Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Matematica și arhitectura în viziunea elevilor Colegiului Național ”Neagoe Basarab Oltenița”

Elisabeta Genoa

Titlul expoziției ,,De-a arhitectura în an centenar ” 1919-2019 a fost realizat de elevii de clasa a-VII-a din cadrul Colegiului Național ”Neagoe Basarab”, folosind 7 piese de tangram.  

Cei din clasa a-VIII-a au realizat mai întâi desenul liceului apoi au făcut fotografii cu liceul sau au folosit fotografii vechi, pentru ca la final să realizeze macheta liceului. Câțiva elevi din a-V-a s-au oferit să deseneze si să facă macheta. ”Am fost foarte surprinsă să constat că au și realizat acestă machetă în timp scurt numai să poată și ei expune. Folosesc cu elevii mei ca metodă de evaluare metoda proiectului. Această metodă dă posibilitatea fiecărui elev să contribuie la realizarea produsului finit. Folosind această metodă unii elevi descoperă calități pe care nu stiau că le posedă și astfel ei capătă încredere în ei, le crește stima de sine văzând că și ei pot contribui la reușita proiectului. Cu siguranță copiii au devenit mai încrezători în forțele lor, au fost încântați când au făcut cunoștință cu doamna profesoară Ciubuc Iuliana despre care le vorbisem ca fiind un om deosebit, mentor pentru mine în proiecte eTwinning cu care colaborez de un an în proiectul THE HARMONY OF NATURE -2019 și azi au avut ocazia să o întâlnească, să se îmbrățișeze.” declară pentru oltenitainfo.ro prof. de matematică Marița Cucuianu.

Aceasta ne mărturisește că prin astfel de proiecte se încearcă dezvoltarea competențelor cheie, printre care: cele matematice și de bază în științe și tehnologii, competențe digitale, competențe sociale și civice, spirit de inițiativă și antreprenoriat, sensibilizare și exprimare culturală, a învăța să înveți, comunicarea în limba maternă. ”Folosind metoda proiectului elevii învață să lucreze în echipe, să fie toleranți, să colaboreze, să asculte, respect pentru ceilalți, să fie independenți, să fie creativi, să aibă inițiativă. Proiectul a început în clasă, prin definirea și înțelegerea sarcinii de lucru apoi am postat temele pe pagina proiectului pe platforma www.didactic.ro. Aici fiecare echipă a trebuit să urmărească temele propuse de mine să încerce să le rezolve și să posteze temele în timp util. Proiectul a început din luna septembrie cu finalizare în decembrie. Mă bucur că elevii sunt deschiși și scriu ce gândesc și ce înseamnă pentru ei aceste proiecte.” mai spune profesoara de matematică a Colegiului.

Elevii au fost foarte mândri când cei care vizitat expoziția au apreciat lucrările lor.

No Images found.

Proiectele de felul acesta evidențiază o multitudine de abilități ale elevilor, dezvoltă creativitatea, precum și capacitatea de argumentare și gândirea logică. Elevii sunt puși în situația de a acționa și a rezolva sarcini în mod individual sau în grup, autotestându-și capacitățile cognitive, sociale și practice.

 

 

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie