Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Misterele morţii a cinci dintre cele mai importante figuri din istorie

Conform legendei, toţi cei implicaţi în organizarea funeraliilor lui Gingis Han au fost ucişi. La rândul lor, criminalii au fost omorâţi. Scopul era unul cât se poate de precis: nimeni nu trebuia să ştie unde a fost înmormântat împăratul mongol.
Un alt mit susţine că celebra Cleopatra s-ar fi sinucis lăsându-se muşcată de un şarpe. Trupul ei nu a fost niciodată găsit.

Cleopatra Ultimul Faraon EgiptÎn niciunul dintre cazuri, nu se cunoaşte cu exactitate cauza decesului şi nici ce s-a întâmplat cu cadavrele celor trecuţi în nefiinţă. Noi vă propunem, însă, să aflaţi câteva dintre misterele morţii unora dintre cele mai importante personalităţi din istoria omenirii:

Gingis Han

După moartea liderului mongol, survenită la 18 august 1227, în condiţii misterioase, succesorii săi i-au ucis pe toţi cei care au asistat la ceremonia funerară. Cei 2.000 de participanţi la procesiune au fost măcelăriţi de 800 de soldaţi, care, mai apoi, au fost şi ei executaţi. Se presupune că, ulterior, trupul lui Gingis Han a fost plasat într-un mormânt nemarcat, iar în acel loc a fost deviat cursul unui râu, pentru ca nimeni să nu afle unde a fost îngropat împăratul.

Foto:asianhistory.about.com

Mozart

La foarte scurt timp după ce a murit, în anul 1791, în condiţii încă neclare, Mozart a fost depus într-un mormânt nemarcat, în cimitirul Sankt Marx din Viena. Se presupune că, ulterior, conform practicilor vremii, locul de înhumare a fost escavat, pentru a face loc altor sicrie.


Secvență din filmul Amadeus (1984, Regia Miloš Forman)

Din acel moment, nimeni nu a mai ştiut unde a fost depus trupul marelui muzician. Cu toate acestea, în 1801, un gropar susţinea că a descoperit craniul lui Wolgang Amadeus Mozart, însă analizele ADN efectuate asupra materialului osteologic nu au dovedit niciodată acest lucru.

Foto:biography.com

Cleopatra

Conform zvonurilor de la acea vreme, Cleopatra şi Marc Antoniu s-au sinucis în anul 30 î.Hr., temându-se să nu fie capturaţi de trupele lui Octavianus Augustus.


Documentar realizat de Alan Brown despre enigma morții Cleopatrei

Dacă despre generalul roman se spunea că a murit înfigându-şi un pumnal în burtă, în ceea ce priveşte moartea Cleopatrei, ea ar fi fost provocată după ce regina s-ar fi lăsat muşcată de o cobră. Plutarh menţionează că decesul ar fi survenit după ce Cleopatra a folosit un piaptene otrăvit, iar Strabon spune regina a murit după ce şi-a aplicat un ,,unguent mortal”. În momentul de faţă, specialiştii presupun că regina s-a sinucis cu un ac îmbibat într-o substanţă toxică.

Foto:ancient-egypt-online.com

Attila 

Însemnările referitoare la moartea conducătorului hunilor spun că el a s-a stins din viaţă după ce s-a înecat în timpul unei hemoragii nazale. Evenimentul a survenit chiar în noaptea nunţii cu prinţesa Ildico, ai cărei părinţi fuseseră măcelăriţi de Attila. La fel ca şi în cazul lui Gingis Han, se spune că ceremonia de înmormântare a avut loc în secret. Soldaţii huni au deviat apoi cursul unui râu peste acel loc, după care au fost executaţi, pentru ca nimeni să nu afle unde a fost înmormântat Attila.

Foto:whirledview.typepad.com

Alexandru cel Mare

La câteva zile după moarte, survenită în 323 î.Hr., trupul lui Alexandru Macedon a fost depus într-un sarcofag de aur, pe care soldaţii greci l-au aşezat apoi într-un mormânt, în Alexandria. După câţiva ani, sarcofagul a fost mutat într-un mausoleu, care, în foarte scurt timp, a devenit o adevărată atracţie turistică. Cezar, Octavianus Augustus, Caligula şi Septimius Severus sunt doar câţiva dintre liderii care au vizitat locul în care se presupunea că a fost înmormântat Alexandru cel Mare. De la vizita lui Septimius Severus, din anul 199 d.Hr. şi până astăzi au avut loc peste 150 de expediţii de căutare a mormântului, însă nicuna dintre ele nu s-a încheiat cu succes.

Foto:militaryhistory.about.com

Sursa : thevintagenews.com
Sursa video : youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − seven =

38 − 31 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie