Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea cetățeanului: De ce nu sunt aranjamente de Crăciun cu lumini pe toate străzile din Oltenița?

Motto: „Toți suntem genii. Însă dacă judecăm un pește după abilitatea sa de a se cățăra în copac, va trăi toată viața cu impresia că nu este deștept.” (Albert Einstein)

Una dintre frazele memorabile din cartea „Ferma animalelor”, scrisă de George Orwell, este legea scrisă pe peretele hambarului: „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”.
Până la Crăciun mai sunt aproape trei săptămâni. Revelionul este și el aproape. Oamenii Primăriei au tot instalat prin centru luminițe sau scheleți din brad cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, dar mai ales în fața Primăriei, scene asemănătoare cu cele de la casa din Bd. Tineretului, ieșirea din oraș: muulte beculețe, un om de zăpadă și un fel de caleașcă probabil a lui Moș Crăciun cu un animăluț care ar întruchipa un ren. Tot centrul explodează de luminițe achiziționate sau așezate pe schelete din metal în forme diverse cu tema Crăciunului.
Și pentru că sărbătorile sunt considerate prilej de bucurie, de veselie, de împăcare și minuni, o altă parte dintre oltenițeni aștepta o minune. Dar ce fel de minune? Venită de la ”împărăție”, ceva de genul ”lumini la periferie”.
Adică cum să vină treaba asta? Măturăm doar pe centru, udăm străzile vara doar pe centru (uneori), ridicăm zăpada iarna mai mult pe centru (mai puțin la periferie), ne interesează la Oltenița mai mult zona centrală decât zonele mărginașe și pe unde mai mult Oltenița veche deși…


Eh, tot așa și cu luminile de Crăciun. Un oltenițean mai vehement ne întreabă de ce primarul nu instalează luminițe de Crăciun și pe străzile de la marginea orașului sau ”marnea orașului”, cum se spune în nord, ca la țară.
Așadar, dacă cetățenii acestui oraș, al doilea din Călărași după municipiul reședință de județ, plătesc taxe și impozite, nu trebuie ca toți să aibă același regim? Ori este valabilă regula generală a PSD că unii sunt mai egali decât alții, care în termeni matematici constituie o absurditate, iar gramatical, nesuportând grad de comparație, este o greșeală. Pentru unii nu este. Așadar, îl întrebăm pe cel care se numește Petrică Țone și a câștigat alegerile democratic, cum se laudă cei din PSD, să ne spună, dacă tot a câștigat ”atât de” democratic, de ce nu împodobește orașul în fiecare cartier, pe fiecare stradă, chiar și mai discret, de ce unii plătesc taxe și impozite și au avantaje, iar alții poate chiar mai buni platnici, nu au același regim ”social-democrat”, cum este denumit pompos de membrii partidului, un regim totalitarist, adică, pardon, egal?
Sau poate că trebuie ca oltenițenii să-și împodobească singuri stâlpii din fața caselor, în stradă și să înșire liniile de tensiune cu beculețe proprii? Ar ieși ceva mai cu gust? Și care să fie condițiile pentru împodobit?
Imagini din zona centrului orașului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 16 = 20

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 1.307
 • 313
 • 4.643
 • 707
 • 36.910
 • 187.940
 • 1.955.985
 • 4.176.164
 • 845.904
 • 438
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie