Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo pentru perioada 21 iunie – 4 iulie 2021

Prognoza pentru următoarele două sptămâni pe zone geografice

BANAT 

Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie, când media valorilor maxime se  va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Ulterior  sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 32…34 de grade, posibil ușor  mai scăzute în jurul datei de 1 iulie și minime, în general, de 16…18 grade.
În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității  atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor  semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

CRIŞANA 

Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie, când media valorilor maxime se  va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele vor fi de 18…20 de grade. După 25 iunie este  estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel la nivelul regiunii până la finalul intervalului de  prognoză vor fi maxime cuprinse între 29 și 33 de grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei  de 1 iulie, iar minimele vor fi în medie de 16…17 grade.
În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității  atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor  semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

TRANSILVANIA 

Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27…28  de grade, se va ajunge la 33…34 de grade în intervalul 23 – 25 iunie când local va fi caniculă în  timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a  temperaturii aerului, la valori de 30…31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate  maxime de 27…29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe  parcursul intervalului, astfel media lor se va situa între 14 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori  în intervalul 23 – 27 iunie.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse  în 23 și 24 iunie.

MARAMUREŞ 

Încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la  valori medii de 29…30 de grade la 34….35 de grade în intervalul 23 – 25 iunie, când vremea va  deveni caniculară în timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este  estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori în jur de 30 de grade, iar pentru începutul  lunii iulie sunt prognozate maxime de 27…29 de grade. În ceea ce privește valorile nocturne,  acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile când vor atinge o medie regională de 18  grade, apoi vor fi cuprinse, în general, între 15 și 17 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul  după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, iar cantități mai însemnate și pe areale  extinse vor fi după 26 iunie. Excepție vor face zilele de 23 și 24 iunie, când astfel de fenomene  se vor semnala izolat.

MOLDOVA 

Încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la  valori medii de 26…27 de grade la 34 de grade în ziua de 25 iunie, astfel vremea va deveni  călduroasă în toată regiunea, dar mai ales la câmpie. După această zi foarte caldă, se întrevăd  maxime apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între  28 și 31 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile minime, ce vor crește treptat  până în 25, 26 iunie, când se va atinge o medie de 19…20 de grade, iar ulterior acestea se vor  situa, în general, între 16 și 19 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special în cursul  după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai extinse la  începutul intervalului (21 și 22 iunie) și după 26 iunie.

DOBROGEA 

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel  că de la valori diurne uşor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii iunie în prima zi,  (maxime în jur de 24 de grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30…31  de grade în 25 și 26 iunie. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, în jurul  valorii de 28 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile minime, ce vor crește  treptat până în 26 iunie, când se va atinge o medie de 21…22 de grade, iar ulterior acestea se  vor situa, în general, între 18 și 20 de grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse locale. Aceste fenomene vor fi mai probabile la  începutul intervalului (până pe 23 iulie) și în primele zile ale lunii iulie.

MUNTENIA 

Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27…28  de grade, se va ajunge la valori în jur de 35 de grade în intervalul 24 – 26 iunie când local va fi  caniculă în timpul după-amiezilor. Ulterior sunt estimate temperaturi maxime de 31…32 de  grade, iar la începutul lunii iulie, media regională a acestora va fi în jur de 29 de grade. Nopțile  vor fi tot mai calde în prima săptămână, când media minimelor va crește de la 15..16 grade,  până spre 19…20 de grade, iar după 27 iunie se va reveni treptat la minime în jur de 17 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi mai probabile și pe  arii mai extinse la începutul intervalului (21 și 22 iunie) și după 26 iunie.

OLTENIA 

Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 26 iunie, când media valorilor maxime se  va situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar minimele în creștere treptată, vor atinge o medie  regională de 19…20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime în medie de 32…34 de grade, iar pentru începutul lunii iulie, în jur de 31 de grade, iar minimele, vor fi în medie de 16…18  grade.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel pe arii restrânse în special în  timpul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, grindină și vijelii.

LA MUNTE 

Vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9…10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25…26 de grade și minime de 15…16  grade. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind  de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21…23 de grade, iar minimele de 12…14  grade.
Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta  cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Aceste  fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 – 26 iunie.

Sursa: ANM

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie