Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Niște Drepturi acolo și ele…cu Libertăți cu tot…Variabila umană și tenebrele plecăciunii

Oamenii nu-și cunosc drepturile. Oltenițenii nu au habar de drepturile lor iar pe majoritatea nu o De Editorialinteresează. Dacă are pâine pe masă cu restul meniului de cărnuri, mezeluri, o trufanda sau o delicatesă din gastronomie, o prăjitură, subliniind faptul că totul trece prin stomac, inclusiv relațiile de prietenie sau conjugale, atunci la vita e bella. Și cum poate fi bella vita dacă nu prin compromisuri, unele dezgustătoare. Și totuși mulți le fac. Dacă ne gândim la plăceri și pofte de orice fel, ajungem acolo unde se lovește slăbiciunea de forma sclaviei, când individul, mânat de instincte primare, ajunge să își vândă calitatea de om, devenind o masă compactă de lipsă de reacție, cu punct final de apatie, resemnare, avitaminoza inteligenței, obediență. Avem tratate de boli de oase, de coloană vertebrală ce cu greu se vindecă, dar la care există totuși remedii, unul dintre ele fiind gimnastica medicală. Boala plecăciunii la majoritatea oltenițenilor, a românilor în general este virală iar la cei mai mulți nu are vindecare, adică nu există remediu. Să fie necunoștința complexului de vertebre mentale sau a cartilajiilor simțurilor ori a flerului?
Abraham Lincoln, unul dintre președinții SUA, cel care a luptat cu sclavia, a făcut o afirmație: „Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”. Câți dintre oltenițeni fac ceea ce se cuvinte sau știu să-și folosească libertatea în așa fel încât echilibrul să devină viril? Dar câți așteaptă para mălăiață, pleașca, mita la alegeri, minciuna cu care să se îmbete până cad la podea sub forța anestezică a alcoolismului neputinței lor?
Oltenițenii nu-și cunosc drepturile fundamentale, să nu mai vorbim de cele legate de diferite domenii de activitate.
Ca documente de o valoare incontestabilă cu privire la aceste drepturi, avem „Convenția Europeană a Drepturilor Omului”(1953) și „Convenția asupra Drepturilor Copilului”(1989) – acte care apără drepturile și libertățile fundamentale ale omului și copilului. Secolul XXI ne rezervă multe documente legate de drepturi și libertăți, există legi care garantează libertățile. Și totuși situația este cu totul alta. Fiindcă, cel care se vinde pe nimic, renunțând la dreptul și libertatea lui, nu are în sânge noțiunea de onoare, demnitate, ci se limitează la statutul de sclav sau slugă, îndeplinind ordine sau răspunzând fără vlagă și o neostoită doză de frică la șantaje. Mirajul incompetenței, lenei, lăcomiei, insațietății, câștigă în fața efortului de a fi radical, vertical, uman, corect.  Există state unde drepturile omului sunt sfinte și se respectă cu rigoare. Dar există și țări în care situația nu este tocmai plăcută. În România se încalcă niște drepturi doar pentru că cetățenii nu le cunosc, habar nu au să le păstreze și folosească.
Potrivit unui sondaj citit de curând, cei care încalcă
cel mai frecvent drepturile omului în România sunt: instanțele de judecată (60%), Parlamentul și sistemul de sănătate (57%) și administrația locală (50%). Printre drepturile cele mai încălcate, oamenii au enumerat: dreptul de a fi judecat echitabil (61%), dreptul la despăgubiri în caz de eroare judiciară ( 59%) și dreptul de protecția a proprietății (58%). Printre instituțiile aflate în topul celor care garantează în mare măsură respectarea drepturilor omului, în opinia respondenților, se numără președintele României (49%), poliția (49%), avocatul poporului (45%) și instanțele de judecată (42%). Dacă ar trebui să-și revendice drepturile încălcate, oamenii spun că s-ar adresa totuși unor persoane/instituții de încredere, cum ar fi: polițistul (44%), avocatul (23%) și jurnalistul (12%), se arată în studiu.
În dicționar, drepturile omului sunt definite ca „drepturile proprii tuturor oamenilor, care îi protejează pe aceștia de eventualele abuzuri ale statului și care sunt etern valabile, neputând fi limitate de nici un stat”. Drepturile omului sunt înnăscute și inalienabile. Drepturile omului înseamnă suma libertăților individuale, pe care le primim de la naștere și care nu trebuie să ni se încalce.
Iar oltenițenii nu cunosc asta. Oltenițenii în majoritatea lor, preferă plecăciunea aia rămasă conservatoare din comunism, umilința, situațiile josnice la care ajung să fie supuși tot din pricina gândirii lor degenerative, dar mai ales iubesc penibilitățile. Pe lângă lipsa de educație în segmentul de viață al multora dintre oltenițeni, ne lovim de lipsa de cultură sau de bun simț, la care se adaugă uimitor de accentuat necunoștința lor în multe dintre drepturi.

Astfel, ei renunță să cunoască orice i-ar elibera de greutăți, orice i-ar face mai puternici, ei renunță la recunoașterea identității lor, la perspicacitate, deși cu asta te naști.
APADOR-CH a lansat primul site dedicat drepturilor omului – www.drepturicivile.ro – o platformă interactivă care pune la dispoziția cetățenilor, organizațiilor neguvernamentale și specialiștilor în domeniul juridic informații utile și studii de caz care să ajute la mai buna cunoaștere a drepturilor civile în România și implicit la respectarea lor.
Oltenițeni, informați-vă, altfel veți rămâne sclavii celor ce vor să vă umilească, să vă conducă, să vă risipească și îngroape identitatea. Iar asta ține de relația stăpân-sclav. Informația este primordială, bogăția informației ajută la rezolvarea multor semne de întrebare. Luptați pentru drepturile voastre, fiindcă nimic nu este mai de preț decât libertatea! Libertatea nu este doar un concept filosofic ce definește sintagma lipsei constrângerilor, ea presupune mult mai mult.
Cu puțin fler, un strop de discernământ, la care se adaugă interes de îmbogățire a ideilor și cunoștințelor, cu un strop de curaj, cu sortare a cunoștințelor, cu probe de atitudine verticală, de onoare, perseverență, cu forță morală, decență și ceva fler, vom reuși să depășim granițe, limite, excese, poluare umană.
Oltenițenii trebuie să învețe să-și cunoască drepturile, dacă doresc libertate și o viață frumoasă. Iuda nu a câștigat, Iuda doar a trădat.
Să aveți sărbători împăcate cu voi, să vă feriți de provocările negative și nedrepte, să vă urmați instinctul și nu slăbiciunile, să vă fie casa Casă și masa Masă, iar Crăciunul și NOUL An să existe în viețile voastre veșnic, lumina acestor sărbători să strălucească în casele voastre. Să nu uitați că LIBERTATEA ESTE MAI DE PREȚ DECÂT ORICE!! Iar ea se câștigă nu neapărat cu jertfe, sacrificii, renunțări, eforturi, ci de fapt cu verticalitate, seriozitate, luptă morală și conștiința curată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − six =

7 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie