Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oltenița se remarcă și anul acesta la Concursul Internațional de Pian Micul Virtuoz București

La Festivalul Concurs Internaţional de Pian ”Micul Virtuoz” de la Bucureşti de anul acesta Oltenița s-a prezentat aproape ireproșabil prin virtuozii săi. Ca în fiecare an de când este prezentă la acest concurs prin Clubul Copiilor, reprezentanții săi au lăsat o impresionantă amprentă.

Concurs Micul Virtuoz
Cei peste 180 de micuţi şi tineri artişti din aproape toată ţara şi 17 țări din lume s-au întrecut în cadrul competiţiei amintite ce s-a desfăşurat în acest weekend la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” din Bucureşti. Oltenița a fost reprezentată de “pianistii” Popescu Alexia (Anul IV de studiu), Podocea Radu (Anul II de studiu), Cipleu Erica Andreea (Anul II de studiu), Ene Andreea (Anul III de studiu), Florea Nicoleta (Anul III de studiu).
Îndrumaţi de profesoara de muzică Florina Suzeanu, artiștii au obținut performanţa unor premii importante. Cu emoţii mai mari sau mai mici, fiecare din proaspetele talentate a încercat să demonstreze juriului și celor din sală care este mai bun la categoria sa de vârstă, pe anul de studiu, să emoționeze și să atragă prin prezenţa scenică.

Ca în fiecare an, competiţia a fost pe cât de dură pe atât de obositoare, elevii oltenițeni însă reușind să se depășească pe ei înșiși, astfel încât au obținut două premii I și trei premii II.
Grația și consecvența Ericăi Andreea Cipleu (11 ani) munca asiduă și ambiția i-au adus acesteia pentru al doilea an consecutiv locul I cu piesa ”Por Una Cabeza”de Carlos Gardel.

Radu Podocea (11 ani), un foarte talentat, inspirat și spontan tânăr pianist a obținut locul I cu ”Avalanșa” lui Joseph Heller.

Talentata Alexia Popescu a interpretat ”Mazurca” în fa major de Frederic Chopin pentru care a primit premiul II, o interpretare de altfel fără cusur.

Nu s-au lăsat mai prejos nici celelalte două tinere pe cât de drăgălașe pe atât de pricepute în a valsa pe clapele pianului. Andreea Ene (11 ani) a obținut locul II pentru melodia ”I Will Always Love You” de Dolly Parton.

Nicoleta Florea (11 ani) a interpretat ”Dans norvegian” de Edward Grieg, pentru care a fost premiată cu locul II.

Tinerii pianiști au declarat că au avut emoții însă dorința de a se remarca a fost mai presus decât emoțiile lor depășite astfel, dar și din ambiția împletită cu talentul nativ de a modela pe compozițiile de iluștri interpreți aleși sunetele unuia dintre cele mai frumoase instrumente muzicale, care este pianul.


Juriul a fost format din: prof. univ. dr. Gabriela Munteanu de la Universitatea “Spiru Haret” – preşedintele juriului, prof. univ. dr. Tatiana Shevchenko de la Academia Naţională de Muzică Odessa, prof. Mirela Daday- director, profesoarele Luminiţa Stoica şi Claudia Ivan de la Clubul Copiilor sector 5 Bucureşti şi conf. univ. dr. Mariana Ivan de la Universitatea Naţională de Arte.
Printre țările participante enumerăm doar câteva: Lituania, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Franța.
Festivalul Concurs Internaţional de Pian ”Micul virtuoz” de la Bucureşti s-a aflat anul acesta la a IX-a ediție. Concursul se adresează preşcolarilor şi elevilor care învaţã pianul, în timpul liber, ca activitate extraşcolară. Concursul se organizează pe categorii de vârstă şi în concordanţă cu anii de studiu ai pianului : 1an, 2 ani, 3 ani, etc.
Participanţii prezintă piese la alegere din repertoriul clasic universal, durata acestora nu trebuie să depăşească 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

51 + = 55

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie