Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza METEO în perioada 12-15 decembrie 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, în primele ore, în nordul și centrul țãrii. Pe arii restrânse, cu precãdere în Oltenia, Transilvania și vestul Munteniei, se va forma ceațã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, mai susținute pe creste, unde rafalele vor depãși 80…90 km/h și zãpada va fi spulberatã, dar local și în regiunile vestice cu viteze de pânã la 50…55 km/h, în timp ce în restul zonelor, va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate, în special în deltã. Temperaturile minime vor avea valori de la -7…-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali, pânã în jur de 10 grade în sudul Banatului.

Marți, 12 decembrie
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod normal, pentru a doua decadã a lunii decembrie, în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopții, în extremitatea vesticã și de nord-vest unde, pe spații mici, îndeosebi spre dimineațã, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, iar la munte, cu precãdere în masivele nordice, dar local și în regiunile vestice, va prezenta intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre -6 grade. Se va semnala ceațã, în orele dimineții, cu precãdere în depresiuni și în sudul Olteniei, iar noaptea cu caracter local în sud, în centru și în est.

Miercuri, 13 decembrie
Deși temperatura aerului va marca o scãdere fațã de cea din intervalul precedent, în vestul, centrul și nordul țãrii, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Maximele se vor încadra între 6 și 16 grade, iar minimele se vor situa între -1 și 8 grade. Vor fi înnorãri și ploi, în cursul zilei în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, iar începând de seara, acestea se vor extinde și în restul teritoriului. Izolat, în zona Carpaților Occidentali și nordul Carpaților Orientali, cantitãțile de apã pot depãși 15 l/mp. La munte, la altitudini mari și în special în nordul Carpaților Orientali, ploile se vor transforma trecãtor în lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, pe arii restrânse, va fi ceațã.

Joi, 14 decembrie
Vremea se va menține caldã pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în jumãtatea sudicã a țãrii. În interiorul arcului carpatic, seara și noaptea, cerul va fi mai mult acoperit și va ploua. În rest, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala în prima parte a zilei, pe spații restrânse în regiunile estice și doar izolat în sud-est și în centru. La munte, trecãtor, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare, iar vântul va avea unele intensificãri, cu viteze mai mari pe creste, în timp ce, în celelalte zone, va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Izolat, va fi ceațã.

Vineri, 15 decembrie
Temperatura aerului va marca o creștere, și în jumãtatea de nord a țãrii, astfel încât majoritatea valorilor ce urmeazã sã se înregistreze, se vor situa cu mult peste normele climatologice ale perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, iar minimele între -2 și 8 grade. Cerul va deveni mai mult noros în vest, centru și nord, unde local va ploua, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În celelalte regiuni, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burnițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Maramureș, Crișana, sudul Banatului și pe litoral, precum și în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaților Meridionali. Dimineața și noaptea, local va fi ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 0…2 grade.

Marți, 12 decembrie
Vremea va fi predominant frumoasã și mult mai caldã decât în mod normal, la aceastã datã. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. În a doua parte a nopții, vor fi condiții de ceațã.

Miercuri, 13 decembrie
Vremea va fi, în continuare, mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil în cursul zilei, apoi se va înnora și temporar, mai ales în a doua parte a nopții, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã în jurul valorii de 6 grade.

Joi, 14 decembrie
Vremea se va menține mult mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã. Cerul va avea unele înnorãri, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 15 decembrie
Vremea va fi, în continuare, mai caldã decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + three =

+ 29 = 36

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie