Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza METEO în perioada 12-15 decembrie 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, în primele ore, în nordul și centrul țãrii. Pe arii restrânse, cu precãdere în Oltenia, Transilvania și vestul Munteniei, se va forma ceațã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, mai susținute pe creste, unde rafalele vor depãși 80…90 km/h și zãpada va fi spulberatã, dar local și în regiunile vestice cu viteze de pânã la 50…55 km/h, în timp ce în restul zonelor, va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate, în special în deltã. Temperaturile minime vor avea valori de la -7…-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali, pânã în jur de 10 grade în sudul Banatului.

Marți, 12 decembrie
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod normal, pentru a doua decadã a lunii decembrie, în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopții, în extremitatea vesticã și de nord-vest unde, pe spații mici, îndeosebi spre dimineațã, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, iar la munte, cu precãdere în masivele nordice, dar local și în regiunile vestice, va prezenta intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre -6 grade. Se va semnala ceațã, în orele dimineții, cu precãdere în depresiuni și în sudul Olteniei, iar noaptea cu caracter local în sud, în centru și în est.

Miercuri, 13 decembrie
Deși temperatura aerului va marca o scãdere fațã de cea din intervalul precedent, în vestul, centrul și nordul țãrii, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Maximele se vor încadra între 6 și 16 grade, iar minimele se vor situa între -1 și 8 grade. Vor fi înnorãri și ploi, în cursul zilei în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, iar începând de seara, acestea se vor extinde și în restul teritoriului. Izolat, în zona Carpaților Occidentali și nordul Carpaților Orientali, cantitãțile de apã pot depãși 15 l/mp. La munte, la altitudini mari și în special în nordul Carpaților Orientali, ploile se vor transforma trecãtor în lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, pe arii restrânse, va fi ceațã.

Joi, 14 decembrie
Vremea se va menține caldã pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în jumãtatea sudicã a țãrii. În interiorul arcului carpatic, seara și noaptea, cerul va fi mai mult acoperit și va ploua. În rest, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala în prima parte a zilei, pe spații restrânse în regiunile estice și doar izolat în sud-est și în centru. La munte, trecãtor, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare, iar vântul va avea unele intensificãri, cu viteze mai mari pe creste, în timp ce, în celelalte zone, va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Izolat, va fi ceațã.

Vineri, 15 decembrie
Temperatura aerului va marca o creștere, și în jumãtatea de nord a țãrii, astfel încât majoritatea valorilor ce urmeazã sã se înregistreze, se vor situa cu mult peste normele climatologice ale perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, iar minimele între -2 și 8 grade. Cerul va deveni mai mult noros în vest, centru și nord, unde local va ploua, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În celelalte regiuni, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burnițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Maramureș, Crișana, sudul Banatului și pe litoral, precum și în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaților Meridionali. Dimineața și noaptea, local va fi ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 0…2 grade.

Marți, 12 decembrie
Vremea va fi predominant frumoasã și mult mai caldã decât în mod normal, la aceastã datã. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. În a doua parte a nopții, vor fi condiții de ceațã.

Miercuri, 13 decembrie
Vremea va fi, în continuare, mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil în cursul zilei, apoi se va înnora și temporar, mai ales în a doua parte a nopții, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã în jurul valorii de 6 grade.

Joi, 14 decembrie
Vremea se va menține mult mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã. Cerul va avea unele înnorãri, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 15 decembrie
Vremea va fi, în continuare, mai caldã decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =

42 + = 48

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie