Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Nu înveţi să mergi urmărind nişte reguli. Înveţi prin încercări şi căzături repetate.

Nu înveţi să mergi urmărind nişte reguli. Înveţi prin încercări şi căzături repetate.

Dacă puteţi îmbunătăţi vieţile oamenilor, o să aveţi o afacere prosperă.

Nu promite ce nu poţi face. Ideal este să faci ce n-ai promis.

Cea mai mare motivaţie a mea? Să îmi lansez provocări.

Dacă nu îţi place ceea ce faci, nu mai continua. Trebuie să iubeşti ceea ce faci.

Dacă ţi se oferă o afacere uimitoare şi nu eşti sigur că o poţi face, spune da şansei – vei învăţa cum s-o faci mai târziu.

Oricine poate încerca să deschidă o afacere dacă simte că poate schimba ceva în viaţa celorlalţi şi dacă îşi urmează pasiunea.

Lecţia pe care am învăţat-o şi pe care o respect toată viaţa a constat în faptul că trebuie să încerci, să încerci şi să încerci din nou – dar niciodată să nu te dai bătut.

Angajaţii sunt cel mai important lucru pe care îl deţine o companie, pentru că, dacă aceştia sunt fericiţi, şi clienţii vor fi fericiţi, iar businessul va creşte.

Dacă poţi conduce bine o afacere, poţi conduce bine orice afacere.

Oportunităţile de afaceri sunt ca autobuzele, întodeauna mai vine unul.

Merită să rişti, dacă asta îţi va schimba viaţa spectaculos. Riscând pentru nimicuri, te vei mira de ce baţi pasul pe loc.

Antreprenoriatul nu este arta de a câştiga noi clienţi sau noi bani. Este arta de a-ţi plăcea ceva, de a face acel ceva, iar clienţii şi banii o să vină de la sine.

Atitudinea mea generală față de viață este aceea de a mă bucura de fiecare minut al fiecărei zile. Niciodată nu fac ceva având sentimentul: „O Doamne, trebuie să fac asta, azi!”

Filosofia mea este aceea că atunci când am bani, îi investesc în noi idei, nu îi strâng.

Richard Branson

Este acel personaj însetat de aventură ce nu a stat să se gândească de două ori atunci când a traversat Atlanticul cu barca sau când a făcut înconjurul lumii într-un balon cu aer cald. Fondatorul Virgin Records are o avere netă estimată la 5 miliarde dolari și este unul dintre cei mai controversaţi miliardari ai lumii, pentru stilul de viaţă excetric şi pentru modul în care îşi cheltuie banii, scrie Business Insider.
Richard Branson s-a născut în Blackheath, Londra, pe 18 iulie 1950. Tatăl său era avocat și l-a înscris inițial la Scaitcliffe School, iar apoi la Stowe School, două școli importante din Marea Britanie. Din cauză că suferea de dislexie, Branson nu a excelat la școală; era mult mai interesat de activitățile extracuriculare precum fotbalul sau cricketul. Având rezultate slabe, directorul l-a descris pe Branson spunând că ”fie va ajunge în închisoare, fie milionar”. La vârsta de 15 ani, încearcă să pună pe picioare primele sale afaceri: printr-una voia să cultive copaci, iar prin intermediul celeilalte să crească peruși. Într-o bună zi a fost prins ieșind din dormitorul fiicei directorului școlii, motiv pentru care Branson a fost exmatriculat. Acest lucru l-a devastat și a scris chiar un bilet suicidal în care spunea că nu mai poate merge mai departe. Când biletul a fost descoperit, a fost iertat. Însă din cauză că nu și-a luat examenele, Branson a părăsit școala la vârsta de 16 ani. A abandonat liceul timpuriu.
De la fondarea casei sale de discuri, în anii 1972, Sir Richard Branson a lansat mai mult de 400 de companii împreună cu Grupul Virgin, şi a încercat să exploateze la maximum fiecare industrie care i-ar fi putut aduce profit. Printre firmele deschise de antreprenorul britanic se numără şi companii aeriene, hoteluri, companii de telefonie mobilă, bănci şi firme de turism.
Prima lui afacere a fost o revistă numită “Student”, apărută la 26 ianuarie 1968, când Branson era doar un adolescent.
Branson a început să vândă înregistrări muzicale prin poştă în 1970. Afacerea a crescut mai târziu într-un magazin de cărămidă şi mortar, s-a transformat ulterior într-un studio de înregistrări, care în cele din urmă a devenit Virgin Records. Studioul s-a bucurat de un real succes şi a colaborat cu nume mari din industria muzicală cum fi Rolling Stones si Sex Pistols.
Branson a reuşit să intre în lumea milionarilor la vârsta de 23 ani. Deși era un mare hipiot, avea un simț foarte fin al afacerilor, motiv pentru care a înființat un business cu discuri ce puteau fi comandate prin poștă, pentru a veni în completarea revistei sale, casă de discuri pe care a denumit-o Virgin. Numele i-a fost sugerat de unul dintre angajații săi care a făcut legătura dintre cuvântul „virgin” și faptul că erau noi pe piață. Mai târziu, Branson a spus că a intrat în afaceri dintr-un accident, nu din dorința de a face bani, ci din frustrarea că lucrurile nu merg mai bine.
Cu un profit modest provenit din revistă și cu multe comenzi venite prin poștă, a reușit să deschidă primul magazin de discuri pe Oxford Street, în inima Londrei.
Cu acest magazin a reușit să-i lase în urmă pe ceilalți retaileri și să cunoască o creștere frumoasă. Cu toate acestea, la un moment dat, din cauza unei taxe neplătite, mama lui Branson a fost nevoită să-și ipotecheze casa ca să-l ajute pe Branson să rămână pe linia de plutire.
Pe măsură ce afacerea cu discuri creștea, Branson a creat propriul brand alături de Nik Powell, ce se numea Virgin Music, în 1972. În mai puțin de un an, Branson a avut extrem de mult noroc. Primul lui artist, Mike Oldfield, a înregistrat albumul „Tubular Bells” care s-a dovedit un hit zdrobitor ce a rămas în topuri următorii patru ani. Această reclamă și câștigurile obținute l-au ajutat pe Branson să semneze cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai vremii, printre care Culture Club, Rolling Stones, Genesis sau controversații Sex Pistols.
În 1984, Richard Branson s-a lansat în cea mai mare aventură a sa formând Virgin Atlantic Airways, devenind concurentul marilor companii aeriene naționale precum British Airways. Uneori, această rivalitate a fost atât de mare încât Virgin îi acuza pe British Airways de trucuri murdare în scopul racolării clienților. Pe măsură ce aceste neînțelegeri și rivalități au ajuns în instanță, British Airways a acceptat să lase garda jos.
O altă aventură de mari proporții a grupului Virgin a a fost Virgin Mobile în 1999 și intrarea în domeniul căilor ferate britanice prin Virgin Trains în 1993. În 2007, Richard Branson a creat Virgin Money. Dar au fost și afaceri care au eșuat precum Virgin Cola sau Virgin Vodka, ca să nu mai vorbim că nu a reușit să semneze contractul cu Loteria Națională pe care se oferise să o conducă fără nici un profit.
„Oricât de mult ai nevoie de o personalitate puternică pentru a-ți construi o afacere de la zero, trebuie să înțelegi și arta delegării. Trebuie să fiu bun, să ajut oamenii să conducă afacerile individuale și trebuie să fiu dispus să fac pasul înapoi. Compania trebuie înființată, astfel încât să poată continua fără mine”. Acesta este unul dintre motto-urile Virgin.
De asemenea, și-a arătat disponibilitatea de a risca, aventurându-se în planuri de afaceri neconvenționale. În autobiografia lui, mai spune că distracția este un element important al abordării vieții și business-ului.


Branson este, de asemenea, un fan al îmbrăcămintei neconvenționale și consideră că purtarea unei cravate este un obicei greșit. De aceea își încurajează directorii executivi să renunțe la cravată.
Branson afirmă că după ce l-a cunoscut pe Al Gore, a devenit extrem de îngrijorat din cauza problemei încălzirii globale. A fondat Virgin Fuels pentru a găsi o alternativă la combustibilii fosili. De asemenea a promis că va folosi profiturile obținute din transport pentru a dezvolta resurse de combustibil prietenoase cu mediul.
În 2007 a organizat Virgin Earth Challange, o competiție prin care oferea 25 de milioane de dolari celui mai bun design comercial viabil pentru eliminarea gazelor cu efect de seră din atmosferă.
Împreună cu Nelson Mandela și Peter Gabriel, Branson a fondat un nou grup, „The Elders” care încearcă să găsească rezoluții pașnice de lungă durată pentru conflictele și problemele globale. Printre membrii acestui grup se mai numără și Desmond Tutu, Kofi Annan, Jimmy Carter și Mohammed Yunus. Branson mai este implicat în numeroase acte de caritate și în proiecte precum educația în Kenia, „Soldați pentru Pace” și a sprijinit comisia globală de politică anti drog.
Sunday Times estimează că averea lui Richard Branson se ridică la 3,065 de milioane de lire sterline, lucru care îl clasează pe locul al patrulea în topul celor mai bogați oameni din UK. O mare parte din acești bani se află în paradisuri off-shore, motiv pentru care a fost criticat că evită plata taxelor britanice. Răspunsul lui a fost că preferă să locuiască pe Necker Island, o insulă de 30 de hectare deținută în totalitate de Branson în arhipelagul Insulelor Virgine Britanice, din motive de sănătate.
Branson este cunoscut şi pentru cascadoriile făcute la inaugurarea noilor sale companii. În 2007, el a sărit de pe acoperişul Casino Palms din Las Vegas, pentru a sărbători zborul inaugural al companiei aeriene Virgin America.
Branson are şi un istoric de achiziţii spectaculoase. Spre exemplu, a cumpărat Necker Island în 1970, pentru care a plătit doar 180.000 dolari, pentru a construi o staţiune de lux.


Pentru complexul de pe insulă a fost nevoie de cinci ani şi de o investiţie de 10 milioane dolari, însă în 2006 Branson a estimat că Necker Island are o valoare de cel puţin 60 milioane dolari. Întreaga insulă poate fi inchiriată pentru 60.000 dolari pe noapte.
Branson deţine, de asemenea, un catamaran de lux, numit “Necker Belle.” Ce poate fi închiriat pentru 110.000 dolari pe săptămână.
Următoarea aventură pe care o va face este în spaţiu, cu primul zbor comercial al SpaceShipTwo Virgin Galactic care are loc în această toamnă. Un bilet va costa  250.000 dolari, dar se poate plăti şi cu moneda virtuală Bitcoin.
În 1972 s-a căsătorit cu Kristen Tomassi, însă a divorțat cinci ani mai târziu. În 1989 s-a căsătorit a doua oară cu Joan Templeman și împreună au trei copii.
În anul 2000, a fost făcut cavaler din ordinul reginei Marii Britanii, iar astăzi este cunoscut sub titlul Sir Richard Branson.


Surse:
life.ro
zf.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie