Iubirea se termină când preaplinul dă pe dinafară.
Iubirea se termină când preaplinul dă pe dinafară.
Fericire, ai grija de noi!
Nu am o baghetă magică sau, mai bine spus, fiecare dintre noi poate schimba lumea în mai bine, dacă vom fi mai atenți la respectarea regulilor omenești de bun-simț ale vremurilor pe care le trăim.
Prietenii sunt prieteni, nu te lasă nici la greu, nici la bine!
Am avut multe momente în care am râs și am plâns, ocazii să mă bucur și să plâng alături de prietenii pe care îi iubesc și le mulțumesc pentru că sunt alături de mine.
Sunt un Magician care spune povești și cei care privesc postările intră pe poarta imaginarului și devin Eroii Poveștilor.
Cei mici nu știu că magia le aparține dacă folosesc formula magică ”Te rog”. Mulți copii m-au rugat să intervin pe lângă părinți să primească un cățeluș sau o pisicuță sau un frățior. Nu puteam să le îndeplinesc rugămintea, dar le spuneam să folosescă formula magică, fiindcă ei erau adevărații magicieni.
Actorul e un copil care se joacă permanent.
Teatrul te obligă să fii alături şi de cei tineri.
Iubesc la fel de mult teatrul si filmul. Televiziunea este puțin altfel.
La filmarea serialelor este nevoie de rapiditatea gândului, prezența intuitivă, expresivitatea și inteligența actoricească, cât și de respectul pe care îl ai pentru întreaga echipă. Este o muncă creativă care se învață dar nu toți au răbdare să o înțeleagă.
Respect regulile, așa mă feresc de boală!
Cei care au făcut vaccinul nu l-au făcut împotriva noastră, l-au făcut pentru noi. Mi se pare civilizat, onest să mă vaccinez eu ca să nu îi îmbolnăvesc pe ceilalţi.
Cea mai frumoasă amintire este când ne adunam în casă, după săniuș, și mama ne învăța colinde care erau interzise pe atunci. Faptul că mergeam în Ajun și colidam pe la vecini era pentru noi, copiii, un act de mare curaj. Cu lacrimi în ochi, oamenii ne dădeau bănuți și dulciuri.
Mi-a prins bine Liceul de Construcţii pentru că, pe întreaga perioadă a studenţiei şi chiar şi după absolvire, mai făceam câte un ban zugrăvind case.
Făcusem armata cu studenţii de la Arte Plastice, care m-au învăţat să fac mărţişoare. Mărţişoarele cu imortele au fost inventate de mine.
Marian Râlea
La vârsta de 63 de ani are o carieră foarte frumoasă și a adus bucurie atâtor generații prin rolurile sale. Acesta a rămas în istoria televiziunii prin personajul său de la Abracadabra, celebrul Magician, însă viața din spatele camerelor nu a avut magia pe care ar fi meritat-o.
Marian Râlea s-a nascut la Turda, pe 20 decembrie 1957. În timpul liceului, joacă la Teatrul Dramatic din Brașov. Influențat de fratele lui, Andrei, student la Actorie, dă examen la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, pe care îl absolvă în 1982. De la colegii din armată a învățat să picteze. A făcut mărțișoare, dar și felicitări pe care le vindea în centrul Bucureștiului.
Este actor la Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra. În 1990 primește rolul Magicianul în emisiunea de televiziune ”Abracadabra” la TVR. Între 1995-2000, emisiunea și echipa se mută la ProTv. În 2001, înființează Teatrul Naţional pentru Copii, proiect de teatru independent, iniţiat de Fundaţia ABRACADABRA pe care o conduce. Teatrul Naţional pentru Copii este coprodus de Teatrul Național „I.L.Caragiale”.
Îl ştim cu toţii pe Magicianul din emisiunea Abracadabra, difuzată de TVR începând cu martie 1991.
Show-ul pentru copii a continuat să aibă succes la ProTV, din 1996. Şi, cu toate că a trecut mult timp de-atunci şi actorul a interpretat, pe micul şi marele ecran, multe alte roluri emblematice, pentru cei mai mulţi dintre noi Marian Râlea tot Magicianul va rămâne. Cu aceeaşi candoare şi naturaleţe care-au conturat personajul care l-a consacrat.
A dat bucurie multor generații prin meseria de actor și rolul de ”Magician”, însă în spatele cortinei, viața sa a cunoscut multe dureri și nicio magie nu i-a mai putut salva pe cei dragi ai săi. Prin urmare, actorul i-a pierdut în același an și mama, și fratele, cu trei ani mai mare, care a dispărut în urma unei boli cumplite.
În „Fructul oprit”, Marian Râlea a jucat rolul unui oltean. După două sezoane, serialul a ajuns la final, iar o mare parte din distribuția acestei producții a început munca, alături de alți actori, pentru „Sacrificiul”.
Câteva roluri în teatru: Amphitrion – în ,,Amphtrion’’ – de P. Haks, Victor – în ,,Victor sau copiii la putere’’ – de R. Vitrac, Platonov – în ,,Platonov’’ – de A.P. Cehov, Chiril – în ,,Ivona principesa Burgundiei’’ – de Vitold Gombrowicz, Farfuridi – în ,,O scrisoare pierdută’’ – de I.L. Caragiale, Bufonul – în ,,Regele Lear’’ – de William Shakespeare, Petruchio – în ,,Îmblânzirea scorpiei’’- de William Shakespeare, si altele. Cateva roluri in filme: Andrei – în ,,Buletin de Busurești’’, Sergiu – în ,,Păstrează-mă doar pentru tine’’, Matei – în ,,Cenușa păsării din vis’’, Dinu – în ,,Pasaj’, tatal Irinei in ,,Luna verde’’.
Premii care i-au fost decernate:
- Premiul pentru cel mai bun actor de comedie pentru rolul Lysander din ,,Visul unei nopți de vară’’, W.
- Shakespeare, la Festivalul Național de Teatru ,,I.L. Caragiale;”
- Premiul pentru cel mai bun actor al anului pentru rolul Benedict din ,,Mult zgomot pentru nimic’’de W. Shakespeare, rolul Farfuridi din ,,Scrisoarea pierdută’’, dupa I. L. Caragiale și rolul Ludovic Delfinul din ,,Regele Ioan’’ de W. Shakespeare la ATM – UNITER;
- Premiul Special al Juriului pentru ,,Jurnalul unui nebun’’ de Gogol la Festivalul Tânărului Actor de la Costinești.
In prezent este actor la Teatrul Bulandra din Bucuresti.
A creat Teatrul Național pentru Copii. Este lector la Universitatea din Sibiu.
Actorul este distins cu Ordinul Național pentru Merit în grad de cavaler de către Președintele României.
Surse:
cinemagia.ro
aarc.ro
impact.ro
youtube.com