Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 5-8 mai 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse, pe arii restrânse în zona de munte, în regiunile estice și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 16 grade.

Marti 5 maiImagine natura
Vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, îndeosebi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor situa între 17 grade pe litoral și 30 de grade în Banat, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, averse și descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, local în zonele montane și submontane și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, trecãtor cu intensificãri la munte, în Dobrogea și în timpul averselor.

Miercuri 6 mai
Valorile termice vor continua sã creascã ușor în cea mai mare parte a țãrii și vor caracteriza o vreme caldã, chiar deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii mai în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 33 de grade, mai scãzute pe litoral unde vor fi în jur de 17 grade, iar minimele termice se vor situa între 10 și 18 grade. În cursul zilei va predomina o vreme frumoasã, cu cer variabil și doar izolat ploi de scurtã duratã, în special în zonele de munte. Seara și noaptea instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și izolat în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantitãțile de apã vor fi importante și va cãdea grindinã.

Joi 7 mai
Vremea va fi instabilã și va marca un proces de rãcire fațã de intervalul anterior, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. În sudul, centrul și estul țãrii, precum și în zonele montane aferente vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, local se pot cumula cantitãți de apã mai însemnate și izolat pot fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și doar pe spații restrânse ploi slabe, în primele ore ale intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 24 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade.

Vineri 8 mai
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, iar înnorãri și pe arii restrânse precipitații slabe vor mai fi în prima parte a zilei în regiunile estice și sud-estice, unde și vântul va avea ușoare intensificãri. Temperaturile maxime vor fi în creștere fațã de intervalul anterior în Moldova, Dobrogea și Muntenia, iar la nivel național se vor situa între 18 și 26 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceațã.

Vremea în Capitală
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 11…13 grade.

Marți 5 mai
Vremea va deveni caldã pentru aceastã perioadã, cu o maximã termicã de 26…27 de grade și o minimã de 13…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Vreme frumoasaMiercuri 6 mai
Vremea va fi predominant frumoasã și mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre dimineațã când vor fi condiții de averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Joi 7 mai
Vremea va deveni instabilã și se va rãci fațã de intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate dupã-amiaza și seara, când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar minima va fi de 10…12 grade.

Vineri 8 mai
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va mai avea unele înnorãri în prima parte a zilei când vor fi condiții ca trecãtor sã plouã slab, dar va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã în jur de 11 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 6 =

3 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie