Fă acel lucru pe care crezi că nu îl poţi face.
Fă acel lucru pe care crezi că nu îl poţi face.
Fă ceea ce îţi spune inima că este corect să faci – pentru că oricum vei fi criticat. Vei fi condamnat indiferent ce vei face.
Nimeni nu te poate face să te simţi inferior fără încuviinţarea ta.
Femeia este ca o punguţă de ceai: nu ştii niciodată cât de tare este până ce nu o vezi cum fierbe.
Tinerii frumoşi sunt accidente ale naturii, dar oamenii bătrâni sunt adevărate lucrări de artă.
Nu este suficient să vorbeşti despre pace; trebuie să crezi în ea. Şi nu este suficient să crezi în ea; trebuie să faci eforturi pentru a o obţine.
Prietenia cu tine însuţi este de o importanţă vitală, pentru că fără ea nu poţi fi prieten cu nimeni din lume.
Minţile ilustre discută idei, inteligenţele medii discută evenimente, iar minţile reduse îi discută pe alţii.
Viitorul aparţine celor care cred în frumuseţea viselor.
O filosofie nu este mai bine exprimată în cuvinte, ci prin alegerile făcute de om. Pe termen lung, ne formăm pe noi înşine şi ne formăm viaţa. Procesul se continuă până la moartea noastră. Iar alegerile pe care le facem sunt, în cele din urmă, responsabilitatea noastră.
Dreptatea nu poate exista doar pentru o parte, ci numai pentru amândouă.
„Fericirea nu este un scop, este un produs secundar. Paradoxal, singura cale sigură de a rata fericirea este a-ţi contura o direcţie de viaţă axată pe a-ţi face plăcere ţie, complet şi exclusiv. După o perioadă scurtă de timp, una foarte scurtă chiar, vei avea numai foarte puţin de iubit la viaţă. Pentru că ceea ce ne menţine interesul de a trăi şi ne face să aşteptăm cu nerăbdare ziua de mâine este a le oferi plăcere celorlalţi.”
Bătrâneţea are îndeajuns propria sa deformitate. Nu trebuie niciodată să îi adaugi deformitatea viciului.
Trebuie să începi prin a considera posibilul ca probabil. Vei fi surprins: asta te ajută să ai realizări nesperat de mari.
Pentru a te controla, foloseşte-ţi mintea! Pentru a-i controla pe alţii, foloseşte-ţi inima!
Actorii sunt o singură familie pe cuprinsul întregii lumi.
Fericirea nu este un ţel, ci un rezultat colateral.
Fă în fiecare zi un lucru care te sperie.
Înţelegerea este o stradă cu două sensuri.
Eleanor Roosevelt
Nu a fost nici frumoasă, nici elegantă şi nici înzestrată cu calităţi de excepţie. A fost, însă, extrem de preocupată de organizarea socială şi de drepturile omului, astfel că, această postură în care s-a lăsat cunoscută unei lumi întregi, a imortalizat-o în postura de persoană altruistă şi dedicată cauzelor nobile. Aflată la conducerea comisiei Naţinilor Unite pentru Drepturile Omului, Eleanor Roosevelt a contribuit la realizarea Declaraţiei Drepturilor Omului din 1948. A fost, de asemenea, o apărătoare a dorinţei femeilor de a fi active în societate atunci cand acest drept le era imputat şi a luptat împotriva injustiţiei întâlnite în orice domeniu. Ce este remarcabil, însă, este tocmai modul în care a realizat sau a contribuit la realizarea tuturor acestor lucruri. Această femeie puternică, am spune noi, a trebuit să poarte o luptă acerbă cu sine însăşi. A trebuit, întâi să câştige o luptă dusă împotriva propriei sale naturi, dat fiind faptul că, Eleanor Roosevelt suferea de timiditate.
Anna Eleanor Roosevelt s-a nascut pe data de 11 octombrie 1884 si a fost Prima Doamna a Statelor Unite pentru cea mai lunga perioada de timp, fiind sotia Presedintelui Statelor Unite ale Americii, Franklin Delano Roosevelt. Nascuta la New York, aceasta provine dintr-o familie bogata, dar nu ferita de tragediii, astfel incat de la varsta de 8 anisori si pierde mama, iar doi ani mai tarziu si tatal. Ramasa fara parinti, micuta Eleanor este crescuta de catre bunica din partea mamei. De-a lungul perioadei posterioare Marii Crize din 1929 a călătorit de-a lungul Statelor Unite ale Americii, promovând politica New Deal și a vizitat trupele armate pe fronturile din cel de-al doilea război mondial. A participat la formarea a numeroase instituții, cele mai notabile fiind Organizația Națiunilor Unite și Freedom House. A prezidat comitetul ce a aprobat Declarația universală pentru drepturile omului. Președintele Harry Truman o considera Prima Doamnă a Lumii în onoarea amplelor sale călătorii pentru a promova Drepturile Omului.
În 1939 a organizat un concert în aer liber în Lincoln Memorial pentru cântăreața de culoare Marian Anderson, căreia îi fusese refuzat un recital de către Constitution Hall, concert ce a avut o audiență de peste 75.000 de spectatori și radio-ascultători din toată țara. În altă ordine de idei, căsătoria sa nu a fost pentru ea un obstacol pentru a se opune deciziei soțului său de a semna ordinul executiv 9066, ordin ce îi trimitea pe front pe toți cei ce aveau străbuni ce aparțineau grupurilor etnice dușmane (aproximativ 110.000 de japonezi, italieni și germani), privându-i de libertate, transport, apă, mâncare, îmbrăcăminte etc.
De-a lungul celui de-al doilea război mondial, Eleanor Roosevelt a participat la formularea Declarației Universale ale drepturilor omului a Națiunilor Unite, referindu-se la aceasta ca “Scrisoarea Magna a Umanității”.
A continuat să participe activ la viața politică din țara sa pâna la moartea sa în 1962.
Ea si-a sustinut sotul in carirea politica acestuia si a devenit, in anul1933, Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, fiind cea mai longeviva Prima Doamna pe care au avut-o americanii, pana in anul 1945.
Rolul de militantă pentru drepturile femeilor deținut de Eleanor Roosevelt nu s-a încheiat odată cu ocuparea poziției de Prima Doamnă, chiar dacă aceasta ar fi trebuit să nu se implice în politică și să dețină un rol doar în aparență, aceasta nu s-a lăsat intimidată de prejudecățile vremii și și-a dus până la capăt misiunea de a lupta pentru oameni, cu merite deosebite. Astfel, a fost implicată în numeroase acțiuni umanitare și s-a luptat pentru drepturile afro-americanilor, a înființat Freedom House și și-a susținut cu tărie idealurile înalte.
În ceea ce privește căsnicia ei, Eleanor Roosevelt nu a fost lipsită de dezamăgiri, în anul 1918 descoperă scrisorile de dragoste pe care soțul le primea de la secretara sa, Lucy Mercer. Aflând de infidelitatea soțului, dorește să divorțeze, însă un divorț i-ar fi distrus soțului cariera politică, motiv pentru care a trebuit să facă un compromis și să îi fie în continuare alături. Dezamăgirea nu a venit doar din partea soțului, cât și din partea familiei, la aflarea că verișoara sa, fiica președintelui Theodore Roosevelt, Alice, susținea relația soțului cu secretara Lucy Mercer. Indiferent de cât de dificil ar fi fost pentru ea, a avut o căsnicie în care domina o prietenie adevărată între cei doi soți. Ea a rămas un bun sfătuitor al soțului și cel mai important susținător al carierei sale politice. Și-a susținut soțul în carirea politică și a devenit, în anul1933, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, fiind cea mai longevivă Primă Doamnă pe care au avut-o americanii, pînă în anul 1945.
La venerabila vârstă de 76 de ani, ea a scris You Learn by Living: Eleven Keys for a More Fulfilling Life (Înveţi trăind: 11 chei ale unei vieţi mai împlinite), o carte pe care BrainPickings o califică drept „un elegant compendiu al filosofiei lui Roosevelt privind o viaţă plină de sens”.
Una dintre femeile cele mai influente ale secolului al XX-lea, Anna Eleanor Roosevelt a fost americanca ce a ocupat cel mai mult timp postul de Prima Doamnă.
Surse:
www.danieladelibas.wordpress.com
www.gardieniiculturii.ro
www.autori.citatepedia.ro
www.youtube.com
Lasă un răspuns