Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oamenii sunt mult mai morali decat cred si mult mai imorali decat ei isi pot imagina

Oamenii sunt mult mai morali decat cred si mult mai imorali decat ei isi pot imagina.

Cunoaşterea este manipularea intelectuală a observaţiilor verificate atent.

Omul l-a inventat pe Dumnezeu ca să facă nefericirea mai tolerabilă!

Marea întrebare, la care nu ştiu să răspund în ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este următoarea: “Ce vrea de fapt o femeie?”.

Glumind putem spune orice, chiar şi adevărul.

Primul om care a preferat să înjure decât să dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizaţiei.In clipa in care omul se indoieste de sensul si pretul vietii, este considerat deja bolnav.
Fericirea: implinirea dorintelor din copilarie.
Exista adevar suta la suta la fel cum exista alcool suta la suta.
Un om nu trebuie sa incerce sa scape de complexe ci sa invete sa le accepte pentru ca ele ii conduc comportamentul in lume.
Visele sunt o reactie la tulburarea somnului produsa de un stimul.
Scopul vietii este moartea.
Anatomia este destin.
Anxietatea este prețul pe care îl plătim civilizației.
Când ai deja doua personalități, cu siguranță există și a treia.
Cunoașterea este manipularea intelectuală a observațiilor verificate atent.

Dacă vrei să dobândești puterea de a suporta viața, fii gata să accepți moartea.

Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăț câte ceva pe lângă fiecare.

Ne place să uităm că, de fapt, totul în viața noastră este rodul întâmplării, începând chiar cu întâlnirea spermatozoidului cu ovulul.
Sigmund Freud

Evreu stabilit în Viena, Freud a publicat în 1899 principala sa lucrare, Interpretarea viselor, datată 1900. Inconştientul, refularea/refulatul, rezistenţele, complexul lui Oedip , sexualitatea infantilă sînt alte teme importante descoperite de Freud şi abordate cu aceeaşi siguranţă metodică, devenind curînd repere ale culturii generale legate de psihic.

“Viaţa mea – scria Freud – nu este separată de psihanaliză”. Cu alte cuvinte, activitatea sa ştiinţifică în domeniul psihanalizei se constituie în evenimentul cel mai important al vieţii sale. Nu trebuie uitată, desigur, nici practica psihanalitică, dezvoltată gradat de Freud în urma experienţelor noi cu pacienţii săi şi cu sine însuşi.Freud tanar

Născut Sigismund Schlomo Freud la 6 mai 1856, Freiberg, astăzi Příbor/Republica Cehă a fost un medic neuropsihiatru evreu austriac, fondator al școlii psihologice de psihanaliza. Și-a luat numele de “Sigmund” abia la vârsta de 21 de ani. Sigmund a fost primul născut din cei nouă copii ai familiei, dar mai avea și alți frați (vitregi) din căsătoriile precedente ale tatălui său. Cu toate că familia sa nu era o familie înstărită și trăiau într-un apartament mic și aglomerat, părinții săi au făcut totul pentru ca Sigmund să aibă parte de cele mai bune condiții, uneori și cu prețul defavorizării celorlalți copii ai familiei. Freud a fost un copil precoce din punct de vedere intelectual și deosebit de silitor.

Freud a studiat medicina la Universitatea din Viena. În 1886 Freud deschide aici un cabinet privat de psihiatrie, specializat pe tulburări cerebrale și nervoase. Din cauza faptului că aplica metodele și concepțiile lui Charcot, socotite neortodoxe de către corpul medical vienez, Freud s-a lovit de dificultăți din partea colegilor. Aceasta explică și faptul că, mai târziu, teoriile lui asupra nevrozelor au fost acceptate cu multă reticență. Freud explică apariția manifestărilor nevrotice, în special ale isteriei, datorită refulării unor traume emoționale, ascunse în freudinconștient. Ca tratament recomandă transpunerea pacientului în stare de hipnoză, cu ajutorul căreia trăirile emoționale refulate sunt din nou aduse la suprafața conștiinței și în felul acesta, conflictele, prelucrate în mod conștient, nu mai provoacă tulburări psihice. Între 1895 și 1900 Freud a formulat cea mai mare parte a concepțiilor sale, care formează nucleul psihanalizei în teorie și practică. El renunță la metoda hipnozei, preferând expunerea spontană de către pacient a amintirilor sale, încă din perioada copilăriei, în timpul ședințelor de psihanaliză, sub forma așa zisei “asociații libere”. În felul acesta psihanalistul îl ajută să-și clarifice conștient experiențele conflictuale, care stau la baza tulburărilor nevrotice. Cu ajutorul asociațiilor libere găsește calea de pătrundere către procesele petrecute în inconștient, ceea ce l-a condus și la explicarea semnificației viselor și a actelor ratate (“lapsusuri”). Prin interpretarea viselor a ajuns la formularea conceptului de sexualitate infantilă și a ” complexului Oedip”, care ar sta la baza legăturilor erotice inconștiente ale copilului cu părintele de sex opus. Aceste puncte de vedere din concepția freudiană au fost și rămân foarte controversate.
În 1902, Freud este numit profesor la Universitatea din Viena.
Fugind de persecuția nazistă din Viena în 1938, Freud s-a refugiat la freud2Londra, unde a petrecut ultimul an al vieții sale. Moare în urma unui cancer la 23 septembrie 1939. Casa situată la Maresfield Gardens nr. 20 în zona Hampstead din Londra, care a aparținut familiei până la moartea din 1982 a fiicei cele mai mici a lui Freud, Anna Freud, a fost ulterior transformată în muzeu. În muzeu se păstrează și mobila lui Freud, printre care se numără și celebra sa canapea.
Pe baza reprezentărilor sale, Freud a încercat să explice și unele fenomene sociale și culturale, ca religia, mitologia, arta și literatura.
Contribuția esențială a lui Sigmund Freud constă în punerea în evidență a existenței și acțiunii inconștientului în viața psihică și în explicarea pe această bază a personalității umane. În plus, a dezvoltat o nouă teorie (teoria psihanalitică), precum și o metodologie terapeutică aferentă, care – în forma inițială sau modificată – urmărește ameliorarea funcționării freud 1psihice, uneori cu aplicații în patologiile mentale.

Principalele teorii sunt fondate pe următoarele ipoteze:

 • Dezvoltarea umană este înțeleasă prin schimbarea zonei corporale de gratificare a impulsului sexual.
 • Aparatul psihic refulează dorințe, în special cele cu conținut sexual și agresiv, acestea fiind conservate în sisteme de idei inconștiente.
 • Conflictele inconștiente legate de dorințele refulate au tendința de a se manifesta în vise, acte ratate și simptome.
 • Conflictele inconștiente și sexualitatea reprimată sunt sursa nevrozelor.
 • Nevrozele pot fi tratate, cu ajutorul metodei psihanalitice, prin aducerea în conștient a dorințelor inconștiente și refulate.

Freud este considerat a fi părintele psihanalizei iar lucrările sale introduc noțiuni precum inconștient, mecanisme de apărare, acte ratate și simbolistica viselor.

Surse: wikipedia.org, psihanaliza.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 4 =

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie