Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii de la șoferii oltenițeni către autoritățile locale : Ce facem cu gropile din asfalt?

Starea proastă a unor drumuri naţionale din judeţ le dă bătăi de cap şoferilor. Dar starea proastă a unor drumuri din Oltenița îi face pe șoferi să înjure pentru ca la un moment dat să nu mai știe pe cine să pună vina. Potrivit unor statistici ale Institutului Național de specialitate, starea drumurilor din România este dezastruoasă. Ne-am făcut de râs în fața tuturor  celor ce ne vizitează țara, în imaginile pe care le vedeți mai jos, trimise de un șofer redacției noastre, veți observa că gropile din asfalt nu doar că exasperează șoferii care circulă prin zonă, dar sunt atât de proeminente încât străinii care acostează cu vasele de croazieră în Portul Oltenița și merg apoi cu autocarul străbătând o bună bucată de drum din municipiu, văd aceste ”nenorociri” lăsate în voia sorții și care aduc după ele alte nenorociri. Față de acești străini ar trebui să ne fie rușine dar față de noi, românii jucăuși cu banii statului, cum ar trebui să fie? Ce ar trebui să facă autorități locale sau județene ori centrale pentru a rezolva situațiile jenante? Să-i întrebăm atunci chiar dacă vom rămâne cu întrebarea și atât. 15 km de drumuri naţionale şi peste 2.200 de km de drumuri judeţene erau în 2012 ”la pământ”. Peste 7.000 de kilometri de şosea abia dacă au fost pietruiţi în România potrivit acelorași statistici. În 2014, zeci de drumuri naţionale arată în continuare ca acum 40 de ani.

DSC02988În noiembrie 2014 kilometri de drumuri naționale ce taie orașul nostru sau străzi neasfaltate încă arată ca acum 50 de ani. Cum vedeți acest drum la intersecția Bd. 1 Dec. 1918 (varianta) cu Șos. Portului? Şoferii care trec pe aici ocolesc iar unii chiar dau prin gropi şi denivelări. Pentru reabilitarea şoselelor este nevoie probabil de cheltuieli de milioane de lei sau euro. De plâns nu plângem noi instituțiile statului sau Compania de Drumuri ce sigur s-ar descurca dacă ar vrea cu unica salvare : Uniunea Europeană și fondurile ei. Dar cum trebuie să afle Compania de Drumuri ce să facă dacă nu prin intermediul autorităților locale? Dar cum autoritățile locale nu se sinchisesc pentru a rezolva astfel de probleme? Și probabil că dacă s-ar vrea s-ar rezolva și problema asta. Și mai mult ca sigur dacă s-ar vrea s-ar putea rezolva așa o situație și la nivel local. Dacă primarul sau viceprimarul nu ar deține automobile și nu ar circula cu mașinile, poate cu multă indulgență i-am mai înțelege. Dar…

Ne întreabă atunci șoferul aliat cu alți șoferi ”Ce trebuie făcut să punem câteva petice de asfalt pe astfel de drumuri? Intrebari multeSă mergem la Guvern, la Parlament sau unde trebuie să mergem ca să avem și noi drumuri normale pe care să putem să circulăm așa cum se cer într-o țară europeană?”

Așadar răspundeți domnule Țone, răspundeți domnule Manciu, sau rezolvați problema dacă nu doriți să le răspundeți celor care vă formulează diverse întreabări prin intermediul nostru. Acești oameni așteaptă răspunsuri sau rezolvări, fiindcă sunt întrebări ce privesc problemele comunității.

 

3 Responses to Întrebarea săptămânii de la șoferii oltenițeni către autoritățile locale : Ce facem cu gropile din asfalt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie