Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare de fontă pentru Petrică Țone: Unde a ajuns cișmeaua albastră de la intrarea în Parcul Central și când va fi reinstalată?

Odată cu copacii tăiați la ordin și cu smulgerea din țâțâni a gardului din fontă care împrejmuia Parcul Central, cișmeaua construcție tip vechi din fontă a dispărut de la intrarea de pe Bd. Mărășești.
Astfel de construcții sunt foarte rare. Există firme care într-adevăr lucrează la comandă cișmele din fontă sau zinc ori din alte metale, dar un obiect vechi este cu mult mai apreciat de cei cu bun gust firește și în același timp dă o notă de seriozitate locului unde este amplasat.


Primarul Țone nu prea ține cont de păstrarea unor valori sau de identitatea locului prin continuitatea tezaurului local, “tezaur” însemnând orice, de la obiecte la construcții, costume sau arhitecturi.
Același stil de a distruge sau “demola” cum se spunea pe atunci, îi era specific și fostului dictator, pe timpul căruia s-au distrus biserici și vile, imobile construite pe diverse stiluri arhitecturale de la gotic sau bizantin la baroc și romanic, pentru a construi ”noile” sale clădiri comuniste, a-și lăsa amprenta socialistă.
Noua clădire ce se construiește lângă Turnul de Apă s-a ridicat pe locul fostei burse de cereale, acolo unde se găsea Biblioteca Municipală. Bursa de cereala era oborul de vite de altădată, important ca istorie, o imagine a unei perioade frumoase interbelice a Olteniței. Ca să nu mai vorbim de faptul că legea nu permite construcții de clădiri în parcuri.
Așadar, după atâtea alte tăieri și aplicarea stilului smuls PSD pentru a imprima un stil propriu impus, care din păcate nu pentru toți sau nu întotdeauna este și cel reușit, clădirea dată pe mâna CNI ce deja sufocă existența Turnului de Apă, avea nevoie de niște strategii pentru trecerea la următoarele nevoi: canalizări, parcări pentru mașini, în general construcții pentru utilități. Așa s-a ajuns la ciuntirea unor părți componente din parcul oltenițean.
Gardul verde din fontă, lucrat manual, a fost smuls, după ce s-au tăiat 17 copaci. Tot atunci a dispărut cișmeaua din fontă de culoare albastră.
Îl întrebăm pe primarul Petrică Țone unde este cișmeaua și dacă aceasta se va reinstala după ce mărețele sale realizări vor fi finalizate, sau după ce planurile propuse vor fi încheiate.
Oare o vom mai avea sub ochi și vom mai putea bea apă din acea țâșnitoare vreodată, ori ea va ajunge pe undeva valorificată iar banii la rândul lor cine știe pe unde și în ce fel risipiți? Vom mai apuca să vedem gardul verde din fontă vreodată înconjurând parcul sau acesta va fi dus cu vreun scop pe undeva, ori la fel valorificat sau oferit pe undeva cu scop electoral?


În general cine are puterea face abuz de ea. De obicei omul, prin natura sa hrăpăreață, (cu excepțiile de rigoare firește, în funcție de educație și bun simț), face încercări de genul ”pus mâna și luat”, apoi făcut ce vrea cu acel lucru luat din avutul public. Dacă nu este sancționat, atunci tot ce ia rămâne luat sau va mai lua și altceva fără ezitări.
După terenuri peste terenuri date din proprietatea statului cu scop de a deveni mai apoi private, șmecheriile îmbrăcate frumos în vorbe mieroase dar de fapt mincinoase ori promisiuni înălțătoare, dar de fapt mârșave, combinațiile ascunse acoperite cu laude ridicole de talie mică, sunt o altă metodă socialistă de confiscare a statului, de acaparare a unui loc, a unor obiceiuri, de mituire pentru tăcere și favoruri.
Oltenița cu tot ceea ce înseamnă ea: terenuri, parcuri, etc, este a locuitorilor săi. Ea nu aparține nici lui Țone, nici vreunui consilier, nici prietenilor sau acoliților lor, ea nu aparține nici vreunui fost comandant de poliție sau vreun bișnițar ori cocalar cu ochii după hoții și șmecherii prin foloase de partid. Oltenița este a oltenițenilor, Parcul Central este al locuitorilor săi, tot ce se face din bani de la bugetul de stat nu intră în patrimoniul personal al niciunui politician rapace, dar rămâne în trezoreria locală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie