Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Petre Țone, ține minte ceva de la mine : Nu ești nici nemuritor și nici stăpânul cuiva! Ești doar o verigă-ntr-un lanț trofic

”Tu te-ntreabă şi socoate;/Nu spera şi nu ai teamă,/Ce e val ca valul trece”

Dacă nu l-ai învățat pe Eminescu sau ai lipsit de la orele despre el, așa să știi că te vei trece și tu Țone, precum Eu Editorialvalul cu care ai aterizat în primărie, unde ți-ai ridicat reduta, de-acolo de unde vrei să controlezi totul cu specificul creșterii tale din mahalaua de pe strada H. Rădulescu, acompaniat de lăutari. ”Cucule, cădea-ți-ar limba”, ”Geampara”, ”Cântec la masa mare”, ”Nici nu ninge, nici nu plouă”…sunt doar câteva din cântecele lăutărești ale vecinilor tăi din copilărie.
În timp ce tu îți freci mâinile jucându-te cu posturile de funcționari publici că așa vezi tu dezvoltarea unei societăți urbane (ce în curând va deveni rurală), angajând claie peste grămadă prin primărie, la serviciile ce țin de primărie sau la spital unde este suprasaturație de personal TESA, alții muncesc din greu ca să-ți țină ție trântorii, plătind impozite, taxe la stat, pensia ăluia ce-l angajezi tu ca să-ți mai bată un cui în fotoliul de primar și uite-așa fiecare cu cuiul lui în scaunul tău. Ai grijă Țone că și-n alt gen de mobilier se bat cuie și s-ar putea cine te rabdă atât ca până la urmă, văzând că nu te îndrepți, să te-nțepe de șah mat.
Te crezi pe cai mari că ai fost pe val, încă te crezi pe val, te crezi nemuritor și ești rece, știu că nu e doar vina ta că ți-au răsărit coarne-n muzica mahalalei cu manele de acum, vina e colectivă, vina e împărțită cu cei ce lasă onoarea pe ultimul loc, cinstea, dreptatea sau profesionalismul, făcând plecăciuni și construind gard în jurul lingușelii, minciunii, trufiei sau perversității, banalului drum prin viață pavat cu interese, ținte meschine înfășurate în vorbe măgulitoare sau slugărnicie.
Te simți bine jignind, înjurând, umplând frigiderele celor ce-ți stau în cale, arătând adevărata față a ta, sau fața mai dominantă dintre toate altele gurmande de slăbiciuni omenești, te împiedici de cei ce nu stau la mâna ta să-și fluture batista plină de lacrimi artificiale pentru bucuria mandatului mincinos, mincinos ca toată gașca voastră stângace, de la centru-ncoace, și alții ce-i prindeți în cârligele mafiei nătânge și mărginite. ”Vitriol” scrie pe sticlele cu care agățați, vitriol amestecat cu roșu de metil sau de congo.
Știi că proștii-s mulți și profiți. Profiți de fiecare metru pătrat de negură de societate pe care reușește acest PSD mincinos și arogant să-l ocupe. Și da, încă o dată spun: nu ești tu de vină sau cine te susține în încrengătura asta. Aliați ori autori indirecți sunt toți cei ce-ți îngrașă orgoliul, cei ce te gâdilă să-ți facă endorfinele să mustească de plăcere, toți cei care, undeva, în interiorul psihicului lor, cunosc puterea banului, a interesului lipsit de generozitate și măreție, fiindcă interesul ăsta e unul mărunt. Nu poți face diamant din sticlă și nici platină din antimoniu, dar tocmai pentru că aceste transformări nu se produc și tu știi asta, profiți. Așa cum profiți de fiecare caracter necultivat ce-ți face preș în față și-ți rostogolește covorul din rafie roșie al supușeniei dezgustătorare.
Profiți de fiecare minus din personalitatea slabă a unui angajat ori votant ce ți-a căzut în împletitura sintetică legată în noduri gordiene, preferatele tale. Te-ai folosit de fiecare segment și snop de slăbiciune omenească pentru a triumfa.
Nu este decât o hologramă stupidă cu iz de proprie păcăleală, fiindcă orgoliul și mândria sunt piedică în calea fericirii, trufia și nemărginirea minciunii sunt escrescențele (i)moralei muritorilor de rând în fața dezastrului capital.
Nu ne intimidezi cu încrâncenarea ta sau cu răzbunarea penibilă, sau cel puțin nu intimidezi pe cei ce au uzul rațiunii, cei ce încă își folosesc propriul creier, nu intimidezi pe cei ce au limite la murdării și urăsc corupția, manelele, impostura, derbedeii, cocalarii și cămătarii ce au ajutat la cuiele din scaun. Nivelul tău este cunoscut și arhicunoscut, doar de către ciocănarii de cuie-n scaun nu e cunoscut. Platitudinea răutății ascunsă sub vălul teatral al unei cumsecădenii difuze, face obiect de studiu de caracter. Prezența asta minusculă la propriu și la figurat în viețile celor ce nu doresc un primar fără sorginte de cavaler și fără măciucă de bun administrator, celor ce au decență și bun simț, este una incomodă, este o țigară fumată de cei curajoși care știu ce înseamnă scrumul mârșăviei, ce culoare are după ce e descoperită otrava ei, mirosul lăsat de cenușa arsă.
Nu ne intimidezi nici măcar cu susținerea unui venetic de școală, unei așa zise profesoare pe care o susții la frâiele unei instituții unde educația este primordială, reușind fără precedent să omori infailibil și enervant de mediocru și grețos normalitatea într-o școală, promovând și susținând inferioritatea peste incompetență, dând exemplul periculos de nociv al leprei, boala ce roade până la os sănătatea, viața, valorile, normele bunei creșteri.
Nu ne sperii Țone Petre, făcând invers decât ți se sugerează și nici nu am vreo speranță că te vei îndrepta și fie că ești născut pe invers să gândești, ori valul ăsta, ce să vedem cât te mai poartă deasupra, te păstrează ad litteram ne-scrupulos la datorie, perspectiva de mai bine pentru toți este una invizibilă sau foarte îndepărtată.
Românul e laș și când spun asta nu mă refer la toți, ci la partea majoritară. Tu știi cum se fac aranjamentele într-un stup unde albinele au plecat și au rămas trântorii. Parcă așa știam că ai încercat oarece apicultură dar nu ți-a reușit, căci trăgeau trântorii și viespile la stupii ce i-au părăsit albinele. Mierea amară a involuției se prelinge pe hainele slăbiciunii omenești…a ta, a ciocănarilor de scaune, a celor ce nu au conștiință și nici conștiința perseverenței în bine.
Că ai susținut tu până-n pânzele albe o persoană disperată de putere ca cei ce o sprijină, ce nu-și cunoaște limitele, ce face abuz de putere exploatând oamenii din instituția publică unde a fost numită ilegal (că doar politica fiind curvă face și boli sexuale), unde profesorii sunt căpiați din cauza tentaculelor pline de otravă ale disperării de a menține puterea niște inculți și analfabeți, că susții incapacitatea și minciuna, nu reprezintă o noutate.
Noutate era să judeci normal și să nu mai greșești, dar cum am spus mai devreme, nu te vei îndrepta. Și nu te vei îndrepta tocmai pentru că pentru tine cuvântul ”panaramă” are conotațiile din judecata și mintea ta personală și nu poți depăși niște limite, are glasul tău interior cu viziunea proprie, tocmai pentru că acest cuvânt este unul enorm de iubit de tine, face parte din vocabularul tău mult prea slăbuț de cuvinte de limbă română, căci cele de proveniență franceză sau din alt import nu vor sări vreodată în ochii minții tale. Iar prin acest cuvânt folosit des de tine, ai demonstrat cine ești cu adevărat, îl folosești fiindcă îl iubești și fiindcă așa ai trăit. Ne-ai dovedit. Atât poți: cât de-o ”panaramă”…
Noutate era să fii normal într-o societate pe care mulți o injectați fără milă de ați înroșit-o de rău și de durere, noutate era să te lupți cu această societate.
Himera ta e omul curat, impecabil, este atitudinea integră a cuiva și neclintită, dar tocmai spuneam că nici nu ai cum să te schimbi, fiindcă nu poți. Neputința – problema cu care se confruntă mulți primari.
Știi să induci în eroare tocmai pentru că nu poți altceva. Iar dacă o școală geme de la deciziile politice execrabil de bolșevice, nu aduce decât prejudicii societății, menține aprinsă incultura, apără non-valorile, ciuntește adevărul. Și așa v-ați învățat toți care vă luați nasul la purtare făcând abuz de putere. Nu ești nici primul nici ultimul, dar mă doare că ești în orașul meu, orașul ce altădată sclipea de frumusețe, curățenie, lumină și noblețe, orașul unde copilăria mea a fost senină, liniștită, iar verdele triumfa, verdele din jur.
Un lucru este exact cum îl face posesorul lui. Orașul este acum după chipul și asemănarea ta, liceul unde ai susținut o persoană incapabilă, de-o teapă cu tine, una care a zis că până nu ajunge inspector nu se lasă (ea știe ce înseamnă asta căci profesional nu se cunosc rezultate marcante) și dovadă că se calcă pe cadavre pentru țeluri de mărire și funcții, liceul ăla ce, inconștient sau din dorința de a avea om ce-ți face pe plac, vrei să-l termini iremediabil, se va întoarce într-o zi împotriva ta și a unei greutăți umane la propriu și la figurat, imposibil de suportat de colegii profesori competenți.
Este ca în Avatar, dacă ai văzut filmul. Ai pus stăpânire pe ceva bun și curat printr-o metodă de a distruge, îmbolnăvind ceva ce funcționa excepțional, ceva aproape virgin ca nivel de lucru, ce se înconvoaie acum de la metodele și deciziile tale politice, că ai tu de plătit nush ce și de returnat servicii.
Societatea asta nu se va schimba cu astfel de oameni lacomi de a distruge, lacomi de a ține frâie fără să cunoască limpezimea în decizii și corectitudinea, fără a cunoaște limitele bunei cuviințe și ale integrității morale. Poate că până la preferata ta au mai fost alți profesori susținuți, doar că acei profesori sunt competitivi, titulari ai liceului, au susținut examen de director, au ridicat liceul la standarde înalte de profesionalism și pricepere. Era un liceu cu rezultate superioare.
Liceul ”Nicolae Bălcescu” poartă doliu. Că nu-l vezi tu, e strict problema ta de persoană cu un caracter ce ți-l știi foarte bine. Că nu vezi acest doliu și insiști în a susține incompetența, nedreptatea, stupiditatea, abuzul în funcție (e boală ce se ia de către firile slabe și fără educație) nu o faci pentru a ne arăta nouă cine ești tu cu paloșul în mână, fiindcă noi, eu, alții ca mine, știu. Știm cine ești. Cu fiecare efort al tău să ne convingi, ne lămurim mai mult. Faci rău viitoarelor generații ce se formează abject printr-un sistem impus și tiranic. Faci rău unor profesori (și mă refer aici la cei autentici, nu la lingăi, la păcălicii și cioflingarii, liber-schimbiștii sau prefăcuții) ce doresc să-și facă meseria într-un mediu curat și ecologic.
Susținând mediocritatea, ai poluat un liceu care nu merita soarta asta.
Poate orașul își merită soarta cu ce cocalari și cămătari au susținut Campania și prezentul ce-l suportăm cu mască de gaze, dar liceul ăla nu merita aceste obsesii ale puterii, șmecherii pe bandă, nu merita consecințele lucrului în găști mafiote sau virulența deciziilor catastrofale că așa vrea mușchiul unora.
Veți plăti scump toți care torturați idei curate, concepții luminoase, mentalități sănătoase, gândiri sensibile. Miroase-a ars. Pompierii nu vin, căci nu pot stinge focul ăsta laș, penibil, declanșat din impotența unei măreții ce-ți lipsește. Pompierii sting doar flăcările declanșate instantaneu și fără intenție, nu pot stinge ceva controlat și intenționat ce se amplifică cu fiecare zi ce trece cât se consolidează cimentul din scaunul puterii tale.
Tot cu ”ț” avem și ”țestoasele Ninja”, ori ”țap”, ”țață”, ”țăcălie”, ”țipar”, ”țipirig”, ”țurțure”, ”țepar”, ”țopârlan”. ”Ț-ul” din numele tău e bogat în sensuri.

În sens ”țepos” sau giratoriu se vor învârti concetățenii tăi, atât cât timp îi vei forța să te suporte, căci dacă mulți nu te vor, tu îi vrei. Iar dacă ne gândim că din 12.000 de cetățeni te-au ales 20%, e grav, grav de tot și eu m-aș speria de asta.
Să-ți crească mintea Țone, asta îți doresc, fiindcă acolo unde e minte sunt altele cum ar fi: dreptate, liniște, corectitudine, valoare, armonie, sclipire morală. Nu ți-a vrut nimeni răul, am vrut să te îndrepți, dar am văzut că nu se poate. La tine verbul ”a putea” funcționează după ureche sau cum vrea gașca ta.
Ați avut un slogan ce triumfa în anii de tristă amintire comunistă și anume ”Proletari din toate țările, uniți-vă!”. Eu aș parafraza și aș spune ”Prostănaci din toate colțurile, uniți-vă!
Și se unesc, sunt injectați s-o facă, întru murdărirea speciei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + twelve =

+ 50 = 57

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie