Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Polițiștii acționează pentru siguranța cetățenilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a desfăşurat, la data de 22 mai 2015, o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de  siguranţă a cetăţenilor, precum şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Politia siguranta

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza întregului judeţ, fiind angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă,sprijiniţi şi de jandarmi.
Au fost efectuate verificări la 11 persoane cercetate sub control judiciar.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 8 infracţiuni, din care 7 în flagrant, 6 infracţiuni fiind la regimul circulaţiei şi 2 de altă natură. Au fost aplicate 425 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 123.000 lei. Dintre acestea, 61 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 21 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale iliciteşi 184 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (5 pentru consum de alcool şi 103 pentru încălcarea regimului legal de viteză).
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor desfăşura periodic astfel de acţiuni, deoarece pe lângă depistarea şi sancţionarea faptelor de încălcare a legii, acţiunile poliţiştilor au şi un rol preventiv pentru a putea fi cât mai aproape de comunitate.

Exemple:

– A fost depistat I. Mihalache, de 57 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea pe raza comunei Dragalina, un autoturism deşi nu poseda permis de conducere şi care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză au fost demarate cercetări conform Codului penal.

-Poliţiştii au depistat, pe DJ 402, un moped, condus de P. Dumitru, de 54 ani, comuna Nana, judeţul Călăraşi, care nu poseda permis de conducere. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal.

-M. Alexandru, de 38 ani, din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi a fost identificat pe strada 22 Decembrie din municipiul Olteniţa, conducând un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

– Pe DJ 303,în afara localităţii Săruleşti, B. Eugen,de 55 ani, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, a fost depistat conducând un autoturism, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost constatate defecţiuni la sistemul de iluminare spate. Bărbatului i s-a reţinut permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =

37 − 34 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie