Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Portret de candidat. Cine este Theodor Paleologu

“Educația folosește la transmiterea moștenirii, la păstrarea identității naționale și la medierea relațiilor, atât între clase sociale, cât și cu culturile minoritare”, Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu a fost desemnat candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din acest an. Eseist, profesor, diplomat, Paleologu promite un alt fel de şef al statului. 

Theodor Paleologu a fost deputat de București începând cu legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă. În 2008 a fost ministru al Culturii în primul guvern condus de Emil Boc.
În 2014 a părăsit Partidul Democrat Liberal, alăturându-se Partidului Mișcarea Populară.
Theodor Paleologu s-a concentrat pe şcoala privată înfiinţată de el, Casa Paleologu, unde ţine cursuri în domenii umaniste.

Diplomat şi profesor la universităţi savante ale lumii

*Theodor Paleologu a fost ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008.
*A studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța
*A obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne *A obținut doctoratul în științe politice, la Universitatea Ludwig Maximilian din München
*A fost lector la Boston College în 1999 și 2000, profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin)
*A fost căsătorit cu Sara Nassif, de origine libaneză, cu care are un băiat.
*Theodor Paleologu afirma, în campanie, că este nevoie de elaborarea unui „Cod de conduită diplomatică pentru toţi demnitarii„, pentru că sunt politicieni care se pun în „situaţii nepotrivite”.

Care este averea lui Theodor Paleologu

Theodor Paleologu are două terenuri agricole moştenite din 2005 şi o casă de 400 metri pătraţi. Acesta mai deţine cinci conturi şi depozite bancare de 189.418 lei şi 32.072 euro. Veniturile de la Fundaţia Paleologu sunt de 8.424 lei, la acestea adăugându-se venituri din activităţi independente de 108.113 lei şi din arendă – 23.625 lei.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “medicul m-a consultat”/ “am consultat medicul”/ …
Corespondenta la redactie