Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 25-28 noiembrie 2015

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi noros. Vor cãdea precipitații pe arii relativ extinse în sudul, estul și centrul țãrii, local în vest și Vreme-munteizolat posibil și în nord-vest. În Oltenia, în Muntenia și sudul Moldovei cantitãțile de apã pot atinge 10…15 l/mp. La munte va ninge, iar în Carpații Meridionali și cea mai mare parte a Carpaților Orientali se va depune strat de zãpadã mai consistent. Local în Transilvania și în Moldova și izolat și în zonele deluroase din restul teritoriului ploaia se va transforma în lapovițã și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade.

Miercuri 25 noiembrie

Vremea va fi în general închisã. Vor cãdea precipitații, ziua, în jumãtatea de sud-est a țãrii și doar pe arii restrânse în celelalte regiuni, pentru ca seara și noaptea ele sã cuprindã cea mai mare parte a țãrii. Se vor semnala precipitații mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare la munte, sub formã de ploaie în zonele de câmpie din sud, în timp ce în restul teritoriului ele vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Se vor aduna cantitãți mai importante de apã, îndeosebi în a doua parte a intervalului, iar în jumãtatea de sud a țãrii local se vor depãși 20 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, mai ales noaptea, în sudul țãrii și la munte. Temperaturile diurne vor fi mai mici decât în mod obișnuit la aceastã datã în exteriorul arcului carpatic, exceptând Dobrogea unde ele vor fi mai ridicate. În restul teritoriului valorile termice vor fi în jurul mediilor climatologice. În aceste condiții maximele se vor situa între 0 și 8 grade, mai ridicate în sud-estul extrem spre 12…13. Minimele termice, mai ridicate decât în mod normal în sud și obișnuite pentru data din calendar în rest, vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni și 11 grade pe litoral.

Joi  26 noiembrie

Vremea va fi în general închisã și vor cãdea precipitații pe arii relativ extinse, mai ales în prima parte a intervalului. Local, în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele mai înalte de relief cantitãțile de apã vor fi mai importante. Precipitațiile vor fi mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare la munte și în jumãtatea de nord a Moldovei, sub formã de ploaie în zonele de câmpie din sud și sud-est și mixte în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, precum și în sudul și în sud-estul teritoriului. Valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în mod obișnuit în regiunile vestice și nord-estice, ușor mai ridicate în sud-est și în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în rest, astfel maximele vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 14 grade. Temperaturile minime, apropiate de cele normale la aceastã datã, se vor situa, în general, între -2 și 6 grade.

Vineri 27 noiembrie

Vremea va fi în general închisã. Mai ales seara și noaptea, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și la munte, local, se vor acumula cantitãți importante de apã. Excepție va face nord-vestul teritoriului, unde acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi ploi, dar în zonele montane, local în Moldova și, trecãtor, în restul teritoriului se vor semnala precipitații mai ales sub formã de ninsoare .Vântul, slab și moderat pe parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe crestele montane. Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, mai ridicate în Dobrogea pânã la 12 grade pe litoral, iar cele minime între -3 și 7 grade, ușor mai mari în sud-est, pânã la 11 grade.

Sâmbătă 28 noiembrie

Vremea se va menține închisã, iar precipitațiile vor continua în toata țara și local vor fi mai importante cantitativ. Se vor semnala mai ales ploi, la munte va ninge, iar în centru, local în nord-est și pe arii restânse în rest vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile extracarpatice și în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 14 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 3…4 grade.

Prognoza PloaieMiercuri 25 noiembrie

Vremea va fi închisã și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat ziua și va prezenta intensificãri noaptea. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Joi 26 noiembrie

Vremea se va menține închisã și temporar va mai ploua. Vântul va avea intensificãri ziua, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Vineri 27 noiembrie

Vremea se va menține închisã și temporar, în special seara și în cursul nopții, va ploua moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 4…5 grade.

Sâmbătă 28 noiembrie

Vremea se va menține închisã și, în special în prima parte a intervalului, va continua sã plouã în general moderat cantitativ. Vântul va avea intensificãri temporare. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

62 − 57 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie