Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămânal 11-17 ianuarie 2021

Săptămâna 11 – 17 ianuarie 2021 se remarcă prin numeroase aspecte planetare, dintre care vom aminti careul dintre Mercur, planeta comunicării, proaspăt intrat în zodia Vărsător și Uranus retrograd din Taur, aspect care ne poate stimula să mergem până în pânzele albe pentru a demonstra că avem dreptate sau pentru a ne susține punctul de vedere, dar care poate aduce, totodată, și surprize neașteptate și neplăcute legate de comunicare.
Pe de altă parte, Marte, planeta acțiunii, de curând intrată în zodia Taur va face și ea un careu cu Marele Învățător, Saturn, aflat în zodia Vărsător, iar acest context prevestește frustrări care pleacă de la dorința de acțiune mult înfrânată și limitată de diferite contexte.

Pe data de 13 ianuarie 2020 se formează Lună Nouă în Capricorn, un eveniment astrologic care aduce noi începuturi, dar și mari transformări în acele sectoare de viață pe care le impactează, iar la o zi distanță planeta schimbărilor bruște, Uranus, va reintra în mers direct în zodia Taur.

În plan sentimental, săptămâna 11 – 17 ianuarie poate aduce surprize în relații, o nevoie de nou, de reîmprospătare a vieții de cuplu, dat fiind că planeta iubirii, Venus, aflată în zodia Capricorn face un aspect de susținere cu Uranus din Taur.

Săptămâna 11 – 17 ianuarie 2021 se încheie cu un aspect tensionat între Marele Benefic, Jupiter, aflat în zodia Vărsător, și același Uranus din Taur, iar acest context poate prevesti o luptă, o luptă pentru dreptate și independență. S-ar putea să ne dorim cu orice preț să facem lucrurile altfel decât le-am făcut până acum.

După cum se observă sunt multe aspecte care se petrec între planete din Vărsător și cele din Taur, iar acest context poate provoca puternic reprezentanții celor două semne zodiacale, dar și pe cei care sunt zodia sau au ascendent în Leu și Scorpion. Aceștia trebuie să fie mai prudenți la comunicare, în deciziile și în acțiunile întreprinse.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec:

Cei născuți în zodia Berbec sunt sfătuiți să aibă mai multă grijă la sectorul financiar. Marte, guvernatorul lor, se află acolo, însă este foarte tensionat de aspecte, așa că nu este momentul ca nativii să se avânte în mari cheltuieli și nici să facă investiții care nu sunt analizate suficient. Este o perioadă favorabilă ca nativii să-și reanalizeze modul de administrare a finanțelor. Pot apărea fel și fel de surprize dat fiind că Uranus este implicat și se află tot în sectorul banilor. Poate fi un moment favorabil să renegocieze, să rediscute niște condiții salariale. Luna Nouă poate favoriza niște schimbări importante legate de carieră, transformări care vin în zona profesională și care pot anunța noi începuturi.

Taur:

Cei născuți în zodia Taur sunt în centru atenției săptămâna aceasta (și nu numai acum), dat fiind că atât Marte, cât și Uranus, aflate în zodia lor, fac aspecte tensionate cu planetele din Vărsător. Nativii pot avea parte de tensiuni care pot ajunge până la conflicte cu superiorii, iar aceste contexte pot aduce schimbări în viața profesională. Nativii nu vor suporta prea mult autoritatea și nici să fie îngrădiți profesional, de aceea s-ar putea să preia cuvântul și să poarte discuții curajoase legate de cariera și imaginea lor. Aspectul se poate răsfrânge și în cuplu, unde pot apărea certuri, mai ales dacă li se interzice sau impune ceva de către partener. Luna Nouă le aduce ocazia obținerii unei diplome, înscrierii la un curs de dezvoltare personală sau perfecționare profesională. Oricum, Taurii vor simți să mai învețe ceva în perioada aceasta.

Gemeni:

Pentru cei născuți în zodia Gemeni săptămâna aceasta poate aduce tensiuni cu cei din jur ca urmare a unor principii și mentalități diferite, ca urmare a unor evoluții diferite în grupurile de prieteni. Vor fi nativi care vor încheia proiecte cu care nu mai empatizează, în care nu se mai regăsesc și nativi care vor vrea să se elibereze de ceva din trecut, de ceva apăsător și vor vorbi cu voce tare. Totodată, este o perioadă în care nativii sunt sfătuiți să aibă mai multă grijă la sănătate, la odihnă și la frământprile interioare care le pot provoca stări de spirit proaste. Luna Nouă poate stimula Gemenii să-și rezolve contexte ce țin de bani, bunuri materiale, credite, taxe, impozite.

Rac:

Cei născuți în zodia Rac pot avea parte de diferite contexte, dialoguri tensionate chiar, ce țin de acte, partaje, credite, taxe, impozite, asigurări și pensii, bunuri materiale și moșteniri. Pot fi discuții tensionate ce țin de investiții într-un proiect în care sunt implicați, se pot încheia asocieri și pot fi discuții în cuplu ce țin de bugetul comun. Luna Nouă se petrece în sectorul relațiilor, deci pot apărea noi situații în cuplu, dar și noi contexte ce vizează o colaborare profesională, poate trecerea într-o nouă astfel de etapă. Unii nativi pot fi surprinși plăcut de partener, în timp ce alții pot fi atrași de un prieten sau o persoană din anturaj.

Leu:

Cei născuți în zodia Leu au parte de o săptămână foarte provocatoare și nativii trebuie să fie foarte conștienți de acest context. În primul rând, în carieră sunt aspecte tensionate care pot prevesti conflicte cu superiorii, schimbări neașteptate, în unele cazuri încheierea unor colaborări. În al doilea rând, relațiile cu cei din jur sunt supuse stresului și conflictele pot să apară foarte ușor atât în cuplu, cât și profesional pentru că nativii vor avea foarte mult curaj să spună lucrurilor pe nume, să fie direcți și extrem de critici. Cei care vor asculta și ce are celălalt de spus pot fi cei care vor ieși cu bine din acest context. Luna Nouă poate aduce noi începuturi legate de locul de muncă, schimbări de sarcini și activități, de responsabilități, de program și chiar un alt loc de muncă pentru cei care-și caută să se angajeze.

Fecioară:

Cei născuți în zodia Fecioară pot avea parte de discuții în contradictoriu la locul de muncă și unii ativi pot simți că nu sunt lăsați să-și facă treburile așa cum știu și cum vor. În plus, viziunile lor, convingerile lor pot fi diferite de ceel ale colegilor sau șefilor și de aici poate porni un alt scandal, chiar dacă poate mocni în interior la început, nativii nu-l vor stinge decât exprimândi-se liber. Luna Nouă se petrece în sectorul iubirii și al creativității. Pe de o parte, poate îndemna la noi manifestări ale simțului artistic, iar pe de altă parte poate aduce o nouă etapă în viața sentimentală, o transformare subtilă a ceea ce a fost până acum. Poate se ajunge la o versiune comună de viitor, poate se discută despre copii.

Balanță:

Cei născuți în zodia Balanță se preocupă foarte mult de activitățile care le fac plăcere și încearcă să le facă utile, să vadă beneficii în ele sau, din contră, se dedică acelor pasiuni care le bucură simțul artistic, estetic, capacitatea intelectuală. Sunt relații aflate la început care intră acum sub semnul întrebării, căutându-se argumente solide pentru care nativii să continue. Este o eprioadă bună pentru a petrece timpul cu copiii și pentru a le dedicamai multă atenție. Posibile tensiuni, surprize ce vin din zona bunurilor materiale, fie credite, partaje, litigii, bunuri de patrimoniu. Luna Nouă sprijină mult viața de familie și unii nativi se pot gândi la o redecorare a casei, la o renovare sau chiar la o mutare sau vânzare, valorificare a unei locuințe, de exemplu poate o închiriere.

Scorpion:

Cei născuți în zodia Scorpion sunt sfătuiți să facă tot posibilul pentru a-și împărți timpul util. Nativii sunt acaparați de discuții, negocieri, întâlniri, propuneri, pot afla multe lucruri noi care să-i bulverseze, pot face deplasări, pot primi o propunere de a pleca într-o delegație, încât familia și partenerul de viață se vor simți neglijați și de aici pot porni conflictele. Posibil ca un motiv de tensiune să apară și între părinți și soț. Atenție la unele contracte profesionale care pot fi pe muchie de cuțit acum.

Săgetător:

Cei născuți în zodia Săgetător pot avea parte de dialoguri mai puțin confortabile la locul de muncă și pot lua unele decizii destul de bruște, dar totuși suficient analizate în prealabil. Nativii trebuie să aibă mai multă grijă la surprizele care vin din partea colegilor care se dau binevoitori și să apeleze la înțelepciune în dialoguri și negocieri. Luna Nouă le poate aduce noi începuturi financiare, poate o nouă abordare a modului în care-și administrează veniturile, poate curajul de a-și renegocia salariul, un comision.

Capricorn:

Cei născuți în zodia Capricorn s-ar putea să realizeze săptămâna aceasta că pierd bani pe nimicuri, că le scapă printre degete și sunt destul de cheltuitori, motiv pentru care ar putea începe să-i economisească, să-i pună deoparte pentru a-și face o bucurie sau pentru a cumpăra un cadou persoanei iubite sau pentru copii. De evitat speculațiile financiare în această perioadă! Posibile surprize care vin în viața sentimentală sau din partea copiilor. Luna Nouă se petrece în zodia lor și poate fi momentul unei revitalizări, unor noi începuturi în viața personală și relațională. Nativii pot fi mai interesați de sănătatea lor și unii chiar pot face un set de investigații.

Vărsător:

Cei născuți în zodia Vărsător au parte de o săptămână destul de provocatoare dat fiind faptul că Mercur și Saturn aflate în zodia lor fac careuri cu Marte și Uranus din Taur. Ei bine, sunt frustrări interioare greu de exprimat sau agresiv exprimate, sunt stări emoționale bulversante, iar nativii se vor simți extraordinar de agitați și tensionați, mai ales că și Luna Nouă se formează pe o casă a subconștientului, a trecutului și interiorizării. Se întrevăd conflicte cu familia, poate chiar din dorința de libertate și independență față decei dragi gestionată necorespunzător. Posibil să nu iasă chiar tot ce nativii și-au planificat vizavi de casă, însă nu este momentul să nască conflicte, ci să aștepte, să mai lase și lucrurile în voia sorții.

Pești:

Cei născuți în zodia Pești au parte de dialoguri interioare sau legate de trecut, de tensiuni interioare și frustrări pe care este posibil ca mulți să le exprime acum șocând în jurul lor. Faptul că sunt direcți în dialog îi poate ajuta, atâta timp cât sunt și înțelepți. Planetele din casa sănătății, din Vărsător, cer responsabilizare față de sănătate și nu este exclus ca mulți nativi să facă acum analize și investigații amănunțite. Totodată, este nevoie ca săptămânaaceasta să fie deosebit de prudenți la deplasări, indiferent că sunt pietoni sau șoferi. Luna Nouă le poate aduce noi relații de prietenie, dar poate face și curățenie în actualul anturaj.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie