Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-16 aprilie 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vestice, nordice și centrale. Va ploua slab în Maramureș și izolat în Crișana și în nordul Transilvaniei. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, trecãtor, vor fi și precipitații slabe sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime se vor situa între 0 și 8 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -3 grade. Se va produce brumã, pe arii restrânse, în centrul țãrii.

Joi 13 aprilie
Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala averse și trecãtor descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza și în prima parte a nopții, la munte, în Crișana, Maramureș, pe arii relativ extinse în Transilvania, local în Banat și Moldova și cu totul izolat, posibil, în restul teritoriului. În zona montanã înaltã precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Izolat în regiunile nordice cantitãțile de apã vor depãși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar în cursul zilei, local, și în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 10 grade.

Vineri 14 aprilie
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi mai ridicate decât acestea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și noaptea când pe arii restrânse în nordul, centrul și nord-estul țãrii vor fi ploi de scurtã duratã, posibil însoțite de descãrcãri electrice. În nordul Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi și precipitații slabe sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar și local cu intensificãri în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 10 grade, mai coborâte în depresiuni. Pe arii restrânse, noaptea, în Transilvania și Maramureș, se va produce brumã.

Sâmbătă 15 aprilie
Valorile termice se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice perioadei în regiunile din jumãtatea nordicã a țãrii, iar în restul teritoriului vor fi ușor mai ridicate decât acestea. Maximele se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar minimele între 2 și 10 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumã. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorãri în nord, centru și est, unde izolat va ploua slab. Pe parcursul nopții, nebulozitatea va cuprinde îndeosebi regiunile vestice și sud-vestice unde ploile își vor face apariția local. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Duminică 16 aprilie
Vremea se va rãci ușor fațã de ziua anterioarã în majoritatea zonelor țãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și local, îndeosebi ziua, vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. În zona montanã înaltã, precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar temporar, pe arii restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime în general între 0 și 10 grade. Noaptea, în regiunile intracarpatice vor fi condiții de brumã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 4…6 grade.

Joi 13 aprilie
Vremea se va încãlzi și va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Vineri 14 aprilie
Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…7 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Sâmbătă 15 aprilie
Vremea va fi ușor mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Duminică 16 aprilie
Vremea se va rãci ușor fațã de ziua anterioarã. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 6…8 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 12 =

32 − 27 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie