Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Locuitorii blocurilor T de pe Bd. 1 Dec. către autoritățile locale:De ce nu se curăță și împrejmuiește clădirea Regiei de Tutun?

Clădirea ce a aparținut Societății Naționale Tutunul Românesc de pe Bd. 1 Decembrie din Oltenița cunoscută pentru oltenițeni ca ”regia de tutun” se află într-un stadiu de degradare extrem de avansat, în prezent fiind o ruină. Acolo s-au petrecut fapte de vandalism când s-au dat foc geamurilor, pereților, clădirii întregi încât acum arată jalnic. Un loc destul de periculos mai ales pe timp de noapte, este numai bun de a deveni magnet pentru persoane dubioase pentru câini adăpost și focar de infecție de la gunoaiele aruncate de persoane needucate, fără bun simț, rămășițele vechiului gard fiind la fel o sursă de microbi, în special pe timp de vară.

Regia de Tutun (15)Dacă cel care este stăpân pe clădire, în speță SNTR, nu s-a mai interest în vreun fel de situația locului pe motiv că există un sechestru judiciar, conducerea Primăriei putea să facă ceva pentru a curăța zona. Aceasta este de fapt întrebarea mai multor locatari din zona blocurilor T ”De ce nu se implică autoritățile locale pentru a face curățenie în primul rând, să trimite un polițist local acolo să dea câteva amenzi celor care fac mizerie, sau de ce nu împrejmuiesc locul cu un gard, evitându-se astfel și acumularea de gunoaie sau cuiburile de câini?”

Dacă autoritățile se sesizează în acest sens, așteptăm să ia măsuri, chiar dacă povestea acelui loc este ușor controversată, clădirea Regia de Tutun (8)făcând parte din patrimonial SNTR, în poveste fiind implicat și omul de afaceri Ioan Niculae, dar asta este déjà alta poveste legată de privatizarea defectuoasă, ANAF punând lacătul pe întregul patrimoniu. Societatea Naţională Tutunul Românesc are puţine şanse de a fi salvată în acest moment, așadar efortul de a curăța zona ar putea să se fructifice cât mai repede.
Cu ceva timp în urmă fostul director al Muzeului Civilizației Gumelnița prof. dr. Done Șerbănescu spunea că dacă acea clădire ar putea fi salvată și cumpărată de Primărie, construcția unui muzeu de arheologie acolo ar fi cea mai indicată, dată fiind situația actualului muzeu din centrul orașului care se află într-o clădire naționalizată recuperată în prezent de foștii stăpâni.

Dar într-un oraș al lui Papură Vodă legile și lucrurile se derulează atât de strâmb, totul este făcut în funcție de interese și neinspirat, lucrurile devin găunoase și nerentabile, încât hoţii chiar merită respectaţi.

Intrebare cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 20 =

1 + 4 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie