Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 31 decembrie 2016 – 3 ianuarie 2017

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țãrii, geroasã în nord și în centru, dar local și în zonele ceahlau-iarnadeluroase din restul teritoriului. În regiunile sud-estice cerul va fi mai mult noros, va ninge, iar vântul va continua sã prezinte intensificãri cu viteze de 50…55 km/h, iar în zona litoralã peste 60 km/h. În sudul Dobrogei și în sud-estul Munteniei ninsorile, moderate cantitativ, vor fi viscolite, determinând temporar reducerea vizibilitãții. Intensificãri ale vântului vor mai fi și la munte, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curburã, unde pe creste va spulbera zãpada depusã anterior. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -19 grade în depresiunile intramontane și -1…0 grade în extremitatea de sud-est. În regiunile intracarpatice se va semnala pe arii restrânse ceațã cu depunere de chiciurã.

Sâmbătă, 31 decembrie
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țãrii, geroasã dimineața și noaptea îndeosebi în centru și în nord-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în extremitatea sudicã și cea de est, unde doar izolat va mai fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului și în sudul Moldovei, Bãrãgan și Dobrogea, ci viteze de pânã la 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -6…-4 grade în depresiunile din centrul țãrii și 5…6 grade în Subcarpații Getici și ai Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse între -12 și -2 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -18…-19 grade în estul Transilvaniei. Pe spații restrânse în orele dimineții și cu caracter local noaptea, în zonele joase de relief va fi ceațã asociatã și cu chiciurã.

Duminică 1 ianuarie
Dimineața și noaptea vremea se va menține rece, local geroasã în special în centrul țãrii, însã la amiazã, în majoritatea zonelor, se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în centru și în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între -4…-2 grade izolat în Transilvania și 9…10 grade în Subcarpații Moldovei, iar cele minime între -14 și -4 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -19 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral, în zonele de deal din Banat, Crișana și izolat din Moldova. Local, dimineața și noaptea, se va semnala ceațã.

Luni 2 ianuarie
Dimineața vremea va fi tot rece, pe arii restrânse geroasã, cu precãdere în regiunile centrale, apoi valorile termice vor crește, astfel încât cele diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, iar cele nocturne în jurul acestora. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar începând de seara se va înnora treptat în regiunile intracarpatice. Vor fi precipitații mai ales sub formã de ploaie în Banat și în Crișana, predominant sub formã de ninsoare la munte și pe arii restrânse în Maramureș, iar în nordul și în vestul Transilvaniei, cu totul izolat, mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, dar și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad, mai scãzute în depresiuni spre -12 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Marți 3 ianuarie
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã în regiunile nord-vestice, nordice și centrale, dar se vor menține mai ridicate decât acestea în restul teritoriului. Astfel, maximele se vor încadra între 0 și 11 grade, iar minimele între -8 și 2 grade. În vest, în nord și în centru cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse vor fi precipitații mixte în Banat, Crișana și Transilvania și mai ales sub formã de ninsoare în Maramureș și nordul Moldovei. În restul teritoriului înnorãrile se vor accentua începând de seara, iar precipitații mixte vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane și în regiunile sud-estice. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceațã
.

vremea-ianuarieVremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult noros și trecãtor va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -2…-1 grad.

Sâmbătă 31 decembrie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade.

Duminică 1 ianuarie
Dimineața și noaptea, vremea va fi relativ rece, însã la amiazã se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade.

Luni 2 ianuarie
Vremea va fi predominant frumoasã. Temperatura maximã, mult mai ridicatã decât ar fi normal la aceastã datã, va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -4…-3 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Marți 3 ianuarie
Pe parcursul zilei, vremea se va menține frumoasã, cu cer variabil la senin și o maximã termicã în jurul a 8 grade. Noaptea înnorãrile se vor accentua și vor fi condiții de precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -3…-1 grad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

69 + = 70

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie