Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pleava din Oltenița – motiv de discordie în Consiliul Local

Conducerea Ecosal Oltenița a propus într-una din ședințele de Consiliu Local ca instituția de colectare a gunoiului din oraș să adune ”plevurile” (n.r. pleava rezultată de la recoltarea cerealor) de la unitățile care elimină astfel de resturi. Pe marginea subiectului au fost declanșate câteva intervenții, unii consilieri fiind mai indulgenți cu propunerea și chiar ușor iritați de pretențiile altor consilieri care au cerut întocmirea unor proceduri ce să ofere o siguranță operațiunii. Directorul Ion Pițoi prezită situația ”Ne întâlnim la nivelul municipiului Oltenița cu unitățile de plevuri nevaloroase Chirnogi, Agro-Chirnogi, Nutricom ce au pe stoc plevuri nevaloroase pe care vor să le valorifice. Nu am un tarif în acest sens dar din legislația avută la dispoziție și din prețurile pe care le-am gândit că se practică pe piață la această oră, avem un tarif de 0,010 lei pe kilogram de pleavă.” se arată în expunerea directorului Ecosal, care este de părere că această colectare este tot o sursă de venituri.

P1010012În stânga imaginii plan apropiat directorul Ecosal Ion Pițoi
pe centru plan îndepărtat consilierul Florian Cercel

Consilierul Florian Cercel întreabă dacă cei de la Agenția de Mediu au fost consultați să știe ce condiții trebuie să îndeplinească neutralizarea lor. ”Nu contează numai banii care ți-i dă să primești deșeuri. Depinde cât o să te coste ca să neutralizezi. E posibil să iei gunoiul lor și să vină alții să te amendeze de nu știu câte ori mai mult. Eu consider că nu trebuie să ne gândim la tariful ăsta mai întâi să vedem ce condiții impun cei de la Mediu pentru neutralizare, vedem cât costă și atunci vedem dacă merită să o facem sau nu.” susține consilierul liberal.

Directorul Pițoi cere fundamentarea explicând că pleava provine din cereale, din grâu, rapiță și sunt bio-degradabile.

De asemenea consilierul Cristiana Drăgan este de părere că trebuie luată aprobare de la Mediu, poate chiar cineva din conducerea Ecosal să meargă acolo și să urgenteze astfel situația. Cristina Drăgan le exemplifică celorlalți că liceul unde a fost directoare a avut depozitate materiale provenite din laboratorul de chimie în scop didactic iar la scurt timp s-a trezit, alături de alți directori de unități școlare cu aceeași situație, că este chemată la tribunal în procese penale.

Consilierul PDL Viorel Pironea nu este de acord cu propunerea lui Cercel pe care o consideră ineficientă și inutilă și spune că el ar face 0,2 lei pe kilogram. Așadar dacă pentru unii a cere aprobare de la Mediu înseamnă pierdere de timp și un lucru de care nu este nevoie, pentru alții Agenția de Mediu este importantă.
Consilierul PNL Victor Mihai intervine și spune că toată pleava din Oltenița ar trebui depozitată în zonele verzi, aceasta devenind într-un an compost pentru plante și arbori.

 Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 − = 77

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie