Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesoara Cristiana Drăgan la Izvorani: ”Anul viitor voi organiza crosul AOR cu cel puțin 300-400 participanți iar la liceu doresc să înființez cercuri olimpice„

de Laura Suzeanu

De curând s-a încheiat la Izvorani acțiunea dedicată întâlnirii secretarilor și președinților de filiale județene din Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR)

Intalnire IzvoraniDezbaterile au avut loc în incinta Complexului Olimpic „Sydney 2000”, din Izvorani, sub egida „Programul Național de Educație Olimpică prin Sport, în cadrul Voluntariatului Olimpic”.
Profesoara Cristiana Drăgan a reprezentat filiala județeană Călărași. Aceasta ne transmite că în cadrul discuțiilor referitoare la activitățile filialelor județene s-a decis că, la nivel de școală, prin protocolul încheiat între Ministerul Educației și COSR, școlile sunt obligate să înființeze cercuri olimpice. ”La nivel de județ, intenționez ca anul viitor să organizez crosul AOR cu cel puțin 300-400 participanți iar la liceu să înființez cercuri olimpice. Doresc de asemenea să organizez concursul “Un condei numit fair-play”, toate aceste activități având rolul lor foarte important de altfel în dezvoltarea disciplinei sportive cu tot ceea ce presupune : mișcare, flexibilitate, modelarea unui spirit puternic și sănătos, respectarea anumitor reguli, înțelegerea termenului de ”competiție”, beneficiile pe care le aduce sănătății.” declară Cristiana Drăgan. Profesoara de sport mai spune că întâlnirea de la Izvorani înseamnă mult mai mult, dar și un prilej de bucurie. ”Înseamnă o experiență pe care o împărtășim, o întâlnire la care nu se fac numai prezentări și propuneri, ci avem dese provocări în activitatea noastră, un dialog între cei care se ocupă de educația olimpică. Alin Petrache, președintele COSR este cel care a deschis lucrările dezbaterilor, iar premiile pentru promovarea olimpismului pe 2014 au fost acordate filialei AOR sector1 București și AOR Mureș.” mai spune Cristiana Drăgan. Profesoara de sport ne informează că următoarea sa activitate este ”Săptămâna europeană a sportului 7-13 septembrie”.

Cris olimpica
Cei prezenți au primit diplome de participare. Laura Badea, director AOR și membru în Comisia de Cultură a Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a declarat la această întâlnire că este mulțumită de modul în care s-a desfășurat manifestarea, considerând-o o acțiune benefică procesului de educație olimpică din România.
Reuniunea din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” a constituit un prilej prielnic pentru aflarea ultimelor noutăți în materie de olimpism și de organizare de evenimente, de promovare a imaginii AOR.
Reuniunea anuală de la Izvorani adună în fiecare an reprezentanți ai celor 48 de filiale județene ale Academiei Olimpice Romane (AOR). Anul acesta au participat 60 de invitați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − four =

1 + 9 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie