate şi prietenie, o capacitate neobişnuită de a ne spune totul printr-un singur gest sau o privire. Chiar şi astăzi îl simt alături de mine în fiecare zi, având grijă de mine, chiar dacă nu mai este printre noi.

Dragostea este viaţa însăşi…

Prietenia este fidelitate şi dacă sunt întrebat ce e fidelitatea? Răspund că e prietenie!

Mă simt norocos pentru că am avut în viaţa mea femei extraordinare, de la care am învăţat foarte mult.

Să-ţi împarţi fiecare zi cu persoana pe care o iubeşti şi te iubeşte, te împlineşte, te face fericit şi dă sens vieţii tale.

Dacă vorbim despre iubirea pentru o femeie, răspunsul la întrebarea pe cine am iubit cel mai mult este, fără îndoială, Miranda.

Este important să înveţi din greşeli, dar nu să trăieşti în trecut.

Nu este nicio formulă magică pentru a o întâlni pe femeia pe care o vrei pentru totdeauna. Sunt circumstanţe ale vieţii… Viaţa a fost foarte generoasă cu mine, mi-a dat şansa extraordinară de a întâlni o femeie minunată. De asemenea, este important să lupţi pentru a o cuceri, când îţi dai seama că, în sfârşit, o ai în faţa ochilor.

Un artist nu înseamnă doar repertoriu, un artist înseamnă 100% sentimente.

Când am ajuns în America, nu ştiam să vorbesc engleza, dar viaţa mea sexuală era perfectă. Acum engleza mea e perfectă, dar viaţa mea sexuală e groaznică.

Înainte de accident, mă bucuram de tot ceea ce îmi oferea viaţa: eram portarul echipei de juniori de la Real Madrid, ceea ce înseamna enorm pentru mine iar apoi, dintr-o dată, m-am văzut într-un scaun cu rotile. Şi totuşi, viaţa a fost foarte generoasă cu mine şi mi-a oferit o a doua şansă.

Pentru mine, este un privilegiu şi o mare onoare să fiu între primii zece cei mai bine vânduţi artişti din toate timpurile, dar cea mai mare recompensă rămâne dragostea pe care o simt din partea oamenilor, să îmi văd publicul fericit la finalul concertelor.

Nu îmi place să dau sfaturi. Toată lumea îşi cunoaşte propriile circumstanţe, deprinderile şi obiectivele mai bine decât oricine altcineva.

Viaţa nu înseamnă doar fericire. Avem nevoie să învăţăm din experienţele dure, pentru a găsi apoi puterea să mergem înainte.

Sunt recunoscător pentru fiecare lucru pe care viaţa mi l-a oferit, în special pentru că am descoperit muzica.

Împrejurimile Sibiului mi-au amintit foarte mult de Galicia, o regiune din nordul Spaniei, unde s-a născut tatăl meu, un loc frumos, cu multă verdeaţă, căruia i-am dedicat cântecul “Un canto a Galicia”. Aveţi o ţară extraordinară…

Le sunt foarte recunoscător tuturor, pentru că în felul acesta, mi-au dat posibilitatea unei cariere ajunsă, iată, la 47 de ani. În aceşti 47 de ani, am avut ocazia de a călători peste tot în lume. Mă simt acasă oriunde mă simt iubit.

Cred că, indiferent câte cântece despre iubire interpretezi sau câtă muzică de dragoste compui, este pur şi simplu imposibil să găseşti o definiţie care să subsumeze tot ceea ce implică dragostea.

Pentru a înţelege ce este dragostea, iubirea, ai nevoie să o experimentezi. Mă simt norocos să pot spune că în această viaţă am fost binecuvântat să iubesc şi să fiu profund iubit.

Dacă am reuşit să aduc puţină bucurie în viaţa oamenilor, prin muzica mea, atunci aceasta ar fi cea mai mare realizare a mea.

Îi iubesc pe români şi mă simt iubit de ei. Prima oară am venit în România la începutul carierei mele, în 1969, pentru a participa la Festivalul Cerbul de Aur. Regretatul Valeriu Lazarov m-a adus aici şi era foarte încântat. Îmi amintesc că era o noapte foarte rece, în Braşov, teribil de rece pentru un spaniol ca mine.

Nu regret nimic. Viața mea a fost un vis.

Nu-mi plac vacanţele. Mă plictisesc îngrozitor! Prefer să fiu pe scenă, să cânt, să merg în turnee prin lume.

România are multe locuri frumoase. Româncele chiar sunt frumoase! Dar, totodată, sunt inteligente, sensibile şi… feminine.

Dan Spătaru, cu şarmul şi cu piesele lui de dragoste, va rămâne mereu în sufletul meu.

Julio Iglesias

Părinții lui, Dr. Iglesias Puga și Maria del Rosario au avut grijă ca fiul lor, Julio, să studieze Dreptul la Julio IglesiasUniversitatea Complutense din Madrid, dar viața nu l-a lăsat să-și termine studiile din cauza unui accident de mașină ce l-a lăsat paralizat pentru un timp în care a realizat că cea mai bună metodă de a-și canaliza durerea morală ṣi fizică e să se închiJulio Iglesias Portrait Sessiondă în minunata lume a muzicii. Totul a început atunci când într-o zi când era internat în spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa, pe scurt, a început fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă respectabilă de 40 de ani, încununați cu numeroase albume răsplătite cu aur, platină și numeroase distincții, uneori unice în lume.


Julio Iglesias este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie. De asemenea, se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii ce confirmă aceste realizări de excepție. S-a născut la 23 septembrie 1943 la Madrid (Spania).

Povestea lui începe simplu, în Madrid, unde a venit pe lume ca primul copil al medicului ginecolog Julio Iglesias Puga şi al Maríei del Rosario de la Cueva y Perignat. Din partea mamei, bunicul său, José De La Cueva, a fost un faimos ziarist andaluz, iar bunica sa, Dolores de Perinan Orejuela de Camporedondo, era descendentă directă din nobilimea spaniolă.
Mai mult, unchiul său, Marqués de Perinan, şi fiul acestuia au fost ambasadorii Spaniei în Anglia timp de Julio_Iglesias__20 de ani. Un filon pe care Julio urma să-l completeze cu o carieră diplomatică ce urma s-o îmbrăţişeze de îndată ce absolvea Dreptul la Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid. Îi lipsea doar o semnătură pentru ca visul părinţilor lui să devină realitate, când un accident rutier a pus stavilă tuturor planurilor. Pe 22 septembrie 1963, cu o zi înainte să împlinească 20 de ani, maşina în care el şi prietenii lui se întorceau de la o petrecere, la două noaptea, a fost implicată într-un accident. Printr-un miracol, toţi au scăpat cu viaţă, dar medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor lui Julio de-a mai merge vreodată. O veste careJulio Fotbal l-a tulburat foarte tare pe tânărul absolvent de drept, îndrăgostit de fotbal, care-şi vedea ruinate şansele de-a mai împărţi vreodată vestiarul cu Velázquez, Ramón Moreno Grosso, De Felipe, Luís Costa, Espejo ori Hernández în selecţionata secundă a echipei Real Madrid. Timp de doi ani a fost semiparalizat, iar depresia pusese stăpânire pe el. În lungile sale conversaţii despre soartă şi menirea omului în viaţă cu Eladio Magdaleno, un tânăr infirmier care avea grijă de el, vorbea despre dezamăgirea de-a nu fi reuşit să-şi împlinească visele. Iar Eladio, intuind că are nevoie şi de un altfel de ajutor, i-a dăruit o chitară ca mijloc de terapie. Practic, acela a fost momentul în care Julio şi-a descoperit o nouă pasiune şi un nou ţel în viaţă. Şi, în timp ce recuperarea sa se desfăşura sub atenta coordonare a tatălui său, în clinicile din Torremolinos, Málaga, Benidorm şi Alicante, el compunea melodii, pe care le nota pe bucăţi mici de hârtie, cu texte din poezii de-ale sale.


Julio_IglesiasLa capătul celor doi ani de chin, după recuperarea sa completă, Julio Julio Iglesias Eurovision 1970şi-a dorit să înveţe engleza, aşa că a plecat la Cambridge. Acolo, în weekenduri, cânta în Air Port Pub diverse coveruri după Engelbert Humperdinck, Tom Jones şi Beatles. Tot aici avea s-o întâlnească şi pe Gwendolyne Bollore, cea care i-a devenit logodnică şi muză în acelaşi timp. Cântecele sale, rămase încă în sertarul cu secrete, aveau să fie auzite prima dată în biroul unui case de producţii muzicale, al cărei administrator l-a încurajat să şi le interpreteze singur şi să participe la festivalul de la Benidorm.
Succesul lui neaşteptat, cu melodia „La vida sigue igual“, compusă în perioada convalescenţei, l-a adus în atenţia celor de la Columbia Records, care l-au ajutat să pătrundă în topurile spaniole.

Cerbul de Aur 1969

Cerbul de Aur 1969

La nici un an de la acea experienţă, Julio Iglesias ajungea pentru prima oară în România, la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov, prin intermediul unui român. „În 1969, când Valeriu Lazarov, prietenul meu de suflet de care îmi este nespus de dor, m-a adus la Braşov, eram la prima participare la un festival din străinătate“, îşi aminteşte el cu nostalgie.

 

„De la Valeriu am învăţat foarte multe. Am colaborat adesea, în perioada în care el lucra pentru televiziunea spaniolă. Era un profesionist de excepţie, foarte exigent şi cu un talent înnăscut pentru televiziune. Lui îi datorez primul

Nunta lui Julio Iglesias cu Isabel Preysler

Nunta lui Julio Iglesias cu Isabel Preysler

contact cu România şi multe lucruri esenţiale pe care mi le-a transmis, legate de profesie“, spunea  anul acesta, înainte de concertele de la Galaţi şi Bucureşti, cel care, în cele cinci decenii scurse de la acel moment, a devenit cel mai de succes artist latino din toate timpurile, potrivit Sony Music.
O carieră de-a lungul căreia mass-media nu i-a contabilizat doar succesul internaţional şi premiile aferente, ci şi iubirile, care n-au fost deloc puţine. Mai mulţi ani, s-a zvonit că spaniolul ar fi avut o agendă secretă, în care a notat numerele de telefon şi numele femeilor cu care s-a iubit în dormitor. 3.000 la număr!

 

Julio Iglesias alături de Enrique și Julio Jose in Hawai

Julio Iglesias alături de Enrique și Julio Jose in Hawai

Manechine, femei obişnuite, dar şi femei de succes. Printre ele şi Priscilla Presley. Anul acesta,presa spaniolă a prins de veste că agenda roşie, gravată cu iniţialele Julio-Iglesiasartistului, s-ar afla în posesia fostului lui impresar, Alfredo Fraile. „Cei care au spus că m-am culcat cu peste 3.000 de femei le-au numărat, probabil, doar pe cele până în 1976, pe cele de după au uitat să le pună la socoteală!“ a fost replica lui Julio. Dar tot el recunoaşte că: „Iubirea e ca vinul. E bine când îl guşti, dar după ce bei o sticlă întreagă ai dureri de cap“.

După ce a cunoscut-o pe Miranda Rijnsburger, în 1990, în aeroportul din Jakarta, Julio n-a mai avut ochi decât pentru ea. Se spune că atunci când a văzut-o, cântăreţul i-a spus unui prieten că aceasta va fi soţia lui. Culmea e că fostul fotomodel olandez a fost greu de convins să poarte verigheta lui, acceptând să ajungă la altar abia după 25 de ani de relaţie şi cinci copii. „Miranda e dragostea mea, partenera mea, prietena mea, confidenta mea, sprijinul meu constant şi

Julio și Miranda

Julio alături de Miranda Rijnsburger

necondiţionat. Când eşti alături de femeia pe care o iubeşti, viaţa ta capătă un sens special“, spune cel despre care s-a afirmat nu o dată că s-a dedat consumului Julio Iglesias honoured By Sony Musicde droguri şi partidelor de sex în grup, acuzaţii care au fost repuse pe tapet chiar la un an de la căsătoria lui cu Miranda, în 2011, în biografia „Muñeca de trapo. Mi vida con Julio Iglesias“ a lui Vaitiare Hirshon- Asars, un fost model tahitian care s-a iubit cu Julio în anii ’80 timp de şase ani. Julio, însă, rămâne la fel de senin: „Nu regret nimic. Viaţa mea a fost o viaţă de vis. De 20 de ani încoace s-au schimbat multe. Am mai puţin păr, dorm şase ore în loc de opt, pentru că în fiecare dimineaţă copiii îmi dau trezirea, şi am încetat să număr zilele. Acum număr orele, minutele, clipele pe care le trăiesc, pentru că-mi rămân tot mai puţine“.


Iglesias a fost căsătorit cu filipineza Isabel Preysler, care i-a dăruit 3 copii: Chabeli (42 de ani), Julio jr (40 de ani) şi Enrique (38 de ani).
Din căsătoria cu fotomodelul olandez Miranda Rijnsburger (47 de ani) artistul mai are are cinci moştenitori: Miguel (17 ani), Rodrigo (15 ani), gemenele Victoria şi Cristina (13 ani) şi Guillermo (7 ani).

 

Surse:
ro.wikipedia.org
okmagazine.ro
autori.citatepedia.ro
bihon.ro
libertatea.ro
cluj.com
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie