Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 7-10 august

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult senin în jumãtatea de est a țãrii, dar va avea unele înnorãri în cea vesticã. Mai ales la Floareînceputul nopții vor fi averse și descãrcãri electrice pe arii restrânse în Oltenia, vestul Transilvaniei și Maramureș și izolat în Crișana și Banat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile se vor menține ridicate în majoritatea zonelor, în special în sud și în vest, unde nu vor coborî sub 20 de grade, iar în zori, la scara întregii țãri, vor fi minime între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade pe litoral.

Vineri 7 august
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, cu disconfort termic accentuat (indicele temperaturã-umezealã ITU urmând a atinge și depãși pragul critic de 80 de unitãți) în sudul și sud-estul țãrii, local în regiunile vestice și izolat în centru și în est. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în zona montanã și în vestul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice și izolat condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-est, dar izolat și în partea de vest, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28…30 de grade pe litoral și 37 de grade în Câmpia Românã și Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 8 grade.

Sâmbătă 8 august
Vremea se va menține canicularã dupã-amiaza în regiunile vestice, unde disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce în restul zonelor valorile de temperaturã vor fi ușor mai scãzute decât în zilele anterioare, iar starea de caniculã se va atinge doar izolat. Maximele termice se vor încadra între 28…29 de grade pe litoral și în jurul a 37 de grade în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil la munte și mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare ziua în regiunile sudice și pe crestele montane. Minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

Duminică 9 august
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza în regiunile vestice și izolat în sud și sud-est. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28…30 de grade în zona litoralului și 36…37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra între 12 și 20 de grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 7 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral.
Luni
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã dupã-amiaza, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse în general între 30 și 36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri trecãtoare mai ales la munte și în nord-est, însã probabilitatea de apariție a ploilor de scurtã duratã va fi redusã. Vântul va fi moderat în regiunile sud-estice și va sufla slab în rest. Temperaturile minime se vor încadra între 8…10 grade în depresiunile intramontane și 24…26 de grade pe litoral.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 21…22 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Vremea varaVineri 7 august
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiazã, când temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Sâmbătă 8 august
Deși temperatura aerului va marca o ușoarã scãdere fațã de zilele precedente, vremea va fi în continuare cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar pe parcursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Duminică 9 august
Vremea va fi cãlduroasã, urmând a se înregistra o temperaturã maximã în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat în cursul zilei. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Luni 10 august
Vremea cãlduroasã va persista, iar dupã-amiaza va fi caniculã, temperatura maximã urmând a se situa în jurul a 35 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 19…20 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − twelve =

− 1 = 1

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie