Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Medicii veterinari recomandă hrana industrială animalelor de companie

Nu faptul că în România legile anapoda creează haos și nici lipsa unei legislații sau a conștiinței cetățeanului, a regulilor ce ar trebui respectate fac obiectul subiectului de astăzi ci mai degrabă lipsa formării unei educații inclusiv în domeniul creșterii, supravegherii, îngrijirii sau hrănirii animalelor de companie ne-a determinat să realizăm acest Alimentatia-cainilor Alimentatia+pisicilormaterial, interesul uman ca cei care dețin animale de companie sau hrănesc câini și pisici să cunoască câteva elemente legate de hrana acestora. Câinii sau pisicile fac parte frecvent din viața oamenilor, sunt cele mai căutate de oltenițeni, de români în general, astfel că această companie ar trebui să fie plăcută de ambele părți. Am stat de vorbă cu un medic veterinar care ne-a oferit câteva detalii cu privire la hrana ce trebuie oferită câinilor sau pisicilor. Nu de puține ori, vedem cum se aruncă resturile mesei acestor animăluțe sau și mai grav, după cum afirmă medicul de specialiate, se hrănesc doar cu alimente umane. Pe termen scurt, acest regim poate cauza animalului o indigestie sau indispoziții, dar pe termen lung, acest regim alimentar poate cauza probleme de dezvoltare, dar și o serie de boli greu de tratat.

Hrana specială menține în echilibru sănătatea animalului de companie

Medicii veterinari spun că în timp, odată cu maturizarea animalului, se schimbă și metabolismjul acestuia. ”Puii au un Cainele inimosmetabolism foarte rapid și ca atare ca și la oameni un consum energetic crescut, acum fiind perioada când totul crește, orice țesut și organ intern, astfel că necesitățile nutritive sunt mai ridicate cu mult decât la un adult. Cei care hrănesc animalele cu hrana preparată în casă predispun organismul la niște fisuri mai ales dacă este câine sau pisica de rasă, acestea având stomacul mult mai sensibil decât al unui maidanez. Mâncărurile gătite pe bază de carne sunt sărace în calciu, ceea ce Catelusafectează dezvoltarea sistemului osos. Alimentația de acest fel ar trebui suplimentată cu vitamine și minerale, ceea ce nu mulți fac și sunt destul de costisitoare aceste variante.” ne spune medical veterinar.

Fără a face reclamă magazinelor care comercializează produse industriale, medicul ne spune că aceasta se produce în funcție de rasă, de talie, activitate fizică, mediul unde trăiește, dacă sunt sterilizate, în funcție de gestație și lactație etc. Potrivit specialistului produsele uscate reduc riscul îmbolnăvirilor datorită conținutului scăzut de apă din compoziție. Medicul mai spune că nici câinele nici pisica nu au sistemul enzimatic asemănător cu al omului, astfel încât o alimentație corectă presupune hrană care să poată fi digerată, câinele și pisica fiind specii care nu pot digera orice, intestinul subțire fiind prea scurt, iar hrana să aibă un volum redus pentru a fi asimilată de organismul lor. ”Produsele uscate mențin inclusiv sănătatea dinților acestora. Crochetele încurajează masticația și realizează detartrajul mecanic al dinților. Dacă combinăm hrana uscată cu cea umedă se asigură sănătatea tractului urinar. Umiditatea sortimentelor asigură hidratarea organismului, de aceea e bine să se combine din când în când hrana uscată cu cea umedă. Hrana industrială evită astfel pericolul supraalimentației.” mai aflăm de la medicul veterinar.

Pisicute hranaCâinii și pisicile preferă o hrană cât mai variată, dar o schimbare bruscă a tipului de hrană poate produce tulburări digestive. Producătorii de hrană pentru animale știu cum să facă astfel încât alimentul să aibă un nou gust și să poată fi consumat fără a deranja digestia. Astfel, hrana Pisi-animalelor cu produse industriale aduce beneficii lor și asigură un meniu echilibrat, o dieta completă și sănătoasă ce duce la prevenirea multor boli.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

55 + = 57

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie