Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare pentru primarul Țone și directoarea Smochină: Se cere șpagă pentru un post în spitalul Oltenița?

Prin oraș și în cercuri restrânse din cadrul Spitalului Oltenița se vehiculează de mult timp și tot mai des cum se obțin posturile prin spital dar și că tot ce mișcă în instituția sanitară ca și în primărie, se află sub controlul și evidența directe ale primarului Petrică Țone.

Principiul ”Statul sunt eu” a devenit unul pe care cei din PSD și l-au însușit încă de când au câștigat alegerile, majoritatea lor din procente în viața politică locală și națională, reflectându-se cam în toate celelalte domenii: Învățământ, Sănătate, Interne, Afaceri sau Finanțe, mai ales când este vorba de bani. Potrivit analiștilor economici, posturile care au apărut și tot apar de după anul 2012 la buget, nu își găsesc justificare administrativă sau economică, ci de fapt este vorba de o implicație politică, fiind considerate mediul unde se dezvoltă capitalul electoral pentru menținerea PSD la guvernare și a reprezentanților săi în posturile cheie.
Anul trecut, un raport al DNA scotea la iveală niște metode de mită într-un spital din România, mită mascată prin servicii fictive. Astfel, atribuirea unor contracte de achiziții publice în domeniul sănătății este de multe ori condiționată de plata unui „comision” către managerul unității și apoi către primar. Mita reprezenta 5-20% din valoarea contractului și era dată prin servicii fictive ale unor firme de consultanță care aparțineau managerului sau ale unor apropiați ai managerului.
La Oltenița încă nu s-a auzit de aceste metode de a obține un post în spital. Dar în aproape toate compartimentele unității medicale se vorbește de șpagă de 3000 de euro pentru un post de asistentă sau angajat la birouri și 2000 de euro pentru un post de infirmieră. Către cine, nu se știe.
Întrebare pentru managerul spitalului dr. Simona Smochină : Este adevărat că se practică șpaga în Spitalul din Oltenița și dacă este adevărat, în buzunarele cui ajunge? Cum se organizează concursurile de încadrare a personalului, ce proceduri de scoatere a posturilor se folosesc, unde apar îndrumările metodologice ale Ministerului Sănătății?

Foto Radio Tv Oltenita, Dr. Simona Smochină în stânga imaginii

Întrebare pentru primarul Petrică Țone : Este adevărat că se cere șpagă pentru un post în spital și că posturile care se eliberează sau cele care au fost create, sunt date preferențial, având astfel întâietate cunoștințe, apropiați, simpatizanți ai PSD sau rude? Și dacă este adevărat, așa cum se vorbește în mediul amintit că Spitalul Oltenița s-a umplut de persoane lipsite de experiență și pregătire de specialitate, de așa zise cadre medicale ce își dovedesc incompetența când intervin asupra pacienților, scoase pe bandă rulantă de niște școli anonime producătoare de diplome, cine își asumă responsabilitățile repercusiunilor generate de așa situații? Iar dacă nu este adevărat, atunci de la care foc iese fum și cine lansează astfel de speculații ce creează suspiciuni?

Petrică Țone, primar Oltenița

Jurnaliștii noștri cunosc foarte bine faptul că darea și luarea de mită sunt infracțiuni greu de dovedit, în condițiile în care atât persoana care dă mită, cât și cea care primește, se află în culpă penală.
De ce nu se fac publice condițiile de examen și numărul de candidați care se înscriu pe un post, și ce comisie de examinare există? De la aceleași surse aflăm că atunci când se formează o comisie de examinare în spital, ea ori este una fictivă, ori se constituie din persoane fără competențe medicale sau numite de primar și de PSD.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie