Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Primele recitaluri la Cerbul de Aur vor fi susținute de Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes

Oraşul Braşov va găzdui din nou scena spectacolului-concurs Cerbul de Aur, un nucleu al performance-ului de calitate coprodus şi difuzat de Televiziunea Română, în calitate de organizator şi official broadcaster. 

Pentru cele patru zile ale Festivalului, organizatorii au pus în vânzare mai multe categorii de bilete, cu preţuri pornind de la 70 de lei.

Potrivit monitorulexpres.ro, cu 16 discuri, peste 30 de videoclipuri şi concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. va reveni pe scena de la Braşov în prima seară. „Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ’90”, a transmis el. „Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50’s şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Promitem să facem un show original, inspirat şi interesant”, declară Irina Rimes care va cânta în a doua seară. Aceasta a lansat trilogia muzicală „Iubiri secrete”. Televiziunea Română va anunţa curând alte nume româneşti şi internaţionale care vor susţine recitaluri la Braşov.
Doisprezece interpreţi din Georgia, Letonia, Italia, România, Republica Moldova, Australia, Cipru, Armenia, Lituania şi Austria au fost selectaţi pentru a participa la concursul din cadrul festivalului Cerbul de Aur 2019. Ei vor urca pe scena din Braşov, joi şi vineri, 22 şi 23 august, urmând ca sâmbătă, 24 august, în seara de gală, să fie anunţat câştigătorul celei de-a 19-a ediţii a concursului. Interpreţii vor concura pentru premii în valoare de 55.000 de euro.

Potrivit infomusic.ro, în cadrul concursului de interpretare sunt așteptați între 12 și 15 concurenți, anul trecut numărul lor fiind 18. Aceștia vor fi acompaniați de orchestră și jurizați de un comitet internațional format din 5 membri.

Abonamente la Cerbul de Aur 2019

  • Club Cerbul de Aur –  550,00 RON
  • VIP – 450,00 RON
  • Categoria 1 – 360,00 RON
  • Categoria 2 – 260,00 RON
  • Categoria 3 – 199,00 RON

Bilete la Cerbul de Aur 2019 – Prima seara

  • Club Cerbul de Aur – 275,00 RON
  • VIP – 215,00 RON
  • Categoria 1  – 175,00 RON
  • Categoria 2 – 125,00 RON
  • Categoria 3 – 70,00 RON

Festivalul din 2018 a fost câștigat de Inis Neziri din Albania

Anul trecut, Cerbul de Aur a venit din nou în atenția publicului după o absență de nouă ani. Evenimentul a fost dedicat Centenarului Marii Uniri și a adus pe scenă artiști internaționali precum James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger, Edvin Marton şi câştigători ai Eurovision Song Contest, dar și nume sonore ale muzicii românești ca Andra, Corina Chiriac, Loredana, Horia Brenciu, Delia, The Motans sau Carla’s Dreams. Concursul a fost câștigat de Inis Neziri.

Tânăra, originară din Albania, a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Statueta a fost decernată de Luminița Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului.

Biletele pentru Cerbul de Aur au fost puse în vânzare. Biletele sunt disponibile pe Eventim.ro.
Festivalul are loc între 22 și 25 august a.c.

Festivalul “Cerbul de Aur”, tradiție de jumătate de secol

Potrivit site-ului cerbuldeaur.ro, cel mai mare festival internaţional de interpretare din România a debutat pe 5 martie 1968, pe scena Teatrului Dramatic din Braşov. Din prima echipă făceau parte directorii Tudor Vornicu şi Ilie Mănescu, regizorul artistic Valeriu Lazarov, dirijorul orchestrei, maestrul Sile Dinicu şi gazdele spectacolului, actorii Stela Popescu şi Iurie Darie. 

A fost anul care a adus şi primul mare trofeu pentru un concurent român – Luminiţa Dobrescu câştigând Trofeul Cerbul de Aur 1969 cu piesa Of, inimioara.

Therese Steinmetz (Olanda) în 1970 şi Anne Louise Hanson (Suedia) în 1971, sunt câştigătorii ediţiilor desfăşurate până la întreruperea festivalului, în anul 1972.
După patru ediţii consecutive, festivalul a fost intrerupt timp de 21 de ani, fiind reluat abia în 1992. A cincea ediţie a evenimentului a marcat o schimbare importantă în istoria sa, scena fiind amplasată în Piaţa Sfatului din Braşov.
Până în 2009, anul în care a avut loc precedenta ediţie a festivalului, TVR a organizat 17 ediţii ale Cerbului de Aur, pe scena din Braşov urcând nume mari ale industriei muzicale internaţionale, precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Joe Cocker, Simply Red sau Steve Vai, James Brown, Culture Beat, Paul Young, Boy George, Ray Charles, Toto Cutugno, Kylie Minogue, Zucchero, INXS, UB 40, Cyndi Lauper, Vaya con Dios, The Kelly Family, Boyz II Men, T.A.T.U, Scorpions, Simple Minds, Pink sau Nino D’Angelo.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie