Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oamenii care citesc tabloide merită să fie minţiţi.

Oamenii care citesc tabloide merită să fie minţiţi.

O librărie este una dintre puţinele dovezi pe care le avem că oamenii încă gândesc.

Spun unii că e mai bine să faci dragoste decât război, dar dacă aveţi chef de amândouă, căsătoriţi-vă.

Oamenilor nu le pasă ce e la TV. Le pasă doar ce altceva e la TV.

Ştiu că nu voi fi niciodată capabil să înţeleg cum o femeie poate lua ceară fierbinte, să o întindă pe partea de sus a coapsei, să smulgă părul din rădăcină, şi totuşi să îi fie frică de un păianjen.

Principalul conflict dintre bărbaţi şi femei, din punct de vedere sexual este că bărbaţii sunt precum pompierii. Sexul este o urgenţă şi, indiferent de ceea ce făceau înainte, pot fi pregătiţi în două minute. Pe de altă parte, femeile sunt precum focul. Actul este foarte incitant, însă, condiţiile trebuie să fie exact potrivite pentru ca el să aibă loc.

Bărbaţii îşi doresc din partea lenjeriei lor intime aceleaşi lucruri pe care le cer unei femei: puţin sprijin şi puţină libertate de mişcare.

Tot văd la televizor reclame la detergenţi care curăţă petele de sânge. Când ţi-ai pătat tricoul cu sânge, nu cred că spălarea lui e prima ta problemă.

Am compilat o carte din Internet. E o carte de citate atribuite la persoane greşite.

Jerry Seinfeld

S-a născut în Brooklyn, New York, într-o familie de evrei; tatăl său, Kálmán, era originar din Ungaria, iar mama sa, Betty, din Siria. Este un comic de tip „observator”, comedia sa bazându-se pe observații de multe ori evidente din viața cotidiană. Faima i-a fost adusă de sitcom-ul Seinfeld, în care l-a interpretat pe Jerry Seinfeld, o caricatură a propriei sale persoane, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de aur în 1994. Jerome Seinfeld a participat și ca producător al acestui serial, împreună cu prietenul său Larry David.

Jerome “Jerry” Seinfeld s-a născut la 29 aprilie 1954. Este un actor, scenograf și producător de film american. 

Seinfeld este scriitor, autorul bestseller-ului Seinlanguage. Publicată in 1993, cartea a devenit numărul unu ca New York Times bestseller. Fiind scris în timpul primelor filmări, romanul reprezintă mai mult o adaptare a materialui comic din serial. Titlul a fost inspirat de un articol apărut în Entertainment Weekly ce publica lista replicilor din serial ce au rămas în memoria și limbajul colectiv. În 2003, Jerry Seinfeld a scris o carte pentru copii intitulată Halloween. Cartea a fost ilustrată de către James Bennett. Exista de asemenea multe alte cărți despre Seinfeld și despre serial, dar multe dintre acestea au alți autori. Seinfeld a scris prefața la toată seria de cărți ale lui Ted L. Nancy Letters from a Nut (Scrisori de la un nebun) și de asemenea a cărții lui Ed Broth Stories from a Moron (Poveștile unui idiot). S-ar bănui că ambii autori ar fi doar pseudonime utilizate de către Seinfeld sau de către un prieten cunoscut acestuia. Nu a fost făcută niciodată publicitate nici unuia dintre autori, dar Seinfeld a prezentat mult în televiziune cărțile acestora. Pentru a promova cartea lui Broth, Seinfeld a ținut chiar o recepție, dar autorul nu s-a prezentat.

Jerry a urmat, la început, cursurile Universităţii Oswego după care s-a transferat la Colegiul Queens din cadrul Universităţii New York. A devenit interesat de teatru, în special de comedie, după ce a apărut în câteva producţii ale facultăţii. Imediat după absolvire a început să lucreze ca stand-up comic în cluburile newyorkeze şi în staţiunile din Catskill Mountain. Primul succes a venit, în 1976, când a apărut într-un material produs de HBO, în regia lui Rodney Dangerfield. În 1979, a obţinut şi un rol (Frankie) în serialul de comedie ”Benson”. Nu s-a adaptat indicaţiilor regizorale în ceea ce priveşte interpretarea şi a fost concediat după patru episoade. În 1981, Seinfeld a apărut pentru prima dată la emisiunea lui Johnny Carson, ”The Tonight Show”, şi a produs o puternică impresie, atât audienţei, cât şi prezentatorului, devenind un obişnuit al emisiunii.
Împreună cu prietenul său, Larry David, a conceput un serial de comedie ”The Seinfeld Chronicles”. NBC a acceptat ideea şi la 5 iulie 1989 era difuzat pe post episodul pilot al serialului, care avea să se numească simplu ”Seinfeld”. Serialul trata situaţii ciudate şi comice din viaţa lui Jerry Seinfeld şi a celor trei prieteni ai săi – George (Jason Alexander), un individ cu multe complexe şi, mai ales, mincinos, Cosmo Kramer (Michael Richards), vecinul excentric şi zgomotos şi Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), fosta sa iubită şi totodată cea mai bună prietenă a sa, o fată inteligentă dar, uneori, superficială.
Serialul de comedie a început să fie difuzat începând din mai 1990 şi avut o audienţă uriaşă. La 14 martie 1998 a fost difuzat ultimul episod care a fost vizionat de 76 de milioane de telespectatori. Actorul a fost nominalizat de şase ori la un Premiu Emmy la categoria cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie, între 1992-1997.

Este autor şi co-autor al mai multor cărţi apreciate de critică şi de public, dintre care amintim: ”SeinLanguage” (1993), ”Letters from a Nut” (Ted L. Nancy, 1997), ”The Seinfeld Scripts: The First and Second Seasons” (Larry David, 1998) sau ”I’m Telling You For The Last Time” (1998).
În 2007, a scris scenariul şi a fost actor de voce în filmul de desen animat ”The Bee Movie”, care a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film de animaţie în 2008.
Când se apropia de treizeci de ani, Seinfeld a început o relație cu o liceană de șaptesprezece ani pe nume Shoshanna Lonstein. S-au logodit după circa cinci ani, dar în 1997, când Shoshanna a absolvit studiile la Universitatea din Los Angeles California, s-au despărțit. După aceea, pentru o scurtă perioadă a avut o relație cu Carol Leifer, personaj secundar in episodul ‘Kiss Hello’. După puțin timp, a cunoscut-o într-un Reebok Sports Club pe Jessica Sklar. Sklar, o dirigentă a departamentului Relații cu Publicul de la Tommy Hilfiger, tocmai ce se întorsese după trei săptămâni din luna de miere petrecută în Italia împreună cu producătorul de teatru Eric Nederlander.
Pe 25 decembrie 1999, Sklar a divorțat de Nederlander și s-a măritat cu Seinfeld. Comicul George Wallace le-a făcut de cavaler de onoare la nuntă. După nuntă, în martie 2000, Seinfeld a cumpărat plătind 32 de milioane de dolari, Amagansett, casa lui Billy Joel. Soții Seinfeld au trei copii, o fiică și doi băieți. Pe 29 martie 2008, la New York, conducând în East Hampton al său Fiat 500 din 1967, sistemul de frânare al autoturismului nu a mai funcționat. Nereușind să oprească mașina nici măcar cu frâna de mână, Seinfeld a încercat să evite de a intra într-o intersecție cu autostradă, răsturnând mașina pe o parte. Cauza accidentului ar fi fost o defecțiune mecanică. Seinfeld nu a avut nevoie de îngrijiri medicale după incident, întorcându-se la casa sa din East Hampton. Seinfeld este de asemenea recunoscut ca susținător politic în multe campanii electorale. În 1999 a colaborat la campania pentru președinție a lui Bush, donând mulți bani pentru Partidul Democrat din Statele Unite.

Actorul și-a păstrat numele în show și, mai mult de atât, a interpretat o caricatură a propriei persoane. Pentru acest rol, Jerry a primit Globul de Aur în anul 1994.  În prezent el este cel mai bine plătit comediant din lume, trăiește în New York, iar valoarea netă a salariului său este estimat la 950 de milioane de dolari.

Actorul locuiește în East Hampton și se bucură de lucruri uimitoare: cafetieră de 17.000$, colecție personală de mașini estimată între 50 și 150 de milioane de dolari. Alături de soția sa, Jessica Seinfeld, organizează acțiuni de caritate, propria organizație fiind numită GOOD+, formată cu scopul de a reduce sărăcia. Împreună au 3 copii, Sascha, Julian Kal și Shepherd Kellen, toți născuți în New York.


Surse:
ro.wikipedia.org
playtech.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie