Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Nicoleta Ionescu premiată într-un proiect cultural internațional unic în lume

de Laura Suzeanu

Anul acesta, Nicoleta Ionescu a reușit să obțină două distincții în cadrul unor festivale de caricatură cu tradițe: mențiune în cadrul concursului „Acasă la Caragiale” și un premiu special pentru ilustrația la poemul Luceafărul, realizată pentru festivalul Mihai Eminescu.

Nicoleta Ionescu„Acasă la Caragiale” este un proiect unic în istoria culturală românească inițiat de cunoscutul caricaturist Nicolae Ioniță. Acest eveniment a ajuns la ce-a de-a 14-a ediție. Datorită eforturilor și devotamentului depuse în tot acești ani de către inițiatorul proiectului, I.L. Caragiale a ajuns să dețină și un record omologat la nivel mondial – acesta devenind cea mai caricaturizată personalitate din lume! ”An de an, pe lângă Mihai Eminescu și I.L. Caragiale, în Caricaturi Nicoletacadrul diverselor concursuri și manifestări reunite sub conceptul Mari personalități românești în grafica mondială, alți scriitori, savanți, muzicieni sau artiști români sunt astfel omagiați de artiști internaționali reputați, punându-se practic bazele unui adevărat muzeu virtual al culturii românești și, în același timp, amintind în afara granițelor despre importanța sa.” declară pentru oltenitainfo.ro artista din Oltenița.

Concurs Nicoleta (1)Nicoleta Ionescu s-a alăturat proiectului încă din 2008, contribuind cu creații grafice și în cadrul expozițiilor și albumelor lansate de-a lungul vremii, în lucrări precum: „I.L. Caragiale – un omagiu planetar” (Karta Graphic, Ploiești 2012), „Nichita Stănescu și unii din ai săi prieteni” (Karta Graphic, Ploiești 2013), „Emil Cioran – Ecrivains roumains vus par les grands dessinateurs du monde” (Editura Muzeul Național al Literaturii Române).

Nicoleta Ionescu este doctor în Științele Comunicării. Activitatea sa artistică se bucură de recunoaștere națională și internațională
Cu înclinații către latura creativă dezvoltate încă din copilărie, Nicoleta Ionescu a absolvit cursurile Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte din București cât și cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.
Activitatea sa artistică este recunoscută pe plan mondial, se bucură de recunoaștere națională și internațională. Nicoleta a obținut o serie de premii pentru lucrări de caricatură sau ilustrație de carte. Pentru că a dezvoltat o adevărată pasiune pentru desenul digital, Nicoleta a predat un curs facultativ de “Introducere în Arta Digitală” studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Pasionată de comunicarea vizuală, în 2013, Nicoleta obține titlul de doctor în Științele Comunicării în cadrul Universității din București cu un studiu despre importanța imaginilor pe rețelele de socializare.

Nicoleta Ionescu_Nicoleta Ionescu a ilustrat numeroase cărți pentru cei mici, printre care:
Vești – povești pentru când crești (Editura Aramis),
Tărâmul Fermecat (Editura Aquila),
Cățelușul șchiop (Editura Gramar),
Cartea cu Anotimpuri (Editura Roxel),
Graiul animalelor- basme, povestiri africane (Editura Aramis),
Fata săracului cea isteață – basme, povești și povestiri românești (Editura Aramis),
Marele Ciulică (Editura Prut),
Povești – Charles Perrault (Editura Gramar)

Pe lângă ilustrații pentru copii, Nicoleta a mai realizat coperți de carte, design de jocuri interactive, afișe. Nicoleta Ionescu lucrează în multe dintre proiectele sale de design alături de Alexandru Ifrim. Noul domeniu vizual pe care îl explorează cei doi împreună în momentul de față este fotografia. În prezent, creațiile vizuale pe care le realizează cei doi sunt distribuite pe câteva dintre cele mai mari agenții de imagini din lume.

Menționăm câteva din premiile obținute de Nicoleta : Premiul 1 – KIKS Zikison cartoon, 2009, Premiul 2 – Caricatura Angela Merkel, Elections Cartoon Contest, Germania (toonpool.com) 2009, Cel mai tânăr caricaturist, Festivalul Pulya, Cipru, 2011, Cel mai bun ilustrator pentru cărți pentru copii, Deva, 2012 (Vești – povești pentru când crești)

Nicoleta_IonescuArtista a participat la expoziții de grup alături de caricaturiști internaționali în România, Turcia, Columbia, Spania. De asemenea talentata caricaturistă a organizat câteva expoziții : Michael Jackson Exhibition (București, Piața Universității, 2009), Golden Age Diva Night (București, Club Fourteen, 2011).

Caricatura Nicoleta Ionescu, I.L.Caragiale

Caricatură Nicoleta Ionescu, I.L.Caragiale

Sursa video: youtube.com
Foto: Nicoleta Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 5 =

− 2 = 5

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie