Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Iulian Dumitrescu după Raportul CE : Premierul Victor Ponta lucrează doar la imagine iar politica Guvernului său dăunează României

Iulian Dumitrescu

Senatorul Iulian Dumitrescu este de părere că premierul Victor Ponta este interest să puncteze doar la capitolul imagine. Senatorul liberal face o analiză asupra politicii fiscale a României după anunțul dat de Bruxelles privind intrarea României în procedura de dezechilibru macroeconomic. ”Politica fiscală a României este lipsită de continuitate, predictibilitate şi planificare strategică, susține Comisia Europeană, în raportul de ţară pentru România pe 2015. După anunțul Bruxelles-ului privind intrarea României în procedura de dezechilibru macroeconomic, acum instituțiile europene confirmă din nou că politicile Guvernului Ponta sunt toxice și dăunează dezvoltării României. Premierul este interesat să puncteze doar la capitolul imagine. Nu are viziune pe termen lung, iar politicile pe care le promovează sunt haotice.” notează pe pagina sa de facebook senatorul Iulian Dumitrescu.

La nivel de țară, potrivit unor analize, costul ridicat al muncii, modul complicat de administrare a taxelor, numărul mare de taxe parafiscale sau inventivitatea fiscală (ex. taxa pe stâlp) periclitează atât competitivitatea României la nivel european, cât și mediul concurențial local.

Comisia Europeana consideră că stimulentele cum ar fi reducerea contribuțiilor de asigurări sociale și introducerea de taxe pe construcții speciale, scutirea fiscală pe profitul reinvestit în echipamente tehnologice pentru perioada iulie 2014-sfârșitul anului 2016 sunt folosite de regulă mai mult ca instrumente în perioade de scădere economică. În privința reducerii contribuției de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale, Comisia Europeană estimează că va genera pierderea unor venituri bugetare de 0,75% din PIB, în acest an. Un alt motiv de îngrijorare al Comisiei Europene este conformarea la plata TVA. Raportul Comisiei Europene face referire și la programul de restructurare a creditelor persoanelor cu venituri mici sau medii, introdus în luna iunie 2014, care ar putea avea un impact negativ asupra disciplinei creditelor și ar putea avea ca efect necesitatea unor provizioane suplimentare din partea băncilor.

Potrivit CE, deciziile justiției și companiile de stat nerentabile reprezintă riscuri pentru viitoarele deficite bugetare.

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu atrage atenția asupra faptului că aceeași situație prezentată de Comisia Europeană se va perpetua și cu privire la Codul Fiscal. ”Aceeași situație precum cea reclamată de CE se va perpetua și prin punerea în aplicare a noului Cod Fiscal, un nou melanj de măsuri adunate fără un calcul și un program serios.” menționează reprezentantul PNL al Colegiului 2 Călărași pentru Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

80 − 72 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie