Oltenița, municipiul închipuit, tot mai mizerabil și îmbâcsit
Oltenița se confruntă în ultimii ani, printre altele, cu probleme de mediu și de curățenie.
Cei care nu înțeleg cât este de important un mediu înconjurător sănătos, sunt cei care nu păstrează curățenia, cei ce produc mizerie. De cealaltă parte, se află serviciile de profil aproape inexistente în oraș, care ar trebui să zbârnâie prin cartiere în ritm de muncă. De altfel, principalul responsabil, autoritatea locală, pare depășită de situație. Motivele sunt mai mult sau mai puțin cunoscute. În primărie lipsește transparența, oltenițenii nefiind informați în legătură cu folosirea banului public. Bugetul local, aflat la dispoziția acestor autorități, este cunoscut și cheltuit doar de ”unicul, de mult iubitul și stimatul”conducător local. Iar la capitolul ”curățenie”, orașul suferă de o lipsă acută de disciplină, suferă de o boală numită ”cangrena lenei și a nesimțirii”.
Oraşul este sufocat de praf și de gunoaie. În fața caselor nelocuite, ruina, dezastrul au dat mâna cu desconsiderarea, cu nepăsarea celor puși în slujba cetățenilor.
Este un oraș care se confruntă și cu probleme de mediu, din cauza reducerii sau dispariției spațiilor verzi.
Cine să vină să ne scape de coșmar? Ce strigăt de ajutor să folosim pentru a fi înțeleși că așa nu se mai poate?
Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, conform studiului Storia.ro realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.