Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesoara Cristiana Drăgan la Izvorani: ”Anul viitor voi organiza crosul AOR cu cel puțin 300-400 participanți iar la liceu doresc să înființez cercuri olimpice„

de Laura Suzeanu

De curând s-a încheiat la Izvorani acțiunea dedicată întâlnirii secretarilor și președinților de filiale județene din Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR)

Intalnire IzvoraniDezbaterile au avut loc în incinta Complexului Olimpic „Sydney 2000”, din Izvorani, sub egida „Programul Național de Educație Olimpică prin Sport, în cadrul Voluntariatului Olimpic”.
Profesoara Cristiana Drăgan a reprezentat filiala județeană Călărași. Aceasta ne transmite că în cadrul discuțiilor referitoare la activitățile filialelor județene s-a decis că, la nivel de școală, prin protocolul încheiat între Ministerul Educației și COSR, școlile sunt obligate să înființeze cercuri olimpice. ”La nivel de județ, intenționez ca anul viitor să organizez crosul AOR cu cel puțin 300-400 participanți iar la liceu să înființez cercuri olimpice. Doresc de asemenea să organizez concursul “Un condei numit fair-play”, toate aceste activități având rolul lor foarte important de altfel în dezvoltarea disciplinei sportive cu tot ceea ce presupune : mișcare, flexibilitate, modelarea unui spirit puternic și sănătos, respectarea anumitor reguli, înțelegerea termenului de ”competiție”, beneficiile pe care le aduce sănătății.” declară Cristiana Drăgan. Profesoara de sport mai spune că întâlnirea de la Izvorani înseamnă mult mai mult, dar și un prilej de bucurie. ”Înseamnă o experiență pe care o împărtășim, o întâlnire la care nu se fac numai prezentări și propuneri, ci avem dese provocări în activitatea noastră, un dialog între cei care se ocupă de educația olimpică. Alin Petrache, președintele COSR este cel care a deschis lucrările dezbaterilor, iar premiile pentru promovarea olimpismului pe 2014 au fost acordate filialei AOR sector1 București și AOR Mureș.” mai spune Cristiana Drăgan. Profesoara de sport ne informează că următoarea sa activitate este ”Săptămâna europeană a sportului 7-13 septembrie”.

Cris olimpica
Cei prezenți au primit diplome de participare. Laura Badea, director AOR și membru în Comisia de Cultură a Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a declarat la această întâlnire că este mulțumită de modul în care s-a desfășurat manifestarea, considerând-o o acțiune benefică procesului de educație olimpică din România.
Reuniunea din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” a constituit un prilej prielnic pentru aflarea ultimelor noutăți în materie de olimpism și de organizare de evenimente, de promovare a imaginii AOR.
Reuniunea anuală de la Izvorani adună în fiecare an reprezentanți ai celor 48 de filiale județene ale Academiei Olimpice Romane (AOR). Anul acesta au participat 60 de invitați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie