Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : Pe unde au ajuns bolovanii de râu de pe Strada Viilor, domnule Petre Țone? Strada se inundă acum…Oare Dumnezeu o fi din altă constelație ????

Strada Viilor din Olteniţa Nord arată deplorabil acum după ultimele ploi, iar toamna abia a poposit la noi. Iar dacă ne gândim că ploaia nu este un fenomen care apare doar în acest anotimp, când ştim că iarna bate la uşă și când spunem “zăpadă” avem în vedere de fapt rezulatul topirii ei, știm ce urmează acolo. Dacă ne punem problema sensibilă şi complicată în acelaşi timp că acolo trăiesc nişte oameni ca noi, atunci vom ţine cont de faptul că acea lume este cel puţin de rangul celei din categoria a III-a, în acea zonă se trăieşte foarte greu.

Str. Viilor Pe Str. Viilor Oltenita
Și…bineînțeles că urmează un alt ”și”…dacă ne gândim că la alegerile din 2012 circula o hârtie pe la casele din Olteniţa Nord pe care era tipărită o scrisoare aproape lacrimogenă pentru un om redus de şcoli şi hilară de-a dreptul pentru un om care mai şi gândeşte, măcar o dată pe zi, cel puţin când e vorba de o alegere ce-i marchează viitorul, o scrisoare care începea cu “Dragă vecine”, ne gândim ce “fidel” s-a arătat cel ales, cât de devotat a putut fi “vecinilor” săi din “rurală”, cum i se mai spune zonei de nord a oraşului.
Olteniţa Nord din informaţiile noastre nu a suportat nicio cheltuială pe investiţii începând din 2012 încoace, ori poate greşim noi. Dacă greșim, acceptăm mustrările, dar să fie convingătoare !
Păcatul mai mare, care-l întrece pe cel ce nu respectă în nicio direcţie îndatorirea de vecin-primar, este acela că nu mai există bolovanii de pe stradă. Pe lângă faptul că lipsesc cu desăvârşire investiţiile din acest mandat în Olteniţa Nord, pietrele uriașe de râu de pe stradă au fost ridicate în luna august a acestui an, oamenii din zonă neînţelegând ce au vrut să facă “cei de la primărie cu bolovanii și de ce i-au ridicat”.
Poate ne lămureşte primarul Petre Ţone, care, dacă nu ne-a arătat acoperişul din Cupru ce a fost dat jos de pe Turnul de Apă şi nu se ştie ce drum a apucat, asta nu înseamnă că nu am renunţat la a cunoaşte traiectoria lui, tot așa vrem să știm și drumul bolovanilor, așa ca în filmul ”Drumul Oaselor”. Aşadar, îl invităm să ne spună ce a făcut cu bolovanii de râu de pe Strada Viilor din Olteniţa Nord, pe care i-a încărcat şi duşi au fost, ca şi acoperişul Turnului de Apă.
Oamenii de acolo nu știu despre ce este vorba, problema pe strada Viilor era rezolvată iar dacă Ţone @comp doreau să asfalteze, potrivit cunoscătorilor în materie de construcții, puteau asfalta peste piatră, nu piatra era un impediment, dimpotrivă erau pietre mari, în cantitate de aproximativ 1000 de mc. Piatra aceea nu se mai aduce sau se exploatează foarte greu, iar oamenii de acolo nu au fost lămuriți de ce se ridică piatra de pe stradă, stradă ce acum este inundată iar apa riscă să pătrundă în gospodării.
Aloooo Petre Țone, oamenii te-au votat, nu dumneata ai ales oamenii, ține cont de părerile lor, află-le doleanțele, întreabă-i de ce au nevoie, ești în slujba cetățeanului domnule primar, dacă probabil memoria îți joacă cumva feste!!
Într-un scurt mandat de aproape 4 ani, chit că nu s-a împlinit sorocul încă, s-au ascuns aproape 10 ha de luciu de apă la Potcoava fără să se cunoască pe unde s-au pierdut, prin ce acte, de ce nu mai apar în actele cadastrale (adică e greu să ascunzi o mașină sau un ha de teren dar aproape 10 ha de luciu de apă), s-a luat piatra după o stradă și nu se știe unde s-a cărat, nu mai pomenim de clauze suspensive ridicate de la indieni și altele, dar tocmai cine strigă ”Hoțiiiiiiii !!!!” sau cine vede doar paiurile zburate de vânt din ochii altora și în imaginația lor, au veleități de iluzioniști sau de magicieni.
Întrebăm așa ca pentru toate creierele și pentru toate circumvoluțiunile: Unde sunt bolovanii de râu de pe strada Viilor din Oltenița Nord, domnule Petre Țone? Unde s-au deșertat bolovanii de râu, căci chiar ne-am bucura dacă s-a făcut o treabă dichisită, sulimănită cu ei?
Oamenii așteaptă răspuns, cei cărora le puneați în cutiile poștale scrisorele date cu odicolon de alegeri, ce aveau un titlu atât de suav și sensibil ca ăsta: ”Dragă, vecine…………….”
Măi, dragă vecine, ce mai faci și cum o duci? Chiar ți-e bine cu mine??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =

73 − 71 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie