Partidul Național Liberal Oltenița crește în sondaje
”Principala valoare pe care o susține proiectul liberal este aceea a libertății, înțeleasă în chip auto-constructiv, deci fără necesitatea unor justificări exterioare. Ceea ce nu înseamnă că se pierde din vedere semnificația altor valori, între care egalitatea și echitatea (înainte de toate în plan economic și social) joacă un rol esențial în constituirea a ceea ce se numește „societatea bună” (the good society). Liberalismul privește libertatea în chip diferențiat, distingând între libertățile pozitive (de asociere, de expresie, de informare) și cele negative (deci acelea care protejează individul de intruziunile unui guvernământ omniprezent și cu ambiții de mereu crescând control).” Vladimir Tismăneanu
La Oltenița, Partidul Național Liberal a avut câțiva membri marcanți, cei care au și format bazele liberalismului de după 1989. De la regratatul Prof. Lucian Pavel, un proeminent om de cultură şi valoros dascăl, lector universitar de limba română la Belgrad și Novi Sad, lector la Beijing și inspector școlar general, până la actualii membri ai săi, PNL inventează și reinventează liberalismul românesc.
În ultimii ani, Partidul Național Liberal din Oltenița, reușește să ofere un loc important în mentalul oltenițenilor, lăsând ca valorile și ideile liberale să nască principii constructive.
Valorile liberale fundamentale ca libertatea și creativitatea individuală, responsabilitatea şi independenţa personală, respectul drepturilor indivizilor, egalitatea în faţa legii, sunt și cele pe care echipa PNL Oltenița se străduiește să le transmită celor cu care interacționează.
În ultimii ani, cu precădere ultimii doi, Partidul Național Liberal, sub coordonarea lui Mitică Pană, aduce rezultatele mult așteptate de cei care pun preț pe valorile liberale fundamentale.
Munca depusă, interesul pentru a construi, unitatea membrilor partidului liberal oltenițean, disciplina din interiorul partidului, au adus în ultima perioadă cele mai bune rezultate, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Voturile oltenițenilor pentru PNL au crescut de trei ori față de ceilalți ani din urmă, rezultate apropiate cu cele din timpul profesorului universitar Lucian Pavel.
Sinonim pentru libertate, autodeterminarea implică hotărârea omului privind viaţa sa. Președintele PNL Oltenița, Mitică Pană, este și consilier local PNL, ceea ce întărește statutul acestui partid, reînviat după perioada când ilustrul profesor Pavel îi conducea destinul local.
Pentru promovarea responsabilității politice, Partidul Național Liberal Oltenița promovează astăzi, mai mult decât oricând, primatul individului în fața societății și toleranța în raport cu convingerile și opțiunile celorlalți.
Partidul Național Liberal este din ce în ce mai apreciat la Oltenița, crescând vizibil în sondaje.
Partidul Național Liberal (PNL) este unul din principalele partide din România și totodată cea mai veche formațiune politică din țară. A fost înființat sub acest nume la 24 mai 1875. Din cele 87 de guverne ale României, 30 au fost conduse de premieri liberali. De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923, și relansarea economică după criza din 1929–1933.
În toată această perioadă, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă.