Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Lipsa unei campanii publice serioase pentru explicarea modului de utilizare a cardului de sănătate ne face să ne întrebăm ce fel de strategii au la bază politicile Guvernului

Deşi în mai puţin de o săptămână românii ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie în baza cardului de sănătate, nu toţi au intrat în posesia acestuia şi, din păcate, mulţi dintre aceştia nu-i cunosc utilitatea şi beneficiile majore pe care le aduce pentru sistemul sanitar.

Card_Sanatate-medic
De la 1 aprilie 2015, fiecare român asigurat va trebui să prezinte obligatoriu cardul la medicul de familie, în spitale sau farmacii. Până atunci, de la 1 februarie, cardul de sănătate va putea funcţiona în paralel cu trimiterile şi adeverinţele actuale. Conceptul care stă la baza noului sistem consideră cardul de sănătate drept un instrument esenţial pentru transparentizare, pentru o mai corectă şi eficientă cheltuire a banilor publici din sănătate. Astfel, nu vor mai fi posibile consultaţii inventate, reţete false, investigaţii de laborator şi imagistice nereale, pentru că nu se vor valida şi plăti decât acele investigaţii de care vor beneficia cu adevărat pacienţii şi pe care le vor certifica personal prin utilizarea cardului cu cod personalizat.

“Este îngrijorătoare lipsa unei comunicări publice pe un subiect de o importanţă majoră pentru sistemul sanitar. Partidul Naţional Liberal a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra necesităţii introducerii de urgenţă a cardului naţional de sănătate pentru a putea elimina risipa din sistemul sanitar, fără amânări care ar putea duce la pierderi de timp şi bani. Sistemul sanitar are nevoie de o finanţare mai bună, de valorizarea medicilor de familie si internarea doar a acelor cazuri care necesită cu adevărat spitalizare, de garantarea unor standarde de calitate, de respectarea drepturilor pacienţilor, de o mai bună salarizare a medicilor, de acces mai bun la servicii medicale. Cardul de sănătate nu va rezolva toate problemele sistemului, dar cel puţin prin intermediul acestuia vor fi oprite mare parte dintre fraudele din sistemul de sănătate”, precizează deputat Raluca Surdu.

Liberalii consideră cardul naţional de sănătate ca fiind unul din cele mai importante proiecte strategice în domeniul sănătăţii şi fac apel la responsabilitate şi la respectarea drepturilor pacienţilor de a fi informaţi cu privire la modul în care pot beneficia de serviciile medicale de care au nevoie.

„Mizăm pe faptul că, după introducerea cardului de sănătate, vor rămâne mai mulţi bani pentru pacienţii reali, pentru spitalizări şi investigaţii necesare, ceea ce va fi un avantaj extraordinar pentru pacient”, subliniază deputatul liberal care îi invită pe cititorii noştri să se exprime asupra acestui subiect pe pagina sa personală www.facebook.com/raluca.surdu.1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 + = 35

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie